به گزارش می متالز، پودر سرامیکی آلومینا از جمله موادی است که در صنایع مختلف از جمله کاتالیستسازی، نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع الکترونیک کاربرد دارد. یک شرکت دانشبنیان این محصول را بومیسازی کرد و موفق به صادرات آن به کشور ترکیه شد.
این پودر مادهای است که به خاطر ویژگیهای قابل توجهاش در صنایع گستردهای کاربرد دارد. این ماده به دلیل ترکیبات شیمیایی که دارد میتواند استحکام فشاری بالای را تحمل کند و همچنین به نسبت از سختی قابل توجهی برخوردار است.
سید احمد شریفنیا مدیر عامل شرکت دانشبنیان رایکا صنعت افرند گفت: پودر سرامیکی آلومینا نسبت به سایش بالا مقاوم است و در برابر تغییرات شیمیایی حتی در دماهای بالا نیز مقاوم است.
به گفته وی، این ماده همچنین از قابلیت رسانایی گرمایی بالا برخوردار است و در برابر فرکانسهای اشعه مایکروویو شفافیت دارد. در ایران نیز برای ساخت این محصول، مواد اولیه و معدنی مورد نیاز به سهولت در دسترس است و قیمت جهانی آن نیز نوسان زیای ندارد.
شریف نیا همچنین بیان کرد: این ماده در تولید محصولات مختلفی از جمله، تولید سرامیکهای صنعتی (کاشی سرامیک و چینی آلات)، پولیش، تولید سرامیکهای مهندسی، نسوزها، لعاب، کاتالیست، نفت، گاز و پتروشیمی، الکتریکی و اکترونیکی و ساینده کاربرد دارد.
وی در ادامه گفت: صنایع مختلفی مانند، صنایع کاشی سرامیک، صنایع پولیشینگ، صنایع نفت گاز پتروشیمی، صنایع نسوز و صنایع فعال در حوزه الکترونیک از جمله خریداران این محصول هستند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان رایکا صنعت افرند درباره مزیتهای این محصول دانش بنیان گفت: نمونه ساخته شده در داخل کشور علی رغم کیفیت خوب، از قیمت به مراتب کمتری نسبت به نمونه آلمانی برخوردار است، هر چند این تفاوت قیمت با توجه به نوسان نرخ ارز و مسائل دیگر متغیر است.
وی همچنین بیان کرد: علاوه بر تامین نیاز داخل به دلیل کیفیت خوب محصول دانشبنیان «ایران ساخت» توانستهایم به بازار کشوری مانند ترکیه نیز صادرات داشته باشیم، در حال حاضر نیز مشغول مذاکره با یک شرکت ایتالیایی هستیم.
شریفنیا افزود: پیش از تاسیس شرکت در زمینه انجام چند پروژه، مشغول فعالیت شدیم. پس از تکمیل و موفقیت در پروژهها تیم اصلی شرکت تشکیل شد و پس از آن برای رفع نیاز صنایع کشور ایده اولیه تولید مواد پیشرفته سرامیکی شکل گرفت. پس از اتمام مراحل آزمایشگاهی، تولید محصولات در قالب صنعتی انجام شد.
وی در مورد برنامههای شرکت برای آتیه، گفت: افزایش تنوع محصولات، افزایش ظرفیت تولید، تدوین استاندارد مخصوص مواد پیشرفته، انتقال فناوری و توسعه بازارهای صادراتی از جمله اهدافی است که در این مجموعه دانشبنیان برای آینده در نظر گرفته شدهاند.