تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۰۵
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۱۱۰۳۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو شورای عالی بورس:

بورس مسکن رانت را از میان می‌برد

می متالز - عضو شورای عالی بورس گفت: مسکن کالایی است که همگن نیست، اما اگر بخواهیم درباره مزیت بورس کالا صحبت کنیم باید بگوییم که بورس مسکن موجب شفافیت و حذف رانت می‌شود.
بورس مسکن رانت را از میان می‌برد

به گزارش می متالز، سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس گفت: بورس مسکن می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند و میزان موفقیت آن به به ساز و کارهایی که در بورس کالا تعریف می‌شود بستگی دارد. وی معتقد است، بورس مسکن موجب شفافیت و حذف رانت می شود، البته فروش متری مسکن در گذشته دارای مشکلات و ایراداتی بود اما امروز با اجرای این طرح شاهد خرد کردن دارایی‌ها و نقدشوندگی و جذب سرمایه‌های خرد به این حوزه خواهیم بود.

وی به راه اندازی بورس مسکن و مزایای آن اشاره کرد و گفت: درباره راه‌اندازی بورس مسکن باید با دقت بیشتری اظهارنظر و اقدام کرد.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه بورس مسکن تجربه کمتری نسبت به دیگر بورس‌ها دارد ادامه داد: مسکن کالایی است که همگن نیست، اما اگر بخواهیم درباره مزیت بورس کالا صحبت کنیم باید بگوییم که بورس مسکن موجب شفافیت و حذف رانت می‌شود.

اسلامی بیدگلی با تاکید بر اینکه باید به ساز و کارهای بورس کالا به خوبی اندیشید، گفت: برای نمونه در بورس کالا و فلزات نهادهای حاکمیتی در قیمت‌ها دخالت می‌کنند، اما در بورس مسکن این طور نخواهد بود.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران افزود: اقتصاد ایران نیاز به ایجاد ساز و کارهای مشخص و شفاف دارد بنابراین بورس مسکن می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند، اما میزان موفقیت بورس کالا به ساز و کارهایی که تعریف می‌شود بستگی دارد.

اسلامی بیدگلی یادآور شد: شاید یکی دیگر از بخش‌هایی که می‌توان درباره راه‌اندازی بورس مسکن به آن اشاره کرد این است که بخش عرضه و تقاضا و میزان نقدشوندگی به بازار مسکن کمک می‌کند، پس باید از تمام فرصت‌های راه‌اندازی بورس مسکن استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه ابتدا باید برای راه اندازی بورس مسکن به خوبی فکر و مطالعه شود، تصریح کرد: برای راه‌اندازی بورس مسکن ابتدا باید اهداف و چشم‌اندازها و ساز و کارها و نقاط ایده‌آل بورس مسکن تعیین و تبیین شود و سپس آن را راه اندازی کرد.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در پاسخ به این پرسش که برخی کارشناسان معتقدند از آنجا که مسکن کالایی همگن نیست نمی‌تواند وارد بورس شود و راه‌اندازی بورس مسکن یک اقدام اشتباه است تاکید کرد: حجم معاملات همواره بالاست و بازار مسکن بازاری است که همیشه نقطه فرار نقدینگی در جریان‌های تورمی بوده است. پس اقتصاددانان همواره پیش بینی می‌کنند که بخشی از سرمایه و نقدینگی به سمت مسکن کشیده شود و تعداد زیادی از متقاضیان مسکن با رشد قیمت‌ها، قدرت خرید خود را از دست بدهند.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه مشخص است که متقاضیان با رقم‌های پایین نمی‌توانند وارد بازار مسکن شوند و سرمایه‌گذاران هم نگران از آینده بازار هستند گفت: راه‌اندازی بورس مسکن در ابتدا نیازمند یک ساز و کار مناسب است و باید دقت زیادی در راه اندازی آن شود.

وی در پاسخ به این پرسش که در سال‌های گذشته فروش متری مسکن نیز موفقیت‌هایی نداشت گفت: به هر حال فروش متری مسکن هم در دوره خود دارای مشکلات و ایراداتی بود اما خرد کردن دارایی‌ها و نقدشوندگی و جذب سرمایه‌های خرد را فراهم می‌کند.

عناوین برگزیده