تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۰۸
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۹۷۷۷۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
از سوی وزارت صمت اعلام شد

سقف تولید خودرو در سال ۹۹

می متالز - شرکت‌های خودروساز بعد از وقفه یک هفته‌ای، از ۲۳ فروردین فعالیت در خطوط تولید را زیر سایه بیماری کووید-۱۹ آغاز کردند.این شرایط خاص اما مانع از آن نشد که وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان سیاست‌گذار کلان خودرو، برنامه تولید در خودروسازی‌ها را اعلام نکند.
سقف تولید خودرو در سال ۹۹

به گزارش می متالز، بر اساس اظهارات سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۹۹ از سوی سیاست‌گذار خودرو هدف‌گذاری شده است. این هدف‌گذاری با توجه به نام‌گذاری سال‌جاری به نام «جهش تولید» چندان دور از ذهن به نظر نمی‌رسد. اما آیا خودروسازان می‌توانند این هدف را محقق کنند؟ برای پاسخ به این سوال باید وضعیت تولید در سال گذشته را بررسی کنیم.

هدف‌گذاری سیاست‌گذار کلان خودرو برای سال گذشته در کف، تولید یک میلیون دستگاه خودرو و در سقف نیز تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه تعیین شده بود اما شرکت‌های خودروساز به‌رغم رشد تولید خودرو در سال ۹۸ به نسبت سال پیش از آن نتوانستند کف مدنظر وزارت صمت را نیز تولید کنند.

خودروسازان در سال ۹۸ در مجموع ۹۲۷ هزار و ۱۹۷ دستگاه خودرو تولید کردند که سهم شرکت‌های تولید‌کننده خودروهای سواری از این تعداد ۸۵۵ هزار دستگاه و سهم شرکت‌های فعال در حوزه تولید خودروهای تجاری سبک و سنگین ۷۲ هزار و ۱۹۷ دستگاه بود. در بخش خودروهای سواری شاهد رشد ۶ درصدی به نسبت سال ۹۷ بودیم و تولید تجاری‌ها نیز به مدد افزایش تولید وانت‌بار در خطوط تولید خودروسازان تجاری در مجموع به نسبت سال پیش از آن رشد ۵/ ۱۴ درصدی را به نام خود ثبت کرد، اما همان طور که اشاره شد شرکت‌های خودروساز نتوانستند به هدف‌گذاری سیاست‌گذار کلان خودرو در ارتباط با تیراژ جامه عمل بپوشانند.

با توجه به میزان تولید خودرو در سال ۹۸ تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال‌جاری به آن معنا است که خودروسازان باید رشد نزدیک به ۳۰درصدی را رقم بزنند. اگر بخواهیم رشد تولید خودروهای سواری و تجاری را به‌صورت تفکیکی در نظر بگیریم مسوولان صنعتی کشور برای سال ۹۹ تولید ۳۰ هزار دستگاه خودروی تجاری سنگین را هدف‌گذاری کرده‌اند. تحقق تولید این تعداد خودروی تجاری سنگین در سال‌جاری با توجه به تولید تنها ۴ هزار و ۸۳۴ دستگاه خودرو تجاری سنگین اعم از کامیون، کامیونت، کشنده، اتوبوس، میدل باس و مینی‌بوس در سال ۹۸ به معنای رشد ۵۲۱درصدی است. این میزان رشد با توجه به شرایط حاکم بر شرکت‌های تجاری‌ساز، تداوم عدم همکاری شرکای تجاری و همچنین عمق ساخت داخل کم خودروهای تجاری چندان عملیاتی به نظر نمی‌رسد. حال سراغ هدف‌گذاری وزارت صمت برای تولید خودروی سواری و تجاری سبک می‌رویم.

با توجه به هدف‌گذاری ۳۰ هزار دستگاهی برای تجاری سنگین مشخص است که بیشتر بار تولید خودرو در کشور بر دوش شرکت‌های سواری‌ساز قرار دارد. وزارت صمت پیش‌بینی کرده که شرکت‌های خودروساز در مجموع یک میلیون و ۱۷۰ هزار دستگاه انواع محصولات سواری و وانت‌بار تولید کنند. این هدف‌گذاری نیز با توجه به میزان تولید سال گذشته به رشد تولید نزدیک به ۲۷ درصدی نیاز دارد. این میزان رشد در شرایطی هدف‌گذاری شده است که کلیه فعالیت‌های اقتصادی کشور از جمله فعالیت شرکت‌های خودروساز همچنان تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار دارد و در ادامه نیز مشخص نیست چه تاثیرات منفی از ناحیه این ویروس گریبان خودروسازان را بگیرد. از طرف دیگر خودروسازان همچنان چالش‌های سال گذشته، مانند کمبود نقدینگی، حضور دولت در پروسه قیمت‌گذاری و همچنین موانع واردات مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خطوط تولید خود را یدک می‌کشند بنابراین این میزان رشد تولید مقداری بلندپروازانه به‌نظر می‌رسد.

عناوین برگزیده