شاپورمحمدی با بیان اینکه بازار سرمایه در دولت یازدهم تحولات مثبتی داشته گفت: تحولات بینالمللی و داخلی هم در بازار سهام آثار منفی و مثبتی داشته است، همه این عوامل درکنار هم باید دیده شود تا تحلیل واقعبینانهای از بازار سهام داشته باشیم. وی از کاهش قیمت نفت بهعنوان مهمترین تحول جهانی تاثیرگذار بر بازار سرمایه یاد کرد و گفت: تعیین فرمول خوراک پتروشیمی در دولت یازدهم از اقدامات تاثیرگذار در بازار سرمایه است. گرچه این فرمول از نظر بازار سرمایه میتوانست بهتر باشد اما فرمول مطلوبی است و اطمینانی را به سیاستگذاران و فعالان حوزه پتروشیمی میدهد تا با قیمتهای جهانی، قیمتهای خود را تعدیل کنند. وی ادامه داد: درباره بهرهمالکانه معادن به مقامهای مرتبط پیشنهاد کردیم چنین فرمولی تصویب شود و موضوع حقوق مالکانه معادن به قیمتهای جهانی متصل شود تا بتوانیم با قیمت محصولات معدنی، قیمت مواد اولیه معدنی را هم داشته باشیم. محمدی تاکید کرد: این موارد از سوی سازمان بورس به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد شده است. وی در پاسخ مبنی بر چگونگی تعیین نرخ بهرهمالکانه نیز اظهار کرد: قیمت محصولات معدنی و فلزی تحتتاثیر قیمتهای جهانی است و بهره مالکانه باید به تناسب بودجه تنظیم شود. محمدی ادامه داد: فرصت برای حضور همه صنایع در بازار سرمایه باید فراهم شود و این مستلزم فرهنگسازی است. هر صنعتی بتواند عملکرد بهتری در بازار سرمایه داشته باشد، آن صنعت در بلندمدت در بازار سرمایه بیشتر حضور خواهد داشت و این تاثیر در قیمت سهاماش هم انعکاس مییابد. وی با اعلام اینکه رشد اقتصادی کشور درحال بهبود است، تاکید کرد: مدیران صنایع باید به بازار سرمایه توجه بیشتری داشته باشند. محمدی با اشاره به اقدامات این سازمان در حوزه توسعه بازار و تاکید بر گسترش حجم بازار گفت: ارزش بازار از ۲۴۴هزار میلیارد تومان به ۶۳۵هزار میلیارد تومان رسیده که نزدیک به۱۲۰هزار میلیارد مربوط به صندوقهای با درآمد ثابت است و بخشی در بازار پول سپردهگذاری شده است. تمام تلاش سازمان این است که صندوقهای سرمایهگذاری مشترک نقش بیشتری در سیاستگذاریهای سازمان داشته باشند. وی ارزش معاملات بازار سرمایه در دولت یازدهم را ۱۴۲ هزارمیلیارد تومان یعنی ۲/۷ برابر دوره ۴سال گذشته اعلام کرد و گفت: با برنامهریزیهای انجامشده و رفع برخی موانع و قوانین و اصلاح برخی شیوهنامهها گردش معاملات خیلی بیشتر شود. به گفته محمدی ضریب نفوذ بازار سرمایه یکی از مهمترین شاخصهای بازار سرمایه است و از ۶/۵میلیون نفر از ابتدای دولت یازدهم به بیش از ۱۰میلیون کد معاملاتی رسیده است. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکیدکرد: با عملیاتی شدن سهام عدالت تعداد سهامداران به بیش از ۵۰میلیون نفر میرسد و بازار سرمایه ایران جزو مردمیترین بازارهای سرمایه جهان خواهد شد. وی رقم سرمایهگذاری خارجی را درحال حاضر ۱۳۰۰میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای جذب سرمایهگذار خارجی هنوز ظرفیتهای زیادی باقی مانده است. رییس سازمان بورس با اشاره به توقف نمادهای بانکی گفت: درباره شرکتهای بورسی و بانکها معتقدیم همه باید به سودآوری بازار سرمایه کمک کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه، افشای اجباری تولید و فروش ماهانه را ازجمله اقدامات مثبت این سازمان برشمرد که باعث شده گزارشهای مالی واقعی شرکتها به بازار سرمایه منعکس شود. به گفته محمدی، ابلاغ شیوهنامه افشای صورتهای مالی براساس استاندارد بینالمللی (آیاف آر اس)، ارتقا و بروزرسانی سامانه معاملاتی، تفکیک هسته معاملاتی بورس و فرابورس، ساماندهی عرضههای اولیه، راهاندازی سامانه رصد، راهاندازی سامانه قوانین و مقررات، راهاندازی تابلوی مشخص برای شرکتهای (اسامئی) و دانشبنیان و همچنین مشخص شدن راهکاری برای صندوقهای جسورانه در فرابورس از دیگر اقدامات بازار سرمایه در یک سال اخیر بود. سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: راهاندازی سامانه سمتا اقدام خوبی است که از قبل شروع شده و هماکنون در حال بروزرسانی است. با کمک این سامانه دادخواهی سهامداران در بورس و محاکم قضایی به سرعت پیش میرود و امیدواریم در احقاق حقوق سهامداران موثرتر عمل شود. پیش از این قوانین و مقررات بازار سرمایه از طریق چاپ کتاب در اختیار عموم قرار میگرفت اما بروزرسانی کتاب و اصلاح قوانین و مقررات به شکل فوری امکانپذیر نبود اما از طریق سامانه جامع قوانین و مقررات بازار سرمایه، قوانین بلافاصله بروز و قابل دسترس خواهد بود. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سامانه قوانین و مقررات گفت: این سامانه شامل تمامی مقررات بازار سرمایه اعم از مقررات مرتبط با سازمانها و شرکتها، حقوق سهامداران و آییننامههای هیات وزیران است. محمدی با بیان اینکه همه قوانین بازار سرمایه در این سامانه وجود دارد، گفت: از طریق این سامانه از فعالان بازار سرمایه برای حذف قواعد زائد نظرسنجی میشود. سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه مقررات بیش از حد مانع توسعه است، گفت: باید مقرراتزدایی با هدف کاهش حجم قوانین تا سرحد بهینهسازی انجام شود. همچنین در ادامه رونمایی از سامانه جامع قوانین و مقررات بازار سرمایه سعید فلاحپور عضو هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بعد از اینکه قانون بازار در سال ۸۴ تصویب شد به سازمان بورس اختیار تنظیم مقررات و انواع شیوهنامهها در جهت کارهای نظارتی داده شد که این قانون و مقررات در سال ۸۴ بهوسیله سازمان و هیاتمدیره وقت به تصویب رسید. وی ادامه داد: در چند سال گذشته با هدف صیانت از حقوق سرمایهگذاران و امکان دسترسی یکسان و سریع برای همه، راهاندازی یک سامانه در دستور کار قرار گرفت و با حضور شاپور محمدی و تاکید وی این کار سرعت گرفت بهطوریکه در چند ماه بخش عمدهای از کار انجام شد. رییس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی با بیان اینکه با قرار گرفتن تمامی قوانین و مقررات در این سامانه، همه به صورت یکسان از آخرین قوانین و مقررات آگاه میشوند، گفت: پیش از این قوانین و مقررات از طریق چاپ کتاب در اختیار عموم قرار میگرفت اما بروزرسانی کتاب و اصلاح قوانین و مقررات به شکل فوری امکانپذیر نبود اما در این سامانه قوانین و مقررات بلافاصله بروز و قابل دسترس خواهد بود. وی با اشاره به امکان جستوجوی پیشرفته در این سامانه گفت: یکی از ویژگیهای این سامانه امکان جستوجو از طریق ۴ مدل است. به گونهایکه کاربر با یک واژه کوچک میتواند به مطلب مورد نظر دست پیدا کند. فلاحپور درباره امکان تنقیح در این سامانه گفت: این امکان نیز در این سامانه وجود دارد اما با توجه به حجم بالای مواد قانونی که حدود ۱۰هزار ماده است تاکنون تنقیح یک سوم این میزان از مواد قانونی انجام شده است که به مرور تکمیل میشود.
وی تاکید کرد: تغییرات، تکمیل و اصلاح قوانین لازمه رشد بازار سرمایه است و این سامانه دسترسی سریع به قوانین را امکانپذیر کرد.