تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۲۹
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۱۰۵۲۲۹
سرویس خبر : انرژی

تهدید چینی شیل آمریکا

می متالز - دارایی‌ها و شرکت‌های نفت شیل آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی آن، به گزینه‌ای مناسب برای چین که همواره به دنبال خرید ارزان قیمت دارایی‌های سایر کشورهاست تبدیل شده ‌است.
تهدید چینی شیل آمریکا

به گزارش می متالز، چین ممکن است به دنبال بحران اقتصادی که در نتیجه شیوع ویروس کرونا به وجود آمده و گشایش مجدد فعالیت اقتصادی این کشور، خرید دارایی‌ها در سطح جهانی را آغاز کند و دارایی‌های نفت شیل آمریکا در نتیجه نابودی تقاضا، قیمت‌های اندک و سطح بالای بدهی که صدها شرکت نفتی بین‌المللی را به ورطه ورشکستگی کشانده، یک هدف آشکار برای پکن است.

اکنون برخی از مقامات آمریکایی نگرانند که چین به خرید دارایی‌های نفت شیل اقدام کرده و یک ریسک امنیت ملی ایجاد شود. واین کریستین، کمیسر کمیسیون خط آهن تگزاس که رگولاتور انرژی این ایالت است، به شبکه فاکس بیزینس گفت: دادن اجازه به کشورهای متخاصم برای ورود و خرید دارایی‌های آسیب دیده در تگزاس و نقاط دیگر شیل یک نگرانی امنیت ملی جدی است.به نظر می‌رسد نگرانی‌های این مقام آمریکایی بیراه نباشد. یک کشف نفتی که در سال ۲۰۱۸ در منطقه پرمیان وست تگزاس انجام گرفت، ۳/ ۴۶ میلیارد بشکه نفت، ۲۸۱ تریلیون فوت مکعب گاز و ۲۰ میلیارد بشکه مایعات گاز طبیعی را کشف و ذخایر نفت و گاز آمریکا را دو برابر کرد. اما مهم‌تر از آن، این ذخایر آمریکا را در مسیر خودکفایی در تامین انرژی مورد نیاز قرار داد که به مدت چندین دهه در تلاش برای دستیابی به آن بود.ادامه بحران جاری به ارزش دارایی‌های انرژی به شدت لطمه زده و قیمت میدان نفتی را از میانگین قیمت ۴۲ هزار دلار به ازای جریان روزانه هر بشکه نفت در زمانی که قیمت‌ها حدود ۶۰ دلار در هر بشکه بود، به پایین ۲۰ هزار دلار رسانده است. تعطیلی میادین قیمت‌ها را از این هم کمتر کرده است. این امر باعث شده است دارایی‌های نفت شیل آمریکا به طعمه راحتی برای خرید ارزان تبدیل شوند.در حالی که بحران کووید-۱۹ شرکت‌های چینی را هم متاثر کرده است اما تلاش یک شرکت چینی برای خرید شرکت انگلیسی سازنده تراشه تلفن هوشمند ایمیجینیشن نشان می‌دهد که اشتهای چین برای خرید و ادغام شرکت‌ها فروکش نکرده است. شرکت سرمایه‌گذاری دولتی چاینا ریفورم به دنبال واکنش شدید قانون‌گذاران انگلیسی مجبور شد از درخواست خود عقب‌نشینی کند. آنها نیز همانند دولت ترامپ که با استناد به ریسک امنیت ملی، همکاری شرکت‌های آمریکایی را با شرکت هوآوی ممنوع کرده است، به این ریسک اشاره کردند.سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی چین از زمان به قدرت رسیدن ترامپ رو به کاهش گذاشته است، اما نهادهای چینی در سال ۲۰۱۸ مجموعا ۲۵ میلیارد دلار در شرکت‌های آمریکایی سرمایه‌گذاری کردند.بر اساس گزارش اویل پرایس، خرید شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی توسط شرکت‌های چینی هدف تفحص دقیق دولت آمریکا واقع خواهد شد اما احتمال دارد تنها بخشی از دارایی‌های غیرحیاتی فروخته شود یا چینی‌ها وارد قراردادهای سرمایه‌گذاری مشترک شوند. به‌عنوان نمونه در سال ۲۰۱۵ شرکت یانتای شینچائو اینداستری از کمیسیون سرمایه‌گذاری خارجی آمریکا برای خرید ۳/ ۱ میلیارد دلار دارایی نفتی در منطقه پرمیان چراغ سبز گرفت.

 

کاهش ۱۹۷ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت شیل آمریکا

اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داد تولید نفت‌خام در ۷ حوزه بزرگ شیل این کشور ۱۹۷ هزار بشکه در روز در ماه آینده کاهش می‌یابد که تا به حال بی‌سابقه بوده است.خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس نوشت، طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی انتظار می‌رود تولید در ۷ حوزه حاصلخیز نفتی در آمریکا تا ۲۲۸/ ۷ میلیون بشکه در روز پایین بیاید. این مقدار کاهش تولید در یک ماه بی‌سابقه بوده است.بیشترین کاهش تولید نفت‌خام و میعانات گازی در حوزه پرمان خواهد بود که انتظار می‌رود برابر با ۸۷ هزار بشکه در روز باشد و به ۲۹۰/ ۴ میلیون بشکه در روز برسد. پیش‌‌بینی می‌شود تولید در ایگل فورد، دومین حوزه نفتی بزرگ آمریکا ۳۶ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن کاهش یابد و به ۱۷۴/ ۱ میلیون بشکه در روز برسد.در لیستی که اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده تولید در تمام هفت حوزه بزرگ نفتی آمریکا کاهش می‌یابد.انتظار می‌رود تولید گاز هم کاهش چشمگیری داشته باشد. این اداره پیش‌بینی می‌کند تولید گاز آمریکا ۷۷۹ میلیون فوت مکعب در روز پایین بیاید. طبق گزارش این اداره، آنادارکو بیشترین کاهش تولید را برابر با ۲۴۴ میلیون فوت مکعب در روز تجربه می‌کند و تولید آن تنها ۶۴۸ میلیون فوت‌مکعب خواهد بود. بزرگ‌ترین کاهش تولید بعدی در حوزه پرمان اتفاق می‌افتد که برابر با ۲۱۰ میلیون فوت مکعب در روز است. کاهش تولیدهایی که برای این ماه و ماه آینده پیش‌بینی شده چندان تعجب‌آور نیست. تولیدکنندگان نفت در سراسر جهان تولید خود را در نتیجه سقوط قیمت نفت و کمبود منابع ذخیره‌سازی این محصول پایین آورده‌اند.

عناوین برگزیده