تاریخ: ۱۰ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۳۹
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۱۱۵۰۶۱
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

بدترین روش خصوصی‌سازی در ایران به‌کار گرفته شد

می متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه خصوصی‌سازی در دنیا با 54 روش مختلف دنبال می‌شود، گفت: بدترین روش یعنی فروش، واگذاری و رهاسازی شرکت‌های دولتی در ایران دنبال شده است.
بدترین روش خصوصی‌سازی در ایران به‌کار گرفته شد

به گزارش می متالز، روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عصر امروز (سه شنبه 10 تیرماه 99) در نشست بررسی اصل 44 قانون اساسی و 15 سال خصوصی سازی و واگذاری‌ها که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: این که شرکتی، شرکتی اقماری می‌زند و سهامدار لایه‌ای می‌شود کاری اشتباه است که این شبیه این کار در ایران خودرو صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در دنیا سهامدار لایه‌ای بودن ممنوع است که قطعه‌ساز بتواند سهام یک شرکت خودروسازی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خریداری کند چراکه این اقدام انحصار ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: باید مدیر جدیدی که شرکت دولتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بر اساس خصوصی سازی خریده است، به سمتی هدایت کنیم که دستش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای سوداگری و خرید سهام دیگر شرکت‌ها و اصطلاحا شرکت تو شرکت شدن ببندیم.

ایزدخواه خاطرنشان کرد: بحث مولدسازی دارایی‌های دولت در شرایط فعلی بسیار مهم است ضمن این که اگر 10 درصد دارایی‌های دولت شامل ساختمان و ماشین آلات مولد شوند می‌توانند سالیانه 200 هزار میلیارد تومان برای دولت درآمد ایجاد کند.

وی با بیان مولد سازی غیر از رهاسازی و واگذاری مالکیت است افزود: من اخیرا از خیابان ولیعصر عبور می‌کردم و دیدم یک شرکت دولتی در این خیابان و در یک منطقه خوب رها شده است و وقتی موضوع را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جویا شدم متوجه شدم 30 سال است مغازه‌های مربوط به این شرکت دولتی هم تعطیل است در حالی که می‌توانستند کاری کنند که حداقل آن مغازه‌ها به فعالیتشان ادامه دهند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: زمین و اراضی دولتی اگر به مردم داده شود، بهتر از دولت می‌توانند مدیریت کنند، اما در مجموع مولدسازی دارایی‌های دولت باید در شرایط فعلی دنبال شود.

ایزدخواه با بیان این که خصوصی سازی در دنیا 54 روش مختلف دارد گفت: متأسفانه بدترین حالت ممکن در ایران یعنی فروش، واگذاری و رهاسازی شرکت‌های دولتی دنبال شده است.

وی با اشاره به التهابات بازار مسکن و افزایش قیمت آن گفت: باید ارزش زمین در پروژه‌های مسکن صفر شود؛ چراکه این ارزش می‌تواند بر ساخت مسکن سایه بیندازد که در آن صورت مسکن سازی صورت نخواهد گرفت؛ به همین دلیل است که تعاونی‌ها به دنبال زمین دولتی هستند تا بتوانند با در اختیار گرفتن زمین ارزش دارایی‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بالا ببرند و عملا آنها به سمت خانه سازی گام برنمی‌دارند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: بایستی با واگذاری‌های دارایی‌های دولت همه مشکلات سال‌های گذشته اعم از اشتغال،‌ تولید، خلق ثروت و محرومیت زدایی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حل کنیم.

عناوین برگزیده