تاریخ: ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۰
بازدید: ۴۶۴
کد خبر: ۱۰۶۸۵۱
سرویس خبر : محیط زیست

معادن مضر در کرج

می متالز - فردین حکیمی در خصوص فعالیت معادن شن و ماسه در شهرستان ساوجبلاغ اظهار کرد: بیشترین تراکم این معادن در محدوده تهراندشت است.
معادن مضر در کرج

به گزارش می متالز، فردین حکیمی  با بیان اینکه برای فعالیت خیلی از این معادن شن و ماسه و استقرار آن در تهراندشت از گذشته مجوزهایی از سوی متولیان دستگاه مربوطه صادر شده است، ادامه داد: اما در سالیان اخیر در اداره محیط زیست استان البرز پیگیری های متعددی برای نحوه فعالیت این معادن انجام شده است؛ چون در خیلی از این معادن رعایت مسائل زیست محیطی مورد توجه نبوده و مجوزی از محیط زیست نداشتند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز گفت: برای کمک به کاهش اثرات تخریبی معادن مستقر در تهراندشت از جمله مسائل پیگیری شده بحث توسعه فضای سبز در محدوده محل استقرار این مجموعه ها بوده است که این ایجاد آن برای تعدادی از معادن اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از 20 معدن در منطقه تهراندشت شهرستان ساوجبلاغ وجود دارد، بیان کرد: بازچرخانی پساب تولیدی در این معادن از جمله موارد دیگری بوده که برای کاهش تاثیرات تخریبی زیست محیطی این مجموعه ها دنبال شده است، در این راستا در برخی معادن حوضچه ترسیب و یا سیستم  تیکنر برای تصفیه آب و بازچرخانی آن راه اندازی شده است.

حکیمی با تاکید بر اینکه حجم دپوی ماسه در تعدادی از این معادن بسیار بالا بوده است، گفت: اکنون ارتفاع دپوی این مصالح به۶ متر کاهش داده شده است تا از انتشار گرد و غبار در محیط پیرامونی محل استقرار معادن جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه عمده مشکلات موجود در تهراندشت به آلایندگی حاصل از فعالیت معادن شن و ماسه معطوف نمی شود، عنوان کرد: معضل اصلی در آن منطقه تردد ماشین آلات در جاده ها و مسیرهای خاکی منتهی به این معادن است که در کنار کار بارگیری و تخلیه مصالح از عوامل مهم آلودگی در تهراندشت و اطراف آن است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز توضیح داد: اکنون در زمینه مشکلات زیست محیطی ناشی از استقرار و فعالیت معادن شن و ماسه در تهراندشت وضهیت نسبت به گذشته کمی بهتر شده اما ما و دیگر مسئولان مخیط زیست هنوز از نحوه فعالیت این مجموعه ها رضایت کامل نداریم.

وی در ادامه افزود: یکی دیگر از علل نارضایتی محیط زیست از بابت فعالیت معادن در تهراندشت، مشکل وجود معادن متروکه ای است به گونه ای که بعد از اتمام عمر معدن در منطقه رهاسازی می شود و هیچ متولی نیز مسئولیت رسیدگی به وضعیت این معادن متروکه را قبول نمی کند و در ادامه نقاط محل استقرار معادن متروکه به محل دپوی مصالح و نخاله های ساختمانی و یا پسماندهای صنعتی می شود و گاهی آتش سوزی هایی را نیز در تهراندشت به همراه دارد.

حکیمی با اشاره به اینکه برخی از اشخاصی که در محل معادن متروکه با رهاسازی آن نقاط به حال خود موجب دپوی حجم بالایی از مصالح و پسماندهای صنعتی شده اند را به مراجع قضایی معرفی کرده ایم، عنوان کرد: این تصمیم تا حدودی دنبال و اجرایی شده است اما باید این فعالیت ها را تکمیل کنیم.

وی در بخش دیگری با این توضیح که برخی از معادن مستقر در تهراندشت معادن کوهی است، گفت: برای این معادن الزامی به اخذ استعلام از محیط زیست نیست و با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت خود را آغاز می کنند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان البرز با بیان اینکه طبق قانون برای فعالیت معادن خارج از مناطق چهارگانه محیط زیست کشور(پارک ملی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده) الزامی به اخذ مجوز از این سازمان نیست، تشریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم ضرورت دریافت صدور مجوز کار معادن از سوی محیط زیست برای این قبیل معادن به ویژه معادن کوهی مواردی مانند رعایت فاصله قانونی از نقاط روستایی و یا آلودگی صوتی ایجاد شده توسط فعالیت این مجموعه ها توجه ای نمی شود.

وی با این توضیح که آلودگی های صوتی ایجاد شده توسط معادن کوهی تهراندشت موجب نارضایتی ساکنان نقاط روستایی اطراف این محدوده شده است، عنوان کرد: این شکایات مردمی بارها به محیط زیست ارسال شده و ما نیز پیگیری های لازم را اعمال کرده ایم، اما وقتی معدنی جواز کار دارد محیط زیست براحتی نمی تواند فعالیت آن را متوقف کند.

حکیمی با ذکر این توضیح که خوشبختانه در دو سال اخیر سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز در صدور مجوز فعالیت معادن در تهراندشت با حساسیت و سخت گیری بیشتری پیش می رود و براحتی  این جواز را صادر نمی کند، افزود: در این مهم سازمان صمت استان همکاری خوبی با محیط زیست در پیش گرفته و بر اساس شورای عالی معادن قبل از صدور مجوز استعلامات لازم را از ما اخذ می کند.

وی با این توضیح که در حال حاضر ساکنان روستاهای هیو و خور به دلیل آلودگی های ناشی از فعالیت معادن مستقر در فاصله نزدیک به محل سکونت خود شاکی هستند، اشاره کرد: عاقلانه ترین کار این است که قبل از شروع به کار چنین معادنی استعلامات لازم از محیط زیست اخذ شود و با رعایت کامل ملاحظات زیست محیطی و بدون هیچگونه تخریبی و آلایندگی مجوز کار برای فعالیت معادن صادر شود تا در آینده شاهد بروز مشکلاتی در زندگی روستاهای اطراف نباشیم.

 

عناوین برگزیده