تاریخ: ۱۰ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۱۷۹
کد خبر: ۱۱۴۴۸۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در آستانه روز ملی صنعت و معدن اعلام کرد:

روز ملی صنعت و معدن و نقش سازمان های توسعه ای/ ضرورت گره گشایی از پای گره گشایان توسعه صنعتی کشور

می متالز - سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در آستانه روز ملی صنعت و معدن گفت: در سالی سخت و متفاوت قرار داریم، سالی که در پرتو راهبرد ابلاغی جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری سخت کوشی، به کوشی و هم افزایی حداکثری همه بازیگران میدان مهم تولید و صنعت را به طور ویژه می طلبد.
روز ملی صنعت و معدن و نقش سازمان های توسعه ای/ ضرورت گره گشایی از پای گره گشایان توسعه صنعتی کشور

http://www.shatanews.ir//parameters/mimt/modules/cdk/upload/content/news/169540/Bayat3.jpg

به گزارش می متالز، امیر بیات افزود: در این میان نگاهی کوتاه به تجربه کشورهای توسعه یافته صنعتی نشان میدهد که سازمان های توسعه ای به عنوان نهادهای پیشرو و تسهیل گر متناسب با شرایط روز با انعطاف پذیری های سنجیده، همواره نقش آفرینی پویا و متناسب در مسیر توسعه یافتگی کشورها در هر دوره زمانی را داشته اند.

وی افزود: در کشورمان اما این ادبیات و کارکردهای کلیدی از 53 سال قبل با تاسیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وارد حیات رسمی و اثر بخش خود شده است و کارکرد نهادهای توسعه ای چون ایدرو در عرصه های چون ایجاد زیر ساخت های توسعه صنعتی در مناطق کمتر برخوردار، ورود به عرصه های سرمایه گذاری خطر پذیر، پیشرو بودن در ایجاد زمینه های ورود و انتقال دانش فنی روز، بهم رسانی فعالان عرصه های فناوری و تولید، افزایش بهره وری از طریق توسعه مدیریت و سرمایه گذاری های مولد و زاینده توسعه متوزان منطقه ای می تواند در تحقق واقعی اهداف ملموس جهش تولید بسیار اثر گذار باشد.

بیات ادامه داد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بر اساس ماهیت و عنوان خود با گسترش و ایجاد واحدهای صنعتی مجهز به فناوری های نو در بعد کمی جهش تولید و نیز با نوسازی و ارتقاء واحد های صنعتی موجود در بعد کیفی جهش تولید گام بر می دارد.

سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تصریح کرد: در سال سخت اقتصادی ناشی از همه گیری جهانی کرونا که در کشورمان بدلیل تحریم های یکجانبه و خلاف مقررات بین المللی امریکا شرایط سخت تری را شاهد هستیم، توجه به اولویت ها در نیاز های اساسی کشور و مدیریت بهینه منابع دو شاخص بسیار حیاتی قلمداد می شود.

بیات گفت: با این رهیافت در حالی که تامین منابع مالی برای اقدامات توسعه ای دغدغه اساسی ایدرو است، به نظر میرسد وقت آن رسیده تا مطالبات ناشی از واگذاری شرکت های تابعه ایدرو که سال ها در محاق فراموشی و کم توجهی بوده است، در اختیار این سازمان قرار گیرد.

وی افزود: قانونگذار در تبصره 7 اصلاحی بند الف در ماده 3 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 به صراحت تکلیف می کند تا 70درصد وجوه حاصل از واگذاری بنگاههای تابعه به خود سازمان های توسعه ای برای تکمیل طرح های نیمه تمام، توسعه مناطق کمتر برخوردار و ایفای وظایف حاکمیتی در حوزه های فناوری پیشرفته و پر خطر اختصاص یابد.

سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اضافه کرد: معطل ماندن منابع مالی معوق سازمان های توسعه ای از جمله ایدرو در هر بخش دیگری سوای منافات با نص صریح قانون به لحاظ استراتژیک در سال جهش تولید همسو با تحقق راهبرد اصلی این سال نخواهد بود.

بیات ادامه داد: بی تردید حیاتی ترین و ضروری ترین محل برای تزریق این منابع بازگشت آنها به خود سازمان های توسعه ای برای تسریع در پروژه های جهش تولید خواهد بود و می توان به جرات ادعا کرد که هیچ محل دیگری برای سرمایه گذاری و مصرف این منابع ضروری تر از این محل برای تحقق راهبرد سال نیست.

وی گفت: علاوه بر مطالبات پیش گفته (که اخیرا بخش هایی از آن در قالب تهاتر در قانون بودجه سنواتی دیده شده است) در فرایند واگذاری بنگاه های تابعه ایدرو و دیگر نهادهای توسعه ای حدفاصل سال های82 تا 87 (پیش از تصویب قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44) که در چارچوب قانون برنامه های توسعه سوم و چهارم صورت گرفته نیز می بایست 50 تا 70 درصد منابع حاصل از خصوصی سازی شرکت های تابعه به حساب شرکت مادر ذیربط برای اهداف توسعه ای برگردانده می شده که این موضوع نیز تا کنون انجام نشده است.

بیات تصریح کرد: جمع این مطالبات و منابع معوق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از محل خصوصی سازی بنگاه های آن قریب به 7 هزار میلیارد ریال است که در سال جهش تولید بازپرداخت این مطالبات معوق می تواند سکوی پرتابی برای ملموس شدن و به بار نشستن طرح های توسعه ای ایدرو باشد.

سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تصریح کرد: در روز ملی صنعت و معدن در سال جهش تولید عزم ملی بین دستگاهی و هم افزایانه برای احیای منابع و مطالبات ناشی از واگذاری شرکت های تابعه نهادهای توسعه ای کشور از جمله ایدرو می تواند به مثابه گره گشایی از پای این گره گشایان توسعه و شتاب دهنده حرکت این سازمان ها در تحقق راهبرد جهش تولید باشد.

بیات گفت: بدیهی است برای شتاب بخشی به این مهم، بازنگری در فرایند های نحوه بازپرداخت نیز با همگامی همه بخش ها اعم از دولت، مجلس شورای اسلامی، وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و...، ضروری بوده و باید با همدلی طرحی نو، منعطف و چالاک در انداخت.

عناوین برگزیده