تاریخ: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۷
بازدید: ۱۹۵
کد خبر: ۱۰۷۱۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کل بانک مرکزی در یادداشت هفتگی چه نوشت/دو بانک بورسی که در لیست ادغام هستند، کدامند

برنامه نهایی ادغام بانک های نظامی بورسی

می متالز - برنامه ادغام نهایی بانک های نظامی در بانک سپه اعلام شد؛ طبق زمانبندی، در هفته آینده ادغام دو بانک بورسی نهایی میشود و سه بانک بورسی دیگر به تدریج در لیست قرار می گیرند.
برنامه نهایی ادغام بانک های نظامی بورسی

به گزارش می متالز، عبدالناصر همتی  با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر تقویت نظارت بانک مرکزی افزود: ما اقدامات مهمی را برای کنترل و اصلاح نظام بانکی آغاز کرده ایم و بخش قابل توجهی از تصمیم گیری‌ها درباره نرخ‌های سود بانکی و بین بانکی نتیجه انضباطی بود که در بانک‌های مختلف ایجاد شد.

وی گفت: بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح را به تدریج ادغام می‌کنیم و ظرف هفته آینده ادغام دو بانک حکمت و مهراقتصاد در بانک سپه نهایی خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: سه بانک دیگر هم ادغام شان به تدریج انجام می‌شود.

همتی با اشاره به این که چند بانک ناترازی مالی شان بالا بود گفت: این‌ها را تحت کنترل گرفتیم، مدیریت شان را اصلاح کردیم و تحت نظر مستقیم قرار گرفتند و ان شاء الله بتوانیم ناترازی شان را جمع کنیم.

وی افزود: در مورد بازار پول و انضباطی که در نرخ سود باید وجود داشته باشد کار‌های مهمی انجام دادیم بنابراین نظام بانکی ما به سمتی می‌رود که نظارت‌ها جدی‌تر شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: شاید یکی از دلایلی که توانستیم هدف گذاری تورم داشته باشیم استفاده از ابزار عملیات بازار باز بود که بانک‌ها نقش مهمی در رسیدن به این هدف خواهند داشت.

همتی با تأکید بر این که بانک مرکزی نقدینگی را کنترل می‌کند افزود: من مطمئن هستم امسال نقدینگی ما به مراتب از رشد نقدینگی سال ۹۸ کمتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: مجموعه این اقدامات به سمتی پیش می‌رود که بازار پولی ما از شفافیت و آرامش بیشتری برخوردار باشد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: وقتی بازار پول آرامش و روندی منطقی داشته باشد و به سمت کنترل تورم برود به یقین روی نرخ ارز و بقیه بازار هم تأثیر خواهد گذاشت.  همتی ابراز امیدواری کرد: با روش‌های به کار گرفته شده در بازار پول و ارز شاهد آرامش بیشتری تا پایان سال در این بخش باشیم.

۳ میلیارد دلار ارز برای واردات تأمین کردیم 

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در دو ماهه اول امسال به رغم مشکلات در صادرات غیرنفتی ما حدود ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی تأمین کردیم.

عبدالناصر همتی با اشاره به اینکه اکنون روند صادرات روند خوب و مثبتی پیدا کرده است، افزود: در دو ماهه اول ما اُفت زیادی در صادرات غیرنفتی داشتیم، ولی خوشبختانه صادرات دوباره احیا شد و برگشت ارز به سامانه نیما سرعت گرفته است.

وی گفت: با روندی که به پیش می‌رویم تعادل برای تأمین ارز کالا‌های اساسی، ضروری و به ویژه مواد اولیه کارخانجات برقرار خواهد شد و این موضوع به طور جدی پیگیری می‌شود.

 همتی افزود: اکنون هم از طریق سامانه نیما ارز تأمین می‌کنیم و هم صادرکنندگان به طور مستقیم ارز واردکنندگان را تأمین می‌کنند و باهم ارتباط برقرار کرده اند.

وی با تأکید بر استفاده از همه روش‌ها برای ساده کرده تجارت، گفت: تجار ما باید بدور از شرایط تحریمی غیرقانونی بتوانند راحت تجارت و ارزشان را جا به جا کنند.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: این اختیار را به صادرکنندگان و واردکنندگان دادیم، اما آمار و اطلاعاتشان در بانک مرکزی ثبت می‌شود و ما آن را کنترل می‌کنیم.

همتی گفت: به رغم فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران امسال هم مانند پارسال کالا‌های اساسی، ضروری و مواد اولیه را تأمین می‌کنیم.
وی افزود: در همین دو ماه اول سال به رغم همه مشکلات حدود ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات تأمین کردیم و امیدواریم در ماه‌های آینده این روند بهتر شود.

چند نکته در خصوص هدف‌گذاری تورم

عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی

 ازهمه صاحبنظران و کارشناسان بابت ارایٔه نظرات سازنده و مفیدشان جهت چگونگی نیل به تورم هدف‌گذاری شده، ممنونم. قطعاً با تداوم نظرات و راهنمایی‌هایشان بانک مرکزی را در ادامه راه یاری می‌کنند.

همانگونه که ریٔیس جمهور تأکید کردند؛ انضباط مالی شرط مهم کنترل تورم است. تأمین کسری بودجه از طریق واگذاری سهام و انتشار اوراق و درنتیجه تعمیق بازار بدهی، سیاست درست دولت است. این سیاست به بانک مرکزی کمک می‌کند که کنترل رشد نقدینگی را بطور جد دنبال کند.

 هدف‌گذاری، تعیین دستوری تورم نیست بلکه، تورم ماحصل تعاملات متغیرهای کلان اقتصادی، مانند، نرخ سود، رشد نقدینگی، کسر بودجه دولت و متغیرهای مانند این است. پیش‌بینی بانک مرکزی برمبنای فرض تداوم متغیرهای مؤثر بر تورم درمدل، انجام گرفته است. لذا، تورم، به معنی افزایش مداوم قیمت سبد کالاها و خدمات در اقتصاد، را نمی‌توان بصورت دستوری کاهش و یا افزایش داد. اما تورم را می‌توان با تغییر متغیرهای کلان سیاست‌گذاری اقتصادی، مانند نرخ سود سیاست‌گذاری، یا تغییرات در عملیات بازار باز، یا تغییر ساختار بودجه و میزان تامین مالی کسر بودجه با استفاده از اوراق و مانند آن، کنترل کرد.

 هدف‌گذاری تورمی یک ساز و کار مدرن سیاست‌گذاری پولی و راهبرد جا افتاده‌ای در بانک‌های مرکزی دنیا در ۳دههٔ گذشته است. مصمم هستیم در ایران هم این تجربه موفق را بکار بندیم. به یاری خداوند متعال بانک مرکزی مصمم هست که روند ۵ دههٔ گذشتهٔ رابطه بانک مرکزی و دخل وخرج دولت را بازتعریف کرده و به‌تدریج مردم را از شر تورم مزمن خلاص کنیم.

 بانک مرکزی با نظارت شدید و دقیق بر ترازنامه بانک‌ها، ناترازی بانک‌ها را کاهش داده و تأمین ثبات بازار ارز را نیز ادامه خواهد داد. نرخ سود و دالان سودبازار بین بانکی نیز، چنان تنظیم خواهد شد که همزمان با حفظ وضعیت انبساطی سیاست پولی، رشد انبساطی پولی کاهش پیدا کرده و عملا رشد تقاضای کل اقتصاد کنترل شده و نرخ تورم به محدوده هدف نزدیک شده و در کانال ۲۲ درصد قرار بگیرد.

 درشرایط اوج فشار حداکثری تحریم وآثار اقتصادی کرونا انجام این‌گونه تحولات ساختاری وهدف‌گذاری‌ها، ازسوی خیلی از دوستان، بسیار ریسکی تلقی شده است. در آن روزهای سخت تابستان ۹۷ که این مسئولیت را پذیرفتم، تمام این شرایط قابل پیش‌بینی بود، لذا احتمال پیش‌آمد این نوع ریسک‌ها را ، درمسیر خدمت به مردم متقبل شدم.

رویکرد فعال و اطلاع‌رسانی منظم ومداوم به فعالان اقتصادی ودرجریان گذاشتن آحاد جامعه از ملزومات برنامه‌ها و سیاست‌های بانک مرکزی است.

عناوین برگزیده