به گزارش می متالز، داود سربندی فراهانی، اظهار داشت: در این واحد تولیدی، ریختهگری و تراشکاری انواع شیرآلات با ظرفیت تولید 20 تن در ماه انجام میشود. مواد اولیه مصرفی این کارگاه ضایعات برنج است که آن را از بازار آزاد و بنگاهها و ضایعات فروشیها تهیه میکنیم. عمده مشتریان این مجموعه، صنایع تولیدی شیرآلات بهداشتی و ساختمانی هستند. این کارگاه ریختهگری، فروش صادراتی قطعات ندارد اما مشتریان بعد از مونتاژ قطعاتی که از ما خریداری کردهاند، محصول نهایی را به کشورهای همجوار صادر میکنند.
وی افزود: ابتدا تا انتهای تولید با مشکلات گره خورده و در حال حاضر، نوسانات قیمت مواد اولیه تولیدکننده را دچار بحران کرده است. ما از هر دوره تولید حدود 5 درصد سودآوری داریم، در صورتی که نوسانات قیمتی عمدتا 10 درصد است و این عدم تعادل به زیان تولیدکننده تمام میشود. مشکل دیگر ما عدم حمایت دولت بوده که در شرایط سخت کنونی هیچگونه تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان قرار نمیدهد و علاوه بر آن، ادارههای بیمه و دارایی نیز با وضع قوانین پیچیده عرصه را هر روز بر ما تنگتر میکنند.
مدیرعامل کارگاه ریختهگری سربندی فراهانی خاطرنشان کرد: اکنون میزان مالیات بر ارزش افزوده بیشتر از سود حاصل از فروش محصولات است، اما با این وجود دولت از اخذ آن دریغ نمیکند. دولت در شرایط سخت اقتصادی، به جای اینکه در کنار تولیدکنندگان بایستد، درست در مقابل آنها قد علم کرده و نظارهگر خوبی برای تعطیلی و توقف حرکت چرخ تولید بسیاری از کارگاهها محسوب میشود.
سربندی فراهانی در رابطه با فرآیند تولید قطعات برنجی، توضیح داد: فرآیند تولید این نوع قطعات به دو شکل سنتی و مدرن انجام میشود. تفاوت این دو روش در قالبگیری است، در روش سنتی قالبگیری درون ماسه انجام میشود که در این روش به حجم زیادی ماسه نیاز است و ساخت قطعات به کندی صورت میپذیرد، اما در روش مدرن از قالبهای فولادی جهت قالبگیری استفاده میشود که به آن ریختهگری ریژه میگویند و در این روش علاوه بر سرعت، کیفیت محصول نیز افزایش مییابد. فرآیند تولیدی ما در چند سال اخیر از حالت سنتی خارج شده و با روشهای مدرن به فعالیت خود ادامه میدهیم.
وی ادامه داد: علاوه بر نوع تکنولوژی ساخت محصول، عوامل دیگری همچون نوع مواد اولیه بر کیفیت قطعات تولیدی موثر هستند. در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه مرغوب با مشکل مواجه شده است. همچنین اگر بحث صادرات محصول نیز در میان باشد، باید تمام استانداردهای لازم رعایت شود و محصول نهایی با حداکثر کیفیت روانه بازارهای خارجی شود. در کارگاه ما فقط امور ریختهگری و تراشکاری انجام میشود و قطعات امور مربوط به مونتاژ و آبکاری در صنایع مصرفکننده صورت میپذیرد. در واقع، علیرغم بالا بودن هزینه تولید قطعا تولیدکنندگان محصول نهایی، سود بیشتری به دست میآورند.
مدیرعامل کارگاه ریختهگری سربندی فراهانی در پایان ابراز کرد: قیمت مواد اولیه مصرفی، تحت تاثیر قیمت جهانی طلا و ارز است و هرگونه نوسان قیمتی روند کاری تولیدکننده را مختل میکند. اگر شاهد 10 درصد افزایش قیمت باشیم، تنها احتمال دارد 2 درصد افت را بعد از آن تجربه کنیم. همیشه سیر صعودی قیمتها جلوتر از میزان جذب نقدینگی تولیدکنندگان حرکت میکند و تولید در چنین شرایطی به شدت دشوار است.