تاریخ: ۱۸ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۴۸
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۱۱۷۳۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد:

توصیه هایی به تازه واردها

می متالز - بسیار متعجبم که با افزایش ٤٠٠ درصدی بازار مسکن، افزایش ١٠٠ درصدی نرخ دلار و افزایش ٤٠ درصدی مواد اولیه، همچنان افرادی این برتری بازار‌های سرمایه به نسبت بازار‌های موازی را حباب می‌نامند!
توصیه هایی به تازه واردها

توصیه هایی به تازه واردها

به گزارش می متالز، محمد آتشکار کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی خطاب به سهامداران تازه وارد نوشت:

دوستان عزیز حتما تا به الان این جمله را بار‌ها شنیده اند که با کسب دانش کافی، وارد هر حرفه‌ای شوید. بنده هم مؤکدا لازم دانستم تا این نکته را مجددا خدمت دوستان گوشزد کنم که حتما قبل از ورود به بازار‌های سرمایه با کسب دانش لازم و همچنین دوری از هیجانی شدن و عجله کردن و البته صبر کافی وارد بازار شوید و صرفا با دید اجمالی و رشد چند ماهه‌ی اخیر بازار اقدام به خرید و فروش سهم نکند.
بسیار متعجبم که با افزایش ٤٠٠ درصدی بازار مسکن، افزایش ١٠٠ درصدی نرخ دلار و افزایش ٤٠ درصدی مواد اولیه، همچنان افرادی این برتری بازار‌های سرمایه به نسبت بازار‌های موازی را حباب می‌نامند!

توصیه هایی به تازه واردها

لذا با در نظر گرفتن و رعایت تمام نکات گفته شده، با خیالی راحت و آسوده شروع به سرمایه گذاری و سهام داری کنید و از شایعات و اخبار بدون پایه و اساس غیر از مراجع ذیصلاح و نهاد‌های مالی معتبر دوری کنید.

در خصوص گام‌های خرید سهم، طبق چک لیست تحلیل نموداری و بنیادی پیش روید. ابتدا صنعت‌های بنیادی قوی، وضعیت صورت حساب‌های مالی، دارایی‌های شرکت‌ها و سپس وضعیت تحلیل نموداری یا همان تکنیکالی سهم را بررسی کنید، چرا که بازار عمدتا به حمایت‌ها و مقاومت‌های پیشین خود احترام میگذارد و به اصطلاح در تحلیل نموداری تاریخ تکرار می‌شود.
 

بررسی‌های کارشناسی شده برآیند نقدینگی حقیقی‌ها به تفکیک صنعت‌های بازار بدین صورت است:

از ابتدای سال جاری شاهد بیشترین ورورد و خروج نقدینگی اشخاص حقیقی به ترتیب در صنعت فراورده‌های نفتی، خودرو، ساختمان و بانک‌ها و موسسات اعتباری و مالی و همچنین شاهد کمترین ورود و خروج نقدینگی اشخاص حقیقی در صنعت‌های سرمایه گذاری، محصولات غذایی، صنعت ماشین آلات بوده ایم.

 

صنعت پر پتانسیل بازار سرمایه 

در این میان صنعت شرکت‌های سرمایه گذاری پتانسیل بسیار بالایی در میان دیگر رقبا دارند که در این گزارش به دلایل آن می‌پردازیم.
نکته اول با توجه به صورت‌های مالی شفاف همچنین رویکرد‌ها و مدیریت‌های قوی و تیم‌های تحلیل مستعد شرکت‌های سرمایه گذاری مزید بر علت شده که این شرکت‌ها دارای پورتفو‌ها یا همان سبد‌های سهام درخشان و ایده آلی باشند بهتر است بدانید که شرکت‌های سرمایه گذاری مالک و سهام دار هلدینگ‌ها و شرکت‌های ارزشمندی در کشور هستند. این شرکت‌ها اعم از تولیدی ها، دارویی‌ها و پتروشیمی که فعالیت خوبی را در کشور و یا حتی خارج از کشور دارند.
نکته دوم آنکه شرکت‌های سرمایه گذاری کمترین رشد قیمتی را نسبت به دیگر گروه‌ها و رقبای خود دارند و تا به الان شاید حتی نیمه راه را هم طی نکرده اند همچنین از ارزش ذاتی خود فاصله زیادی دارند. نسبت p/e پایین این صنعت‌ها و ارزش ذاتی بالای این سهم‌ها خود نکته‌ی قابل تاملی است.
نکته سوم با توجه به رشد کمتر این نماد‌ها و به اصطلاح نماد‌های کشف نشده، این شرکت‌ها توسط تجدید ارزش از محل‌های مختلف انباشته شده و یا حتی دارایی‌های املاک و مستقلات آن‌ها به راحتی می‌تواند افزایش سرمایه بدهند چرا که سالهاست که تجدید ارزیابی و ارزش گذاری نشده اند و همچنان گاهاً به ارزش همان دلار ۴ و ۵ هزار تومانی عرضه می‌شوند و فاصله زیادی با نرخ دلار فعلی دارند، که این تجدید ارزیابی‌ها می‌تواند اخبار اقتصادی و فاندمنتالی ایده آلی برای شوک جدید به این شرکت‌ها محسوب می‌شوند.

در نهایت توصیه به استقبال و سهام داری روز افزون ملت شریف ایران همچنین حمایت از شرکت‌های مستعد رشد داخلی که گا‌ها برتر از رقبای خارجی خود فعالیت میکنند و با نیم نگاهی بیشتر توسط مسئولان را داریم که در این شرایط اقتصاد مقاومتی تلالو پیشرفت باشیم و هر یک از نهاد‌های مالی و اقتصادی خرد و کلان بعنوان یک چریک اقتصادی کمک حال رونق تولید و تنومند شدن زنجیر اقتصادی کشور عزیزمان باشند.

عناوین برگزیده