به گزارش می متالز، محمد خدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با اشاره به نشست امروز این کمیسیون برای بررسی طرح تضمین تامین کالاهای اساسی و دارو اقشار آسیبپذیر با قیمت مناسب گفت: این جلسه با حضور مسئولان وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه و دیوان محاسبات برگزار شد.
وی با بیان اینکه یکی از مباحث مهم مورد بررسی در این نشست استفاده از ظرفیت تبصره 14 بودجه سال 99 برای اجرای این طرح بود، افزود: مطرح شد که آیا تبصره 14(هدفمندی یارانهها) با درآمد 250 هزار میلیارد تومانی ظرفیت کافی برای کمک به اجرای طرح تضمین تامین کالاهای اساسی و دارو اقشار آسیبپذیر با قیمت مناسب را دارد یا خیر، که مسئولان سازمان برنامه و بودجه گزارشی را در این مورد ارائه کردند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس اظهار کرد: آنها اعلام کردند، در سه ماه اول امسال 50 درصد درآمدهای مربوط به تبصره 14 یعنی تقریبا 30 هزار میلیارد تومان به دلیل شرایط حاصل از شیوع کرونا محقق نشده و عملا 33 هزار و نهصد میلیارد تومان منابع در این تبصره وصول شده است که البته تاکید کردند در ماههای بعدی سال وصولیها بهتر خواهد شد.
خدابخشی ضمن اعلام اینکه جلسات مشترک دولت و مجلس در کمیسیون برنامه و بودجه برای بررسی جزئیات این طرح ادامه خواهد داشت، بیان کرد: طی بررسیها باید بدانیم آیا راه حلی برای جابجایی برخی آیتمها و مبالغ در تبصره 14 برای اجرای این طرح وجود دارد یا خیر.
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنین با اشاره به بررسی موضوع میزان اثربخشی اختصاص ارز ترجیحی برای تامین کالاهای اساسی در این نشست گفت: درباره نحوه اختصاص ارز 4200 تومانی سناریوهای مختلفی مطرح و بررسی شد، مسئولان اعلام کردند که دولت به دلیل اثرات زیانآور و بار روانی منفی حذف ارز 4200 تومانی و رشد پایه پولی تلاش دارد تا همچنان این ارز را اختصاص دهد.
وی تاکید کرد: تداوم اختصاص ارز 4200 تومانی برای تامین کالاهای اساسی بررسی و در نهایت قرار شد، اختصاص این ارز همچنان تداوم داشته باشد زیرا علیالرغم تمام مشکلات و معایب تعدد نرخ ارزها در کشور، حذف ارز یارانهای آثار منفی روانی در جامعه در پی خواهد داشت.