تاریخ: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۱۰
بازدید: ۲۵۹
کد خبر: ۱۲۰۳۸۵
سرویس خبر : انرژی
روحانی در نشست تولیدکنندگان صنایع فولاد و پتروشیمی:

باید جلوی خام‌فروشی را بگیریم

می متالز - رئیس جمهور در نشست تولیدکنندگان صنایع فولاد و پتروشیمی گفت: محصولات فولادی و پتروشیمی ایران در جهان ممتاز است اما در این زمینه باید جلوی خام فروشی را بگیریم.
باید جلوی خام‌فروشی را بگیریم

به گزارش می متالز، روحانی در نشست تولیدکنندگان صنایع فولاد و پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی و فولادی، هم بار سنگین تولید را بر دوش دارند و هم صادرات غیر نفتی را بنابراین تامین ارز لازم در بازار نیمایی و ایجاد اشتغال لازم برای نسل جوان و تحصیل کرده به عهده این شرکت هاست.

وی اضافه کرد: هر دو صنعت، ​ جزو صنایع پیشرفته دنیاست و محصولات ما از نظر کیفیت می‌توانند با تولیدات مشابه در جهان رقابت کنند.
روحانی گفت: طبیعی است که اگر از نظر کیفیت نتوانیم رقابت کنیم نمی‌توانیم بازار پایدار در اختیار داشته باشیم.
وی زنجیره تولید محصولات فولادی در کشور را یک گام جلوتر دانست و تاکید کرد: زنجیره پتروشیمی باید یک گام جلوتر باشد و ما باید محصولات را تا مرحله نهایی برای تامین نیاز مصرف کنندگان تامین کنیم.
رییس جمهور گفت: اکنون بخشی از واحد‌های پتروشیمی تولیدات بخش‌های دیگر را تامین می‌کنند و باید آن بخش‌ها نیز مواد مورد نیاز واحد‌های دیگر را تامین کنند در عین حال باید زنجیره در این عرصه تا مرحله نهایی کامل شود به نحوی که زنجیره‌ها در بخش‌های پایین دستی کامل شود.
روحانی افزود: در عرصه فولاد غیر از شرکت‌های فولادی، بخش‌های صنعتی نیز هستند که محصولات فولادی را مصرف می‌کنند پس باید زنجیره بخش‌های پایین دستی در این عرصه نیز کامل شود.
رییس جمهور محصولات فولادی و پتروشیمی را برای صنعت بسیار مهم دانست و گفت: اگر این محصولات را نداشتیم و می‌خواستیم نیاز‌های داخل را تامین کنیم باید میلیارد‌ها دلار مصرف می‌کردیم که این مواد را وارد کشور کنیم، اما هم اکنون در بخش‌های عظیمی از تامین این محصولات بی نیازیم.
وی تاکید کرد: موضوعی که همواره مطرح است این است که از خام فروشی جلوگیری کنیم، زیرا وقتی محصولات خام عرضه می‌شود قیمت کمی دارد، اما ارزش افزوده و تکمیل زنجیره محصولات ارزشمند است.
روحانی افزود:​ اکنون هم در پتروشیمی و هم فولاد از خام فروشی جدا شدیم و به ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های تولید رسیده ایم.

تولیدات ما در بعضی از صنایع دو برابر شده است 

رئیس جمهور گفت: در هفت سال گذشته از ابتدای دولت یازدهم، در بعضی از صنایع مانند فولاد و پتروشیمی، میزان محصولات تولیدی ما دو برابر شده است.
روحانی در نشست با تولیدکنندگان فولاد و پتروشیمی، افزود: در زنجیره فولاد تقریبا در هر یک از حلقه‌های زنجیره، محصولات مان دو برابر شده به طور مثال در کنسانتره، آهن اسفنجی و یا فولاد دو برابر قبل تولید داشته ایم.
رئیس جمهور گفت: میلیارد‌ها تومان مصرف می‌شود تا بتوانیم زنجیره‌های صنعتی خود را به وجود بیاوریم، این حرکت می‌تواند برای کشور اشتغال ایجاد کند و همچنین ظرفیت‌های ما را افزایش دهد.
روحانی افزود: در پتروشیمی هم تقریبا همین حالت را مشاهده می‌کنیم و محصولات ما در حوزه پتروشیمی تقریبا در این هفت سال دو برابر شده است.
رئیس جمهور در ادامه گفت: اینکه توانسته ایم تولید را دو برابر کنیم، هنر بسیار بزرگی است، یعنی هرآنچه که در دوره‌های قبل در کشور تولید شده در این هفت سال معادل همه آن‌ها در صنعت فولاد و پتروشیمی تولید داشته ایم.
روحانی افزود: در صنایع فولاد و پتروشیمی یک تحول بزرگ ایجاد کردیم، گاهی برخی روزنامه‌ها مقالاتی می‌نویسند که مثلا دولت اوراقی عرضه کرده است که باید سال آینده پرداخت شود و این یعنی برای دولت بعدی بدهی ایجاد کرده است، ما هم وقتی دولت را شروع کردیم یک بدهی کلانی بر دوشمان بود که آن را پرداخت کردیم و یک بخشی از آن به دولت بعدی منتقل می‌شود.
رئیس جمهور همچنین گفت: در تولید بنزین سال ۹۲ حدود ۵۰ میلیون لیتر تولید داشتیم که اکنون به بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر رسیده است، در محصولات کشاورزی نیز در ابتدای دولت ۹۷ میلیون تن تولید داشتیم که اکنون به ۱۳۰ میلیون تن رسیده است، یعنی حدود ۳۳ درصد تولیدات کشاورزی ما افزایش پیدا کرده است.
روحانی عنوان کرد: امروز در زمینه گندم مصرفی مردم، یعنی نان مصرفی مردم به خودکفایی رسیده ایم و این خودکفایی پنج سال است به طور متوالی ادامه داشته، هیچگاه در طول تاریخ ما پنج سال پشت سرهم در گندم خودکفایی نداشتیم.

مقابل تحریم‌ها و فشار‌ها با کمک مردم، تولیدکنندگان و کارآفرینان ایستادیم 

رئیس جمهور گفت: با وجود این که دو سال و سه ماه است، تحت شدیدترین تحریم‌ها و فشار‌ها قرار گرفتیم، تولیدکنندگان و صنعت گران نیاز‌های داخلی را تولید کردند و در اختیار مردم قرار دادند و توانستیم بایستیم.
روحانی در نشست با تولیدکنندگان فولاد و پتروشیمی کشور، افزود: ما نه تنها مسئولیت دولت، بلکه مسئولیت کشور را برعهده داریم، به عنوان نمایندگان مردم چه در دولت و چه در مجلس، باید منافع، اهداف و نیاز‌های ملی را برطرف کنیم.
رئیس جمهور در ادامه گفت:​ اساس مسئولیت ما، حفظ کشور است، ضرب المثلی از گذشتگان به ما رسیده که دیگران کاشتند، ما خوردیم، ما بکاریم، دیگران بخورند، ما ۱۴ میلیارد تومان برای جهش دوم سرمایه گذاری کرده ایم تا به اینجا ۸ میلیارد تومان هم برای جهش سوم سرمایه قرار داده ایم.
وی افزود: این تفکر نادرست است که در ۴ یا ۸ سال مسئولیت مان خوب عمل کنیم، بلکه وظیفه سنگینی داریم و باید برای آیندگان هم برنامه ریزی داشته باشیم.
روحانی تصریح کرد: در این جلسه می‌خواستم گزارش‌ها را از مسئولان پتروشیمی بشنوم و اشکالات مورد نظر مطرح شود، فردا هم در جلسه هیئت دولت راجع به گمرک و بانک ارزش افزوده صحبت می‌شود.
رئیس جمهور گفت: در شرایطی که آمریکا بدترین تحریم‌ها را علیه ما اعمال می‌کند، قرار داریم، دو سال و سه ماه است که بدترین فشار‌ها را به ما آورده اند، ​ ​آن‌ها فکر می‌کردند، بیش از چند ماه دوام نمی‌آوریم و به قول خودشان به آن‌ها تماس می‌گیریم، در این دو سال و سه ماه بیش از ۲۳ بار خواهان صحبت با ما شدند، در سفر نیویورک سال ۹۶ هشت بار تقاضای ملاقات داشتند، در سال ۹۷، این تقاضا بیشتر شد و در سال ۹۸ هم تقریبا همه سران کشور‌های غربی و اروپایی از ما خواستند ملاقات و مذاکره کنند. ما از مذاکره ابایی نداشتیم، اما به دنبال نمایش نیستیم ما در پی حل مسئله هستیم.
روحانی ادامه داد: آن‌ها باید تحریم‌ها را بردارند، این پیش شرط نیست، کار خلافی را شروع کردند که باید خاتمه دهند، آن‌ها به دولت فشار نیاوردند بلکه به ملت فشار آوردند، شرایط الان تروریسم اقتصادی و درمانی است، ما از یک مرکز بین المللی می‌خواهیم وام بگیریم، اما آمریکایی‌ها مانع آن می‌شوند.


رئیس جمهور تصریح کرد: با این حال، با کمک همه مردم، تولیدکنندگان که در خط مقدم بودند و صنعت گران ایستادیم، نیاز‌های داخلی مان را تولید کردیم و در اختیار مردم قرار دادیم، ارز نیمایی را که قول داده بودند بالاتر از ۱۰۰ درصد تامین کردند، البته شرایط امسال به نوعی بود که پتروشیمی باید ۱۵ میلیارد ارز می‌آورد، اما به علت کاهش قیمت گاز شرایط مهیا نشد، البته همین امسال با وجود سختی‌ها بار سنگینی را متحمل شدند و در ۴ ماه اول سال ۹۹ هم فولاد و هم پتروشیمی به تعهدات خود عمل کردند.
روحانی در ادامه گفت: همواره از صادرکنندگان تقاضا داریم که ارز را به موقع بیاورند، در پتروشیمی و فولاد این اتفاق افتاد، کار بزرگی انجام گرفت و مردم مطلع باشند، اگر دولت می‌گوید برابر تحریم آمریکا و فشار‌های خارجی می‌ایستیم، این ایستادگی منوط به کمک تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و کارآفرینان است و از همه آن‌ها تشکر می‌کنم.

نخستین مرحله انتقال آب از خلیج فارس به فلات قاره؛ مهر

رئیس جمهور از اجرای نخستین مرحله طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات قاره به ویژه منطقه گل گهر از مهر ماه امسال خبر داد.


روحانی در ادامه اظهاراتش در نشست تولیدکنندگان صنایع فولاد و پتروشیمی گفت: مطمئنم که امسال با همان جدیت، شهامت و حتی تولید بیشتر زنجیره فولاد و پتروشیمی تا پایان سال تکمیل می شود به نحوی که در صنایع فولاد 26 میلیون تن تولید و به زنجیره این صنایع اضافه می شود.
رئیس جمهور افزود: تا پایان امسال با بهره برداری از طرح های 17 گانه در عرصه پتروشیمی میزان محصولات در این عرصه نیز حدود 25 میلیون تن اضافه می شود که رقم بسیار بزرگی است.

روحانی گفت: این میزان افزایش تولید فقط مربوط به یک سال است حال آن که در شرایط تحریم قرار داریم که از این منظر حرکت بزرگی تلقی می شود.
رئیس جمهور افزود: البته حرکت های جانبی نیز مطرح است زیرا فولاد برای آن که اداره شود در پی راه آهن نیز هست و در عرصه آب نیز تحول بزرگی در پیش داریم زیرا صنایع فولاد یکی از مصرف کنندگان بزرگ آب است.
روحانی تاکید کرد: در مساله آب نیز قدم های مهمی برداشتیم و باید آب دریاها را به فلات قاره برسانیم.
رئیس جمهور گفت: البته امسال سدهای فراوانی به بهره برداری رسید و تا پایان سال نیز سدهای دیگری به بهره برداری خواهد رسید چنانکه هفته گذشته در گفتگو با وزیر نیرو مقرر شد تا ابتدای سال آینده 9 سد را اضافه بر آنچه قول داده ایم به بهره برداری برسانیم.
وی افزود: ما افزون بر این که باید سد بسازیم و آب را با روش های نوین به مزارع منتقل کنیم یکی دیگر از روش ها آن است که آب دریاها را به فلات قاره برسانیم که در اجرای این روش، صنعت فولاد پیش قدم شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اجرای نخستین مرحله از انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به گل گهر اجرای این طرح را گامی بسیار مهم و مبارک دانست.
روحانی خطاب به مردم گفت: دولت به تعهداتش پایبند و بسیار امیدوار است.
رئیس جمهور همچنین خطاب به مدیران شرکت ها و تولیدکنندگانی که در این نشست حضور داشتند اظهار داشت: منافع شرکتی برای شما مهم است و به عنوان فرزندتان محسوب می شود و تولیداتتان برای شما افتخارآفرین است اما هرجا میان منافع کشور و شرکت بر سر دو راهی قرار گرفتید، منافع ملی را ترجیح دهید.
وی همچنین به آنان توصیه کرد: با عرضه بخشی از سهام شناور شرکت هایشان به بازار سرمایه، این بازار را زنده کنند.
رئیس جمهور گفت: سهم شرکت های شما آنقدر ارزشمند است که سهام 10 شرکت دیگر به اندازه یک سهم شما نمی ارزد پس با جاری کردن خون جدید در بازار سرمایه، نیازمندی های ریالی را نیز تامین و طرح های نیمه تمام تان را تکمیل کنید.
روحانی افزود: گاهی برای تکمیل یک طرح نیمه تمام سه سال زمان نیاز است در حالی که از محل پولی که بلافاصله از بازار سرمایه تامین می کنید می توانید همان طرح نیمه تمام را چند ماهه یا یک ساله تکمیل کنید.
رئیس جمهور بار دیگر توصیه کرد: سهام تان را به بازار سرمایه عرضه کنید که این به نفع مردم، بورس و خودتان است و پولی که نیاز دارید از بازار سرمایه بهتر و سریعتر تامین می کنید به نحوی که اگر برای عرضه سهام تان در هفته آینده تصمیم بگیرید بلافاصله میلیاردها پول در اختیارتان قرار می گیرد.
روحانی افزود: در عرضه سهام به بورس جدیت بیشتری به خرج دهید و نیازمندی های داخلی را تامین کنید به نحوی که علامت نادرستی هم به بازار ارز ارائه نشود.
رئیس جمهور اضافه کرد: همچنین نیازمندی های داخل باید به درستی تامین شود زیرا ممکن است بازار تحت فشار قرار گیرد و محصولات گران تر شود پس باید برای تامین منافع ملی تلاش کنیم.
روحانی ابراز امیدواری کرد:شرایط برای شرکت های تولید فولاد و پتروشیمی در ماه های آینده بهتر از فروردین و اردیبهشت شود که با شرایط دشوار ناشی از همه گیری کرونا مواجه بودند.
رئیس جمهورگفت: مردم ما هم در ماه های آینده برای ساماندهی بازار ارز و تولید، امیدوارتر باشند.
روحانی در پایان از تلاش های مدیران شرکت های تولید فولاد پتروشیمی در هفت سال گذشته به ویژه دو سال و سه ماه پیش بالاخص در تامین ارز کشور قدردانی کرد.

برای مشاهده ی فیلم ها کلیک کنید.

عناوین برگزیده