تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۵۴
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۱۱۹۶۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ترین های بورس کالا در تیر ۹۹ معرفی شدند

می متالز - تیرماه سال جاری در حالی پایان یافت که معامله گران بیش از سه میلیون و ۱۷۱ هزار تن انواع کالا را به ارزشی بیش از ۲۳۲ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران دادوستد کردند. «کالاخبر» در این گزارش علاوه بر بررسی آمار معاملات، برترین محصولات و شرکت های حاضر در تالار نقره ای در تیرماه ۹۹ را معرفی می کند.
ترین های بورس کالا در تیر ۹۹ معرفی شدند

به گزارش می متالز، واکاوی داده های معاملاتی در تالارهای بازار فیزیکی بورس کالای ایران حاکی از آن است که بیشترین حجم معاملاتی مربوط به تالار صنعتی با معامله بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا بوده است. محصولات فرآورده های نفتی نیز با حجم حدود ۹۷۵ هزار و ۸۷۰ تن محصول معامله شده در جایگاه دوم از نظر حجم معاملات قرار گرفت. دادوستد نزدیک به ۵۲۷ هزارتن کالای صادراتی در تالار کیش نیز آن را در رتبه سوم جای داد.

از نظر ارزش معاملات نیز تالار محصولات صنعتی با ثبت ارزش ۱۲۰ هزار و ۶۴۲ میلیارد ریال در صدر بازار فیزیکی ایستاد. تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی نیز به ترتیب با ثبت ارزش ۶۲ هزار میلیارد ریال و ۳۱ هزار میلیارد ریال در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.

 

فولاد، مس و آلومینیوم سه گروه برتر تالار صنعتی

در بررسی آمارهای معاملات تیرماه در تالار صنعتی، گروه فولاد با معامله نزدیک به ۹۸۰ هزار تنی بیشترین حجم معاملات را رقم زد و جایگاه نخست را از آن خود کرد.گروه مس نیز با دادوستد نزدیک به ۲۹ هزار تنی دوم شد و آلومینیوم با معامله حدود ۲۶ هزار تنی مقام سوم را به دست آورد.

از نظر ارزش معاملات نیز فولاد با ۸۱ هزار میلیارد توانست رتبه اول را همچنان در اختیار خود بگیرد. گروه مس نیز با ثبت ارزش ۲۵.۵ هزار میلیارد ریالی و آلومینیوم با ارزش ۸.۳ هزار میلیارد ریال به ترتیب دوم و سوم شدند.

اما در زیر گروه های معاملاتی این تالار ورق فولاد با حجم ۴۳۴ هزار تنی و ارزش نزدیک به ۳۵ هزار میلیارد ریالی توانست رتبه اول را در حجم و ارزش معاملات این تالار به دست آورد.

بلوم و بیلت فولادی و ورق سرد نیز رتبه های دوم و سوم پرحجم ترین کالاهای معامله شده در این تالار را به دست آوردند.

در این دوره، دو زیر گروه کالایی مس کاتدی و بلوم و بیلت فولادی نیز بعد از ورق گرم بالاترین ارزش معاملات تالار خود را ثبت کردند.

 

شرکت های برتر صنعتی

در تیرماه امسال فولاد مبارکه با فروش بیش از ۵۵۰ هزار تن محصول از نظر حجم و ارزش معاملات پرفروش ترین عرضه کننده لقب گرفت.

دو مجتمع ذوب آهن اصفهان و فولاد خراسان نیز با فروش حدود ۱۰۹ هزار تن و ۵۷ هزار تنی بیشترین حجم های معاملاتی را ثبت کردند و به ترتیب دوم و سوم شدند.

از نظر ارزش معاملات نیز دو مجتمع ملی صنایع مس ایران و ذوب آهن اصفهان بیشترین فروش ریالی را داشتند. به طوری که ارزش معاملات این دو عرضه کننده به ترتیب، به بیش از ۲۴ هزار میلیارد ریال و ۹ هزار میلیارد ریال رسید.

در بازار محصولات معدنی بورس کالای ایران نیز بیش از ۹۳ هزار و ۵۵۰ تن خاک روی مجتمع سرب و روی انگوران به ارزشی بیش از ۲۲۳۷ میلیارد ریال مورد دادوستد قرار گرفت.

 

وکیوم باتوم اول شد

در تالار محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی بورس کالای ایران نیز در حالی بیش از دو میلیون و ۳۶ هزار تن کالا به ارزش نزدیک به ۱۱۰ هزار میلیارد ریال خرید و فروش شد که ۷۳۴ هزار تن آن مربوط به زیر گروه وکیوم باتوم بود. به طوری که این کالا با ثبت ارزش بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال توانست عنوان پرحجم ترین کالای تیر ماه تالار مذکور را به دست آورد. زیر گروه قیر و پلیمر نیز به ترتیب با حجم ۴۸۴ هزار تن و ۳۷۶ هزار تن به ترتیب دوم و سوم شدند.

اما از نظر ارزش معاملات این پلیمری ها بودند که گوی سبقت را از وکیوم باتوم ربودند. به طوری که ارزش معاملات این گروه کالایی به بیش از ۵۵ هزار میلیارد ریال رسید. وکیوم باتوم و قیر نیز با معامله ۲۱ هزار میلیارد ریال و ۱۴ هزار میلیارد ریال، از نظر ارزش معاملات این تالار پرفروش ترین کالاهای تیر ماه بودند و جایگاه اول و دوم را کسب کردند. پلی وینیل کراید نیز با ارزش ۷.۷ هزار میلیارد ریال در جایگاه سوم پرفروش ترین ها قرار گرفت.

 

شرکت های برتر تالار پتروشیمی

در این بازار سه پالایشگاه نفت بندرعباس، اصفهان و تهران به ترتیب بیشترین حجم معاملات تالار محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی را رقم زدند. از نظر ارزش معاملات نیز پالایشگاه نفت بندرعباس با فروش ۱۱ هزار میلیارد ریالی بیشترین ارزش ریالی را در تیرماه امسال رقم زد. پتروشیمی تندگویان و پالایش نفت تهران نیز به ترتیب به مقام دوم و سوم دست یافتند.

 

زعفران زینت تالار کشاورزی

در تالار کشاورزی نیز ۸ تن زعفران شامل زعفران سرگل، نگین، پوشال مرغوب و معمولی به ارزشی بیش از ۶۳۲ میلیارد ریال خرید و فروش شد.

 

مهمانان تالار فرعی در تیر ۹۹

معامله گران بازار فرعی در تیرماه امسال میزبان چهار گروه کشاورزی، ضایعات، معدنی و فرآورده های نفتی بودند که حجم معاملات این گروه ها به ۵۰۱۸ تن کالا به ارزش بیش از ۴۰۲ میلیارد ریال رسید و زیر گروه رب گوجه فرنگی در گروه محصولات کشاورزی با حجم ۳۷۱۰ تن و ارزش ۲۸۵ میلیارد ریال در صدر قرار گرفت.

عناوین برگزیده