تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۴۱
بازدید: ۱۰۶
کد خبر: ۱۰۵۷۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یک کارگزاری با بررسی بازارهای جهانی و ارز اعلام کرد:

پیش بینی چند گروه و احتمال گرایش به کوچکترهای بورس در هفته سه روزه

می متالز - یک کارگزاری با بررسی آخرین وضعیت بازارهای جهانی و ارز و بورس، وضعیت چند گروه را پیش بینی و احتمال گرایش مجدد نقدینگی به نمادهای کوچکتر را اعلام کرد .
پیش بینی چند گروه و احتمال گرایش به کوچکترهای بورس در هفته سه روزه

به گزارش می متالز، بازار سهام در حالی هفته سه روز کاری جاری را با شاخص 986 هزار و 759 واحدی شروع می کند که کارگزاری آبان درباره شرایط روزهای گذشته و آینده اعلام کرد: در هفته گذشته  بازار سهام پس از رشد ماه های اخیر وارد مرحله اصلاح شد و نمادهای بزرگ که کم و بیش گزارش های عملکردی سال قبل را نیز منتشر کرده اند با فشار فروش همراه شدند.

در بازارهای جهانی، وضعیت نفت تا حدودی بهبود یافته و مجددا ایجاد تنش های اقتصادی میان چین و امریکا وضعیت، یازارها را پیچیده و دور اول توافق تجاری را نیز با ابهام همراه کرده است. مجددا رشد شاخص دلار فشار زیادی را به بازارهای کالایی آورده و شاهد افت قیمت ها در بازارها فلزات هستیم.

افت تقاضا به دلیل شیوع کرونا که به نظر می رسد در میان مدت همچنان مهمان دنیا باشد از دیگر دلایلی است که امید به رشد در بازارهای کالایی در میان مدت را کمرنگ می کند. هرچند اظهارات ضد و نقیض از شرکت های متفاوت در رابطه با کشف واکسن شنیده می شود اما به نظر می رسد بازار تا قطعی شدن این اخبار نسبت به شایعات بی تفاوت باشد.

در بازار ارز، رشد دلار در بازار آزاد تا مرز 18000 تومان رخ داد و در این محدوده قیمتی که از لحاظ نموداری نیز قیمت با مقاومت روبرواست عقب نشینی نسبی محسوس بود. به نظر می رسد قیمت در محدوده سقف تاریخی با مقاومت از طرف بازارساز همراه باشد. هر چند خروج نسبی نقدینگی از بازار سهام می تواند تا حدودی کنترل بازار را دشوار کند.

در بازار سهام نیز گروه های بزرگ که اخیرا رشد خوبی داشتند و شاخص کل را نیز میلیونی کرده بودند به دوران اصلاح رفتند و طبق رویه مرسوم پس از یک هفته یکی از دلایل این مسئله مشخص شده و آن هم آزادسازی بخشی از سهام عدالت البته به روشی نه چندان مطلوب و ناگهانی است. به نظر می رسد نقدینگی مورد نیاز برای جذب این عرضه رقمی سنگین برای این روزهای بازار نباشد و البته صرفا، جو روانی عرضه ها و القای حس پایان کار دولت با بازار سهام تا حدودی فشار عرضه ها را افزایش داده است.

باید توجه داشت که همچنان بازار سرمایه از ظرفیت زیادی برای تامین مالی برخوردار است و پس از وقفه ای کوتاه، شاهد تعادل خواهیم بود. با پایان یافتن مهلت پذیره نویسی اولین ETF و نزدیکی به آغاز پذیره نویسی صندوق بعدی، می توان به بهبود روند در برخی گروه ها به خصوص نفتی ها خوش بین بود و البته احتمالا انگیزه تجدید ارزیابی این بار در گروه های بزرگ همچون پالایشی ها می تواند توجه بازار به سمت این نمادها را جلب کند.

به صورت کلی به نظر می رسد همچنان در گروه های بزرگ فشار فروش رخ دهد و رفته رفته پس از پایان تعطیلات ادامه دار، تعادل به روند این گروه ها بازگردد . هرچند نمادهای کوچکتر این گروه های می توانند مورد توجه باشند.

در بانکی ها نیز همسو با نمادهای بزرگ احتمال ادامه عرضه ها به خصوص در بزرگان وجود دارد و تک نمادها می توانند روندی بهتر را تجربه کنند.

در خودرویی ها که یکه تاز بازار در روزهای منفی هفته گذشته بودند نیز احتمالا جو کلی بازار افزایش نسبی عرضه ها را به دنبال داشته باشد. هرچند ساعت معاملات نمادهای بزرگ گروه تا حدودی مصونیت از هیجان منفی را برای آنها به همراه داشته است.

به صورت کلی با توجه به سهم بالای نمادها و گروه های بزرگ بازار در سهام عدالت، احتمال گرایش مجدد نقدینگی به گروه ها و نمادهای کوچکتر افزایش خواهد یافت و البته این موضوع تا حدودی در رفتار سرمایه گذاران در هفته گذشته نیز محسوس بود و احتمالا در کوتاه مدت، بازار مجددا در تک نمادها پرتقاضا باشد.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت