تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۰۲
بازدید: ۲۷۴
کد خبر: ۱۰۵۸۳۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

تولید نخستین خودروهای مجهز به گیربکس شش دنده شهریورماه امسال

می‌متالز - مدیر پروژه پلتفرم ایران خودرو ازتولید نخستین خودروهای مجهز به گیربکس شش دنده دستی با تکیه بر دانش فنی ایرانی در شهریور ماه خبر داد و گفت: با نصب این گیربکس مصرف سوخت نبست به گیربکس‌های پنج دنده در سرعت‌های بالا حدود 0.6 لیتر کاهش می‌یابد.
تولید نخستین خودروهای مجهز به گیربکس شش دنده شهریورماه امسال

به گزارش می‌متالز، منصور منصوری، یکی از اجزای مهمی که در خودرو نیاز به ارتقا و توسعه دارد را گیربکس دانست  و گفت: با توجه به الزامات قانونی جدید، نیاز بازار و روند تکنولوژی در گیربکس‌های جدید، طراحی و ساخت گیربکس اتوماتیک و بومی‌سازی آنها ضروری است.
 وی افزود: نقشه راه بومی‌سازی فن‌آوری تولید گیربکس‌های دستی و اتوماتیک شش دنده با هدف کاهش وابستگی، مصرف سوخت و پاسخگویی به نیاز مصرف‌کنندگان توسط مهندسان ایران‌خودرو در دی ماه سال  گذشته تدوین شد.
منصوری تاکیدکرد: بااعتماد مدیرعامل گروه به متخصصان داخلی و توسعه بومی‌سازی، پروژه راهبردی طراحی و توسعه گیربکس‌های جدید برای خودروهای سواری به شرکت نیرو محرکه واگذار شد تا در کنار سایر سازندگان داخلی و با بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان و جهاد دانشگاهی، پروژه‌های جدید گیربکس  در سطح تکنولوژی‌های روز دنیا در داخل کشور اجرا شود.
مدیر پروژه پلتفرم ایران خودرو با اشاره به این که مطابق با نقشه راه گیربکس و پرتفولیوی محصول، دو مدل دیگر از گیربکس‌های شش دنده طراحی و نمونه سازی شد، خاطرنشان کرد: گیربکس شش سرعته دستی در حال حاضر بر روی دنا پلاس توربو شارژ و رانا پلاس نصب شده و در حال گذراندن آزمون‌های مختلف در ایپکو و مرکز تحقیقات ایران خودرو است و بر اساس الزامات استانداردی ایران خودرو حدود 20 تست عملکردی و دوام را باید پشت سر بگذارند.
منصوری خاطرنشان ساخت: کسب تکنولوژی‌های جدید و تولید گیربکس شش دنده متناسب با موتورهای ایران خودرو، از منظر قیمت تمام شده نیز بسیار مناسب خواهند بود، چرا که در گیربکس شش دنده با ۹۵ درصد داخلی سازی، شاهد قیمتی معادل ۶۵ درصد گیربکس مشابه خارجی خواهیم بود. در خصوص گیربکس AMT اختلاف قیمت داخلی با نمونه خارجی به حدود ۲۵ درصد می رسد.
وی اضافه کرد: گیربکس شش دنده قابلیت نصب بر روی اکثر خودروها از جمله خانواده دناپلاس، سمند، پارس، رانا،207 و خودروهای جدید مانندK132  را دارد و تولید این گیربکس در شرایط تحریمی و داخلی‌سازی آن کار بسیار ارزشمند و جهادی محسوب می‌شود.
منصوری افزود: هم‌زمان با طراحی گیربکس‌های شش دنده دستی، طراحی گیربکس نیمه اتوماتیک AMT در دستور کار است.
وی پیش بینی کرد: براساس برنامه زمان‌بندی شده تا پایان امسال گیربکس نیمه اتوماتیک بر روی خودرو رانا پلاس نصب خواهد شد.
مدیر پروژه پلتفرم ایران خودرو با بیان این‌که در طراحی گیربکس شش دنده از تکنولوژی‌های جدید استفاده شده، کاهش مصرف سوخت، بهبود تعویض دنده و مطلوبیت بیشتر در رانندگی را از سایر مزایای این گیربکس برشمرد.

عناوین برگزیده