به گزارش می متالز، خراسان جنوبی یکی از مهمترین استان های معدنی کشور از نظر تنوع و میزان ذخایر معدنی است.
همچنین در خراسان جنوبی ظرفیت های بالقوه فراوانی وجود دارد که اگر به فعلیت برسد می تواند استان را از لحاظ اقتصاد و اشتغال متحول کند.
در این میان پهنه های اکتشافی حرف های زیادی برای گفتن دارند و اهمیت این موضوع تا آنجاست که مسئولان ایمیدرو به عنوان متولیان این عرصه از اقدامات انجام شده در خصوص پهنه های اکتشافی استان گزارش دادند.
مدیراکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران اظهار داشت: در این راستا در 4 پهنه نوار مرزی استان، پهنه فردوس و قاین، پهنه لوت و پهنه ایران مرکزیه کار فعالیت شناسایی انجام شده است.
اصغرزاده بیان کرد: ما در پهنه نوار مرزی 3 محدوده دارای پروانه اعم از یک محدوده لیتیوم و دو محدوده مس طلا داریم و در آن کار می کنیم.
مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران با اشاره به ظرفیت های معدنی خراسان جنوبی افزود: مطالعات اکتشافی در 11 پهنه این استان از اولویت های ایمیدرو است.
وی خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی که از مهمترین اولویت های اکتشافی ما در استان است به جهت خصوصیات زمین شناسی فوق العاده ای که دارد در حال حاضر در 11 پهنه اکتشافی کار می شود.
مدیراکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران افزود: تاکنون بالغ بر 200 میلیارد تومان هزینه اکتشافات و ژئوفیزیک هوایی پرداخت کرده ایم.
اصغرزاده یادآور شد: همچنین در سال جاری نیز بالغ بر 50 میلیارد تومان هزینه پروژه های ما است که در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در پهنه های منحصر بین شهرستان قاین و فردوس 47 محدوده جدید معدنی، در لوت 27 محدوده و در پهنه ایران مرکزی 9 محدوده دارای پتانسیل معدنی کشف شده است که عمده این محدوده ها حاوی فلزاتی از قبیل مس، طلا، سرب و روی و در برخی نقاط آهن است.
با وجود اینکه خراسان جنوبی به لحاظ غنای مواد معدنی بهشت معادن شرق کشور است اما تا بهره برداری از ظرفیت های کامل این بخش راه زیادی مانده است.