تاریخ: ۲۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۶
بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۱۱۸۷۲۰
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

فرآیند صدور پروانه رقابتی و الکترونیکی شود

می متالز - محمد سالاری معتقد است در زمان کرباسچی خدمات فنی و مهندسی داشتیم و خدمات دفاتر الکترونیک آنجا صادر می‌شد و همیشه معتقد بودم فرآیند صدور پروانه باید رقابتی و الکترونیکی شود.
فرآیند صدور پروانه رقابتی و الکترونیکی شود

به‌ گزارش می متالز به‌ نقل از صما، پنل پرسش و پاسخ با سازندگان در «بررسی چالش‌های صدور پروانه» با حضور محمد سالاری (رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر) برگزار شد.

در ابتدای این پنل، سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر گفت: یکی از محورهایی که هم شورای شهر، معماری و سازنده‌ها به آن معتقد است، فرایند صدور پروانه به رغم آمارهای گمراه‌کننده بسیار طولانی است و همین باعث می‌شود نتوانند مشکل را حل کنند.

سالاری با بیان اینکه فرآیند صدور پروانه موجب می‌شود کسب و کار مردم تحت تأثیر قرار گیرد و مأموریت شهرداری‌ها را دچار مشکل کند، افزود: گاهی معاونت‌ها می‌گفتند ایزو گرفتیم که زمان صدور پروانه را به این صورت درآوردیم، اما علت اصلی این است که نمی‌خواهیم باور کنیم این فرایند بسیار طولانی است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر ادامه داد: در سال‌های اخیر هم اتفاقی افتاد که در زمان کرباسچی خدمات فنی و مهندسی داشتیم و خدمات دفاتر الکترونیک آنجا صادر می‌شد و همیشه معتقد بودم فرآیند صدور پروانه باید رقابتی و الکترونیکی شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان فساد و رانت در استاد رسمی به‌ شدت پایین‌تر از ثبت است، چون فضا رقابتی است و سازمان ثبت می‌تواند جای آن دفترخانه دیگری معرفی کند. اصل دفاتر اسناد رسمی درست بود و قرار بود دفتر خدمات الکترونیک رقابتی شود و این دفاتر ایجاد شد و ۱۸۰۰ نفر جذب شدند.

سالاری با اشاره به اینکه سابقه شهرداری‌ها از لحاظ اصول معماری و شهرسازی خوب نبوده است، افزود: سازنده‌ها کسب و کاری دارند و از طرف دیگر معماران خود را در اختیار سازندگان قرار دادند و آنچه در شهر ارائه شده قابل دفاع نیست و ما نمی‌توانیم روز معمار از صد بنای فاخر و با کیفیت نام ببریم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر عنوان کرد: این شهر متعلق به همه است و متأسفانه توجه به حقوق عامه در اولویت آخر است و درباره حقوق باغات معماران با طراحان و سازندگان در گذشته همکاری کردند و کل باغات از بین رفت.

وی با بیان اینکه کار درستی کردیم که مصوبه برج باغ را لغو کردیم چون برای درآمدزایی شهرداری بود، اظهار کرد: به‌تدریج درختی باقی نماند و تصمیم‌گیری‌ها افراطی و بر مبنای اصول نبود. درخت خیلی ارزشمند است، اما با رویکرد‌های سلبی نمی‌توانیم جریمه سنگین ببندیم.

سالاری ادامه داد: اگر امروز شهرداری ملکی را باغ کرد باید حقوق منتصب به طرح تفصیلی را بدهند تا فرد جای دیگری برود و ساخت و ساز انجام دهد. به‌عنوان ایجاد کننده کمیته نما خیلی ناامید شدم، چون سلیقه‌ای کار می‌شود.

سالاری گفت: تصمیم‌سازی کیفی و تدابیر ما با شهرداری این است که معمار و اساتید هم باشند، اما این حوزه مشکلاتی دارد. فرآیند تشخیص باغ در صدور پروانه طولانی‌‌ترین مرحله است و باید تلاش می‌کردیم اصلاح شود و همچنین آتش‌نشانی هم نیازی به استعلام ندارد و این کارها موجب تسریع در صدور پروانه خواهد شد.

عناوین برگزیده