تاریخ: ۱۳ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۲۶
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۱۱۴۹۳۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

ایرانیزه شدن کارهای بزرگ در فولاد خراسان؛ مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی

می متالز - قرار گرفتن روزی در تقویم ملی با عنوان «روز صنعت و معدن» نه تنها یک «گرامی داشت»، بلکه حامل بار معنایی عمیقی است که شرایط تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی زیادی برای همنشینی این واژه ها در برگ دهم تقویم تیرماه دست به دست هم داده اند که شایسته است با دیدی ژرف تر بدان نگریسته شود.
ایرانیزه شدن کارهای بزرگ در فولاد خراسان؛ مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی

به گزارش می متالز، از جمله نکات قابل تامل، کنار هم قرار گرفتن دو واژه «معدن» و «صنعت» در کنار یکدیگر است که متبادر کننده ی موقعیت استثنایی سرزمینی در کشور ما به برکت «ذخایر معدنی» خدادادی از یک سو و یادآور ضرورت ایجاد ارزش افزوده بالاتر از این منابع و پیشگیری از خام فروشی و هدر رفت سرمایه های ملی از طریق توسعه «صنعت» است.

پرواز فولاد خراسان؛ با دو بال «معدن و صنعت»

روز صنعت و معدن فرصتی است تا ضمن تبیین و معرفی دستاوردها و نیز بیان چالش ها و توفیقات پیش روی صنعت کشور، ازتلاش های بی وقفه و خستگی ناپذیر غیو زنان و مردان پولادین عرصه صنعت و معدن، به عنوان سربازان جهاد اقتصادی قدردانی شود.
«فولاد خراسان»، به عنوان یکی از قطب های مهم تولید فولاد و حلقه ارزشمند صنایع معدنی در شرق کشور، مصمم است مسیر خویش را برای حفظ و ارتقای جایگاه خود در نقشه جامع فولاد کشور و دستیابی به چشم انداز ترسیم شده هموار کند و با استعانت از خداوند قادر متعال، از طریق تکمیل زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی، آغازگر فصل نوینی باشد که اعتلای فولاد خراسان از ثمرات شیرین آن خواهد بود.
فولاد خراسان با تمرکز بر رشد و توسعه اقتصادی منطقه، اهتمام خود را برای رسیدن به هدف بلند مدت خویش که «تولید پایدار فولاد» است، به کار گرفته و بر این اعتقاد است که تمرکز بر توسعه پایدار و اجرای برنامه‌های جامع، می‌تواند بر توسعه منطقه ای، اشتغال زایی، ایجاد ارزش افزوده بالاتر و پیشگیری از خام فروشی را به عنوان ماموریت هایی ملی و محلی به انجام رساند.
در حال حاضر و در میان صنایع و معادن خراسان رضوی، فولاد خراسان یکی از اقتصادی ترین، پایدار ترین و رقابت پذیرترین بنگاه های کارآفرینی است که با اشتغال مستقیم ۲۸۰۰ نفر ( که با احتساب حوزه حمل و نقل به ۵۰۰۰ نفر بالغ می گردد،) و هزاران میلیارد تومان گردش مالی سالانه، بالغ بر ده درصد درآمدهای مالیاتی استان را پوشش می دهد.
توسعه ی فولاد خراسان کاملاً هدفمند، مطالعه شده و حول سه محور «تکمیل زنجیره تولید»، «ارتقای ارزش افزوده» و «صرفه در مقیاس اقتصادی و پایداری و کاهش ریسک ها» بوده است. در یک دهه گذشته، هم زمان با اجرای طرح های توسعه، تمامی زیر ساخت های مربوط به انرژی، شبکه حمل و نقل ریلی، شبکه انتقال نیرو و فضای سبز مجتمع به بیش از دو برابر افزایش یافته و این منطقه را به یکی از قطب های اصلی توسعه فولادسازی کشور بدل نموده است.

ترجمه عملی اقتصاد مقاومتی

فولاد خراسان در اوج تحریم های ظالمانه اقتصادی، با خود باوری و خود اتکائی بالغ بر ۱۹۰۰ میلیارد تومان پروژه را توسط پیمانکاران و سازندگان داخلی مدیریت و اجرا نموده است. اقداماتی که می توان از آن به عنوان «ایرانیزه شدن کارهای بزرگ و از مصادیق واقعی اقتصاد مقاومتی» در راستای منویات رهبر انقلاب تعبیر نمود.
این شرکت با اقدام به revamp و نوسازی فولادسازی شماره۱ خود و تمهید فناوری های جدید، گام های موثری، به ویژه در کاهش مصارف انرژی و ارتقای راندمان تولید برداشته است.
بزرگترین مجتمع صنعتی شرق کشور در سال های اخیر در حوزه محیط زیست، دارای عنوان واحد نمونه کشوری و استانی است و مجموع سرمایه گذاری هائی که از سوی شرکت تا کنون در زمینه حفاظت از محیط زیست و «تولید پایدار»، استقرار سیستم های مدیریتی، نصب تجهیزات کاهنده آلودگی، توسعه و نگهداری فضای سبز و اقدامات فرهنگی در این حوزه صورت گرفته بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان می باشد. از جمله اقدامات مهم در زمینه محیط زیست، کاهش۴۰درصدی مصرف آب برای آبیاری گستره ۲۷۰ هکتاری فضای سبز و و حفظ اکوسیستم در این مجموعه است.
از افتخارات دیگر این صنعت عظیم، به عنوان معین اقتصادی توسعه منطقه در خراسان رضوی، کسب تندیس بلورین تعالی سازمانی، اخذ جوایز ملی واحد نمونه صنعتی، مدیریت انرژی، مدیریت فناوری اطلاعات و… است که در کنار رکوردهای چشم گیر تولید، فروش و صادرات، نام این مجتمع را در میان یکصد شرکت برتر ایران و ۵۰ شرکت بورسی برتر کشور ثبت کرده است.
گفتنی است مجتمع فولاد خراسان، با بهره گیری از پیشرفته ترین تکنولوژی و استانداردهای ملی و بین المللی محصول و مدیریت، علاوه بر تولید محصولات نهایی فولادی شامل مقاطع سبک ساختمانی شامل انواع میلگرد (ساده و آجدار) با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزارتن، هم اکنون در حال تولید سالانه ۱٫۴ تن شمش فولادی و سایر محصولات زنجیره تولید، یعنی۱٫۶میلیون تن آهن اسفنجی و ۲٫۵میلیون تن گندله در سال است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت