به گزارش می متالز، به منظور لوله کشی آب گرم و سرد و همچنین اتصال لوله ها به یکدیگر و تغییر جهت لوله ها و انشعاب گیری و تبدیل قطر لوله ها از وسایلی استفاده میکنند که به آنها وصاله یا اتصالات میگویند.
همانطور که گفته شد لوله های آبرسانی انواع مختلفی دارند که شامل لوله های گالوانیزه، لوله های چدن و لوله های پلاستیکی میباشد که لوله های پلاستیکی به دستههای مختلفی طبقهبندی میشوند.
لوله های گالوانیزه با توجه به هدف و کاربردی که دارند به دو گروه لوله های فولادی گالوانیزه و لوله های آهنی گالوانیزه طبقهبندی میشود که آنها را با نام لوله های آهنی سفید هم میشناسد و اگر مقایسهای بین این دو نوع لوله انجام شود، مشاهده خواهید کرد که لوله های فولادی گالوانیزه سبکتر و براقتر از لوله های آهنی گالوانیزه میباشند و معمولاً هر دو دسته در شاخههای ۶ متری تولید و عرضه میشود و قطر آنها تا ۸ اینچ هم میباشد.
باید توجه داشته باشید که برای اتصال لوله های گالوانیزه نمیتوان از جوشکاری استفاده کرد، زیرا فلز روی که بر روی لوله گالوانیزه قرار گرفته، اکسید میشود و گاز اکسید روی برای تنفس خطرناک است.
از لوله های فولادی گالوانیزه برای آبرسانی و تخلیه فاضلاب استفاده میشود و یکی از مهمترین کاربردهای لوله های فولادی گالوانیزه تهویه می باشد که جنس آنها از فولاد نرم است که این ورق های فولادی با فشار دادن داخل قالب وارد می شوند و درز آنها جوش میخورد و برای اینکه مقاومت آنها افزایش پیدا کند، آنها را با استفاده از لایه فلز روی میپوشانند. برای گالوانیزه کردن لوله های فولادی معمولاً از پیل شیمیایی یا پیل گالوانیک استفاده میشود.
یکی دیگر از انواع لوله های آبرسانی لوله های چدنی میباشند و همانطور که از نامشان پیداست جنس چدنی دارند و با توجه به نوع کاربرد آلیاژ های مختلفی دارند و شکل و اندازه آنها متغیر است.
لوله های پلی اتیلن انواع مختلفی دارند که یکی از پر استفادهترین آنها لوله های پلی اتیلن آبرسانی میباشد که رنگ آنها سیاه است و با استفاده از یک خط آبی میتوانید آنها را در بین سایر لوله ها شناسایی کنید.
بیشترین کاربرد لوله های پلی اتیلن در سیستمهای آبرسانی و انتقال آب میباشد، زیرا وزن پایین و مقاومت بالایی دارند و دچار خوردگی نمیشوند و رسوبگذاری در آنها اتفاق نمیافتد. علاوه بر آن، طول عمر بالایی هم دارند و برای کار در پروژههای مختلف مقرون به صرفه هستند.
با توجه به اینکه این لوله ها در برابر میکرو ارگانیکها هم مقاومت بالایی نشان میدهند برای لوله کشی آب شرب از لولههای پلی اتیلن آبرسانی استفاده میشود که معمولاً با توجه به فشارهای مختلف این لوله ها در بازار عرضه میشوند و همانطور که گفته شد اصلیترین کاربرد لوله های پلی اتیلن آبرسانی، انتقال آب در خارج و داخل شهرها میباشد.
لوله های پلی اتیلن آبرسانی دارای قطر ۱۶ تا ۳۱۵ میلیمتر هستند و فشار آنها ۴ تا ۲۵ اتمسفر میباشد و علاوه بر فشار و ضخامت، مواد اولیهای که در ساخت لوله های پلی اتیلن آبرسانی مورد استفاده قرار میگیرد هم در دستهبندی آن تاثیرگذار خواهد بود. در ادامه انواع لوله های پلی اتیلن آبرسانی را مشاهده خواهید کرد.
PE 63: اخیرا از این نوع لوله پلی اتیلن آبرسانی استفاده زیادی نمیشود و برکنار شدهاند. این لوله ها ضخامت و وزن بالاتری نسبت به دو مدل دیگر دارند و هزینه تولید آنها نیز خیلی زیاد است و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیستند.
PE 80 : پس از تولید این مدل تولید کنندگان فهمیدند که با افزایش دانسیته مواد، توان تحمل فشار نیز افزایش پیدا میکند و به راحتی میتوان وزن و ضخامت آنها را کاهش داد و قیمت کمتری نسبت به مدل PE 63 دارند. این مدل در مقایسه با مدل PE 63 کاربرد بیشتری دارند.
PE 100 : این نوع از لوله ها در بین سایر لوله های پلی اتیلن آبرسانی وضعیت بهتری دارند و از بهترین مواد اولیه در ساخت آن ها استفاده شده است. این لوله ها وزن و ضخامت کمتری دارند و فشار کاری بیشتری را متحمل می شوند. سایر لوله ها با برخورد نور خورشید باعث استحلاک میشوند اما در این مدل این مشکل رفع شده است. PE 100 در برابر اشعه ماورای بنفش (UV) مقامت خوبی را از خود نشان می دهد و نور خورشید تاثیری روی آن ندارد.
امکان دریافت آخرین قیمت لوله شامل لوله آبرسانی، لوله داربستی، لوله صنعتی، لوله مبلی، لوله گازرسانی و لوله گالوانیزه از بهترین کارخانه ها و دریافت مشاوره تخصصی در مورد قیمت آهن و خرید انواع آهنآلات در وبسایت فولادیوم (fooladiom.com) برای راحتی کاربران آماده شده است.