تاریخ: ۳۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۵
بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۱۱۸۳۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

احیای آینده‌نگری در بورس

می متالز - از سال ۹۶ به این‌سو، فاکتوری اساسی از گزارش‌دهی شرکت‌ها بر مبنای آینده‌نگری، از فهرست الزامات گزارشگری شرکت‌ها در بورس حذف شده است. فاکتوری که امکان پیش‌بینی آینده شرکت‌ها را راحت‌تر و سهل‌الوصول‌تر می‌کرد.
احیای آینده‌نگری در بورس

به گزارش می متالز، اکنون در شرایطی که تورم روندی صعودی در پیش گرفته و موج‌های تورمی ‌وضعیت شرکت‌ها و سهام آنها را تحت تاثیر قرار داده است، بازگشت گزارش‌های پیش‌بینی سود شرکت‌ها به سامانه کدال می‌تواند کیفیت تحلیل‌های آینده‌نگرانه به وضعیت سهام را بهبود بخشد و از سوی دیگر شفافیت بازار سهام را بیشتر کند.

روند عمومی ‌تورم در اقتصاد ایران و مسیر حرکت منحنی شاخص کل قیمت سهام، در حالی ضرورت انتشار گزارش‌های آینده‌نگر را از عملکرد شرکت‌ها در بازار سهام به امری اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است که کارشناسان با انتشار این گزارش‌ها تحلیل‌های آینده‌نگرانه به ارتقای کیفیت بازار کمک کرده و از سوی دیگر شفافیت بازار سهام را بیشتر می‌کند.

به اعتقاد کارشناسان گرچه هدف بورس از جایگزینی گزارش‌های آینده‌نگر با گزارش‌های تفسیر مدیریت، افزایش سواد تحلیلی بازار بود، اما با گذشت حدود سه سال از این تصمیم نه تنها بورس به هدفش نرسید، بلکه حرکات سفته‌بازانه و خبرهای رانتی و اطلاعاتی افزایش یافت. با نگاهی اجمالی به گزارش‌های تفسیر مدیریت به این نتیجه می‌رسیم که این اطلاعات از هدف اصلی بورس برای تحلیلی شدن بازار دور است و اطلاعات سطحی شرکت‌ها در آن منتشر می‌شود و اکثر این گزارش‌های کپی‌شده فرمت گزارش کلی شرکت‌ها شامل تاریخچه، اعضای هیات‌مدیره، سابقه، موضوع فعالیت شرکت و محصولات است و با این اطلاعات سطحی که شرکت‌ها منتشر می‌کنند، ما هیچ وقت به سمت هدف سازمان بورس که تحلیل محور شدن بازار است حرکت نخواهیم کرد. برای رفع ابهام‌های بازار نسبت به روند آتی و اثرات تورم بر سودآوری شرکت‌ها باید گزارش‌های پیش‌بینی سود موسوم به EPS بار دیگر در سامانه کدال منتشر شود.

عناوین برگزیده