به گزارش می متالز، احسان عامری اظهار داشت: رونق بازار سرمایه در انتهای سال گذشته و سال جدید از یک طرف و افت و عدم بازدهی بازدهی بازارهای موازی از طرف دیگر باعث سراریز شدن نقدینگی جامعه به سمت بازار سرمایه شد.
وی افزود: از طرفی بسیای از کارشناسان اقتصادی هشدار می دادند که برای حفظ این روند در بازار سرمایه و جلوگیری از مشکلات احتمالی باید طرف عرضه هم تقویت شود و عرضه های اولیه صورت بگیرد و از طرف دیگر حمایت وزیر اقتصاد و رئیس جمهور از این موضوع نیز باید سرعت بخشی به این حوزه و عرضه شستا در بازار سرمایه شد و سایر سهام شرکت های دولتی نیز در اردیبهشت ماه وارد بازار سرمایه خواهند شد.
مدیر آموزش کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با اشاره به استقبال خوب مردم از عرضه سهام شستا در بورس گفت: تعداد شرکت کنندگان دو میلیون و ۷۰ هزار کد بود که به هر کد بورسی ۳۶۰۰ سهم از این شرکت تخصیص یافت و با تامین مالی ۷ هزار میلیارد تومانی به عنوان یک رکورد تاریخی در معاملات بازار بورس ثبت شد.
همچنین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه و بورس گفت: متغیرهای موثر بر وضعیت اقتصادی در ایران و دنیا به ترتیبی رقم خورده که ما از سال ۲۰۱۹ همچنان شاهد کاهش عمده شاخص ها در دنیا هستیم.
وی مطرح کرد: هجوم نقدینگی در اثر انباشت انبوه نقدینگی در کشور بالغ بر ۲۵۰۰ هزار میلیارد تومان و عدم تطابق با متغیرهای اثرگذار اقتصادی و همچنین نبود بازار موازی دیگر باعث گسیل شدن همه منابع به سمت بازار سرمایه و بورس و با ۱۸۷ درصد بازدهی در سال قبل و ۴۰ درصد بازدهی در یک ماه سال جاری شده است.
آقابزرگی عرضه سهام و پوشش بخشی از کسری بودجه دولت با واگذاری سهام شرکت های دولتی را حاکی از سیاست های اقتصادی دولت مبنی بر جذب و کنترل نقدینگی دانست و متذکر شد: ملاک ارزیابی دارایی های سهامداران عمده، ارزش سهام و جایگزینی دارایی هاست درصورتیکه این موضوع برای سهامداران خرد بسیار متفاوت است.
کارشناس بازار سرمایه و بورس تصریح کرد: اگر هدف دولت از عرضه شستا در بورس خصوصی سازی، انتقال مالکیت و کاهش تصدی گری است باید گفت که این روشها جواب نمی دهد و صرفاً به استراتژی جذب نقدینگی برمی گردد.