به گزارش می متالز، علی عبدالله نژاد، شامگاه سهشنبه در آیین بهرهبرداری از سلول چهل و سوم مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) بیان داشت: با تلاش نیروهای متخصص و بهرهگیری از به روزترین فناوری تولید، امروز (سی ام اردیبهشت ۹۹) چهل و سومین سلول احیای آلومینیوم در این واحد صنعتی راهاندازی شد و با همت جهادگران صنعتی فعال در این مجتمع، هفته آینده و در آستانه عید سعید فطر نیز پنجاهمین سلول احیا به بهره برداری خواهد رسید که با انجام این مهم، تولید آلومینیوم از مرز ۶۰ هزار تن فراتر خواهد رفت.
وی افزود: میکوشیم تا تیرماه ۹۹ شمار سلولهای احیا این مجتمع را بر اساس زمانبندی مورد نظر شرکت سرمایهگذاری غدیر و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به ۸۶ سلول ارتقا دهیم و برای تحقق این امر، مراحل جذب نیروهای مورد نیاز برای این افزایش تولید از طریق آزمون، مصاحبه تخصصی و آزمایشهای پزشکی و روانشناختی انجام شده است.
مدیرعامل مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) با اشاره به افتتاح فاز نخست این واحد صنعتی توسط رییس جمهوری در چهارم اردیبهشت ۹۹ گفت: با افتتاح این قطب عظیم صنعتی، تحولی بنیادین در رشد و توسعه صنعت آلومینیوم کشور شکل گرفته است، به گونهای که توانستیم با تلاش متخصصان در کمتر از یک ماه، ظرفیت ۴۰ سلول احیا در روز افتتاح را به ۵۰ سلول احیا برسانیم و همین روند پُر شتاب در سال جهش تولید برای بهرهبرداری از سلولهای جدید نیز به سرعت ادامه خواهد یافت
عبدالله نژاد بیان کرد:در همه دنیا و حتی کارخانههای مشابه داخلی، رسیدن به نقطه ظرفیت نهایی تولید در صنعت آلومینیوم، به صورت تدریجی و براساس زمانبندی و مرحله به مرحله، امری کاملا طبیعی است اما ما امیدواریم که در سایه همدلی ملی، منطقهای و با استفاده صحیح از ظرفیت متخصصان داخلی در سریعترین زمان ممکن طبق برنامهریزی قبلی تا پایان سال ۹۹ این کارخانه به ظرفیت کامل و نهایی خود که تولید ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم در سال است، برسد و شاهد رشد ۷۰ درصدی تولید آلومینیوم در کشور باشیم.
فاز نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب که در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد مستقر است، با تولید ۱۲۰تن شمش آلومینیوم در روز، چهارم اردیبهشت ۹۹ به طور رسمی با دستور رییس جمهوری به بهرهبرداری رسید. افتتاح این مرحله از طرح در زمینی به مساحت ۹۰ هکتار برای ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
چشمانداز تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمس آلومینیوم برای این مجتمع در وسعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار طرحریزی شده است.
محصولات این مجتمع در صنایع هوا فضا، صنایع دفاعی، صنایع خودرویی، صنعت ساختمانی، صنایع کابل و مفتول سازی و صنایع بسته بندی کاربرد دارد.
این مجتمع در زمان بهرهبرداری کامل به صورت مستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم پنج هزار نفر اشتغال ایجاد میکند.
برای اجرای این طرح ۱۸۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری ریالی و یا معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی صورت گرفته است.
این طرح با سرمایهگذاری ۴۹ درصدی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و ۵۱ درصدی شرکت سرمایه گذاری غدیر احداث شده و در حال تکمیل است.
سرمایه در گردش مورد نیاز این مجتمع ۱۰ هزار میلیارد ریال با عاملیت بانک صادرات به عنوان بانک پیشرو و بانکهای صنعت و معدن، ملت و ملی پیشبینی شده است.
اجرایی شدن این طرح از مصوبات سفر سال ۱۳۹۴ کاروان دولت تدبیر و امید به ریاست رییسجمهوری به استان فارس است که به گفته رییسجمهوری، اجرای این طرح پیرو گشایشهای صورت گرفته بعد از برجام صورت گرفته است.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.