تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۵۶
بازدید: ۲۹۹
کد خبر: ۱۱۲۰۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
بازار مقاطع چگونه است؟ ‏

حساس است و متاثر از بازار شمش و ارز

می متالز - در هفته دوم بهمن ماه قیمت مقاطع روند صعودی داشت ولی بازار آرام بود.
حساس است و متاثر از بازار شمش و ارز

به گزارش می متالز، عرضه محصولات ذوب آهن محدود شد و در ماه‌های آینده این محدودیت خود را بیشتر نشان خواهد داد علت آن تلاش ذوب‌آهن اصفهان برای صدور تولیدات خود می‌باشد. قیمت میلگرد روز شنبه و یکشنبه تقریباً ثابت بود اما روز سه شنبه قیمت ها تا 10 تومان کاهش یافت ولی از چهارشنبه به بعد قیمت بالا رفت و میانگین ها تا 200 ریال افزایشی شد علت این امر شروع خرید و فروش ها با باز شدن راه ها و کمبود شمش بود که در هفته سوم بهمن ماه محدودیت عرضه شمش همراه با افزایش تقاضای مقاطع بیشتر جلوه کرد و همین امر باعث افزایش قیمت ها خواهد شد.

 

بازار بسیار حساس و لحظه ای برای مقاطع

شرایط بازار مقاطع گویای آن است که بازار بسیار حساس و لحظه ای شده است، هر عاملی می تواند این بازار را به سرعت و به شدت تحت تاثیر قرار دهد بارش برف، تنش های سیاسی، تغییر نرخ ارز و یا هر پیامد بیرونی بازار را تحت تاثیرقرار می دهد این شکنندگی بسیار خطرناک است. ما در ماه های پایانی سال هستیم، تزریق پول از طرف دولت به شدت محدود شده  و پروژه های عمرانی عملاً متوقف شده اند، در این شرایط کوچک های بازار الک می شوند آنها که بدهکار هستند از دور خارج میگردند. کارخانجات فولاد بیش از همیشه نیازمند شبکه بانکی خواهند شد که خودش در کارش وامانده است این شرایط اگر با یک تکان در بازار خارجی و یا یک تنش در بازار داخلی روبرو بشود چنانچه شرایط بیش از یک هفته طول بکشد می تواند عواقب سنگینی به دنبال داشته باشد. سیاست رکود بیش از این جوابگو نیست. دولت می تواند در کنار اوراق قرضه سیستم خرید با اعتبار اسنادی را که سالهاست بسته است فعال کند به این ترتیب ضمن باز شدن بازار اطمینان هم به معاملات برمیگردد . روش های زیادی برای فعال کردن بازار و سود آوری بانک ها وجود دارد ولی ظاهراً دولت این روش ها را قابل اعتماد نمی داند.  

 

بازار مقاطع در هفته گذشته چگونه بود؟

از روز شنبه قیمت ها شروع به افزایش کرد و در روز یکشنبه کارخانه ها از بازار کنار کشیدند و روز سه شنبه بازار با روند صعودی آرام دنبال شد روز چهارشنبه بازار به ثبات علت این سرگیجه بازار نوسان نرخ ارز بود، از آنجا که اکثر تولیدکنندگان شمش و کارخانه های بزرگ مقاطع آلوده به صادرات شده اند نرخ ارز مساله اصلی معادلات آنهاست چرا که با افزایش نرخ ارز فرصت مقایسه قیمت صادرات با بازار داخلی را پیدا می کنند، فارغ از اینکه افزایش نرخ ارز الزاماً به معنای بالا رفتن صادرات نیست.

صادرات مقاطع تابع نرخ های بین المللی است بازارهای ما هم به شدت محدود است بنابراین با توجه به انکه عمده تولیدات ما متکی به مواد اولیه داخلی است ، با افزایش نرخ ارز نباید بازار داخل تحت تاثیر قرار گیرد. عامل دیگری که می تواند مطرح باشد فرصت سرمایه گذاری است یعنی مقایسه سودآوری سرمایه گذاری در ارز و یا آهن آلات. در شرایط فعلی بازار ارز به صورت واقعی وجود ندارد، خرید و فروش آن بسیار ساده است دوره بازگشت سود ان بسیار کوتاه است هر چه به شهریور ماه سال آینده نزدیک می شویم سپرده هائی که از بانک ها سود بالای 20 درصد می گرفتند بیشتر آزاد می شوند و مطمئن ترین بخش برای انها بازار ارز است ولی تاثیر نوسان آن روی بازار مقاطع که وابسته به اهن قراضه و اسفنجی داخلی است مشخص نیست بر فرض مثال فلان کارخانه خصوصی که در بخش بازار صادراتی و داخلی سرگرم است در صورتیکه نرخ ارز افزایش یابد آیا می تواند با کاهش فروش در بازار داخل به افزایش صادراتش کمک کند. جواب منفی است این دو همزمان عمل نمی کنند، صادرات تابع عرضه و تقاضای خود است و جریان های بین المللی، بازار داخل تابع تقاضای داخلی که تقریباً مرده است، بنابراین جایگزینی بازار صادرات به جای بازار داخلی گزینه ما نیست آنچه می تواند دلیل افزایش قیمت مقاطع در بازار داخلی باشد مقایسه قیمت شمش صادراتی با داخلی است این تا حدی منطقی است.

 

بازار مقاطع تحت تاثیر کمبود شمش

 در هر حال بازار هفته گذشته شرایط هیجانی داشت و تحت تاثیر کمبود شمش بازار مقاطع با افزایش قیمت روبرو شد در هفته های آینده بازار مقاطع به ثبات خواهد رسید ولی روند کاهشی جدی نخواهد داشت چون قیمت شمش رو به بالاست و عرضه آن محدود، تنها امیدواری به تعطیلات چین است که از 28 بهمن ماه شروع می شود شاید آرامشی برای بازار مقاطع باشد ولی روند قیمت در کل صعودی همراه با رکود است و شب عید این رکود تشدید خواهد شد. در حال حاضر تولید مقاطع در بسیاری کارخانه ها با حاشیه سود پائین صورت می گیرد که روند فعلی باعث محدودیت بیشتر تولید مقاطع میگردد.

عناوین برگزیده