تاریخ: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۴۰
بازدید: ۱۳۱
کد خبر: ۱۱۲۰۹۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مبارزه با قاچاق

می متالز - قاچاق کالا عبارتی آشنا برای اقتصاد ایران است. هرچند که تاکنون تدابیر زیادی برای برچیده شدن این پدیده شوم از اقتصاد ایران اندیشیده شده است و دولت‌های مختلف گام‌های زیادی را برای مقابله با آن برداشته‌اند، اما هنوز راه زیادی مانده است تا به وضعیت مطلوبی برسیم. طبق گزارشی که کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کرده است، در سال ۹۵ حجم قاچاق کالا و ارز در ایران ۵/ ۲۱ میلیارد دلار و در سال ۹۶ به عدد ۵/ ۲۵ میلیارد دلار رسیده است.
مبارزه با قاچاق

به گزارش می متالز، بیش از ۹۵ درصد کالاهای قاچاق در قالب رویه‌های رسمی و از طریق مبادی رسمی وارد کشور می‌‎شود. همچنین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ایران میزان کشفیات ارز قاچاق در سال ۹۷ را حدود ۱۳ میلیون دلار اعلام کرده است. این ارقام نشان‌دهنده آن است که معضل قاچاق مساله‌ای است که نمی‌توان از آن به سادگی گذشت و حل آن نیازمند عزمی جدی است.

قاچاق کالا از یکسو درآمدهای گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می‌دهد و از طرفی سبب خروج بی‌حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی داخلی و... می‌شود. قاچاق کالا ضمن خدشه‌دار کردن اهداف حمایتی دولت موجب از بین رفتن آثار سیاست‌های تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای دولت نیز می‌شود.

برای حل این معضل، باید مجرا‌هایی را که باعث قاچاق می‌شوند، شناسایی کرد. برخی معتقدند به‌خاطر قانون‌گذاری نادرست این اتفاق درحال افتادن است. برخی دیگر نیز ضعف نهاد‌های نظارتی را عامل این مساله می‌دانند. در این پرونده با استفاده از نظر کارشناسان از زوایای گوناگون به این مساله پرداخته‌ایم تا بتوان راه‌هایی برای حل این بحران پیدا کرد.

عناوین برگزیده