تاریخ: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۴۷
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۲۲۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در اولین نشست کمیته معدن و محیط زیست خانه معدن ایران تاکید شد:

نقشه راه «بازسازی معادن» در ایران

می متالز - نخستین نشست رسمی کمیته معدن و محیط زیست خانه معدن ایران با حضور اعضا، صبح روز چهارشنبه، نهم اسفند ماه 1396 در محل خانه معدن ایران برگزار شد.
نقشه راه «بازسازی معادن» در ایران

به گزارش می متالز، رئیس خانه معدن ایران درباره مباحث صورت گرفته در این نشست گفت: موضوع بازسازی معادن و تبدیل معادن متروکه به قطب های گردشگری یکی از مباحث مهمی بود که اعضا آن را مورد تجزیه و تحلیل خود قرار داده و بر اجرایی شدن قانون بازسازی معادن تاکید کردند.

محمدرضا بهرامن با اشاره به اینکه سیاستگذاری ها در بخش معدن از فضای جزیره ای به فضایی تعاملی تغییر جهت داده است گفت: با توجه به اینکه امروز مسائل زیست محیطی به عنوان یکی از ابر چالش های اقتصاد ایران شناخته می شود، و همه مردم از ان متضرر می شوند، فعالان بخش های مختلف اقتصادی باید در جهت کاهش اثرات زیست محیطی و حفظ محیط زیست کشور کوشا باشند و ان را وظیفه خود بدانند.

او افزود: حفظ اقلیم ایران و تنوع های زیست محیطی آن بر هر شهروند ایرانی واجب است و نمی توان به خاطر یک فعالیت اقتصادی از محیط زیست چشم پوشید چرا که هر گونه ضربه به محیط زیست سبب خواهد شد زیرساخت لازم برای انجام هر فعالیت اقتصادی و داشتن یک زندگی خوب از بین برود.

رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: خوشبختانه معدنکاران اصیل کشور با حساسیت ویژه ای مباحث زیست محیطی را دنبال می کنند و برای حفظ و توسعه محیط زیست مناطق معدن بودجه ای جداگانه در نظر گرفته اند تا فعالیت های معدنی حتی الامکان سبز باشد و معدنکاری سبز در کشور نهادینه شود.

او گفت: موضوع بازسازی معادن در حال حاضر یکی از حلقه های مفقوده معدنکاری در کشور است که خوشبختانه این موضوع در حال نهادینه شدن بوده و معادن جدید از همان ابتدای کار برنامه های خود را برای بازسازی معادن پس از اتمام ذخایر معدنی ارائه می دهند.

بهرامن افزود: بحث بازسازی در معادن اگرچه زیاد جدید نیست اما در کشور ما جدی گرفته نشده و باید این موضوع مورد توجه فعالان معدنی قرار گیرد تا مناطق معدنی پس از اتمام فعالیت ها به حال خود رها نشوند و مورد بازسازی قرار گیرند یا از ظرفیت های گردشگری آن به نحو مطلوبی استفاده شود.

رئیس خانه معدن ایران گفت: معادن تا جایی که امکان دارد باید به دست اهلش سپرده شود و افرادی که خارج از تخصص های معدنی وارد این فعالیت می شوند نباید با اقدامات ضد محیط زیستی و منافع کوتاه مدت خود، عرصه را بر فعالیت سایر معدنکاران تنگ کرده و آنان را بدنام کنند.

بهرامن افزود: در اینجاست که نقش نظام نظارتی ما باید پررنگ باشد و کسانی که خواهان فعالیت معدنی هستند در ابتدا باید طرح های خود را برای حفظ و توسعه محیط زیست و بازسازی ارائه دهند و سپس مجوزهای لازم برای انان صادر شود.

او گفت: یکی از موضوعاتی که در این نشست مورد توجه قرار گرفت، استقرار نمایندگان امین محیط زیست و منابع طبیعی در معادن بود که این افراد با معرفی سازمان های گفته شده به استخدام معادن در می آیند اما بر روند رعایت مسائل زیست محیطی بر اساس ضوابط قانونی نظارت خواهند داشت.

در این نشست، محمد یزدی، استاد دانشگاه شهید بهشتی، علی سلاجقه، استاد دانشگاه تهران، جهانبخش شیردم، استاد دانشکده محیط زیست، انوشیروان کنی، استاد دانشگاه شهید بهشتی، رضا اقتدار و بیتا ملکی به نمایندگی از سازمان حفاظت از محیط زیست حضور داشتند.

عناوین برگزیده