تاریخ: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۲۴
بازدید: ۴۹۹
کد خبر: ۱۲۲۲۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در پنجمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران عنوان شد:

رشد بهره وری، ‌نیازمند ارتقای زیست بوم کسب و کار بنگاه ها است

می متالز - مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو در پنجمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران ابتدا به تبیین شوک های تاثیر گذار بر بهره وری و کارایی در اقتصاد ایران پرداخت و سپس شناخت زیست بوم کسب و کار بنگاه ها را لازمه رشد بهره وری اعلام کرد.
رشد بهره وری، ‌نیازمند ارتقای زیست بوم کسب و کار بنگاه ها است

به گزارش می متالز، شمس الدین سیاسی راد در این همایش به بیان6 شوک موثر بر بهره وری و کارایی در اقتصاد ایران پرداخت و گفت: پیامد افزایش چشمگیر قیمت نفت در ایران(به دلیل سوء مدیریت و عدم پیش بینی) که منجر به افزایش درامدهای نفتی و تزریق این درامدهابه اقتصاد کشور شده که در نهایت نه تنها منجر به رشد اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده و رشد ناخالص داخلی نشد بلکه به دلیل افزایش هزینه ها و بی انضباطی پولی و مالی موجب ایجاد مشکل در اقتصاد و بیمارشدن اقتصاد کشور شد.2

وی ادامه داد: تشدید تحریم های ظالمانه خارجی بر اقتصاد ایران در کنار کاهش بی سابقه قیمت نفت و کاهش صادرات و تداوم وابستگی به درامدهای نفتی و نیز کاهش قیمت کالاها و کامودیت های معدنی، بی ثباتی نرخ ارز وافزایش 3 برابری دلارو در نهایت تبعات بحران اقتصادی بین المللی در سال 2008 شوک هایی به اقتصاد ایران وارد کرد.
سیاسی راد افزود: این عوامل همه بنگاه ها در هر مقیاسی را تحت تاثیر قرارداده اند اما بنگاه ها و شرکت های بزرگ از شوک های ناشی از تحریم ها و بی ثباتی بیشتر آسیب دیده اند.
سیاسی راد گفت: طی سالیان گذشته بر اساس قانون توسعه کشور مسئله بهره وری به تدریج در کانون توجه دستگاه های دولتی و شرکت های غیردولتی قرار گرفت. علی رغم تکالیف برنامه توسعه در زمینه رشد بهره وری و عوامل تولید، بررسی ها نشان می دهد وضعیت اقتصاد و بخش های تولیدی مناسب نیست و یکی از دلایل عدم پرداختن به این موضوع اکوسیستم و زیست بوم و محیط کسب و کارهای بنگاه های تولیدی در ایران است. در یک کسب و کار پیش برنده، باید امکان بهبود شاخص تولید فراهم باشد.
وی در ادامه گفت: در مطالعاتی که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی سال های 1385 تا 1395انجام شد به این نتیجه رسیدند که در هر مقیاسی از بنگاه های تولیدی، صنعتی و معدنی و همچنین معادن برای ارتقای شاخص بهره وری، نیازمند ارتقا زیست بوم و محیط کسب و کار است.

 

مرکزی برای آموزش فارغ التحصیلان نیست

مدیر آموزش پژوهش و فناوری ایمیدرو تصریح کرد: در ایمیدرو بر مبنای سیاست های ابلاغی و تکلیفی، متوجه اولویت سرمایه گذاری بر بهره وری منابع انسانی شدیم که کمتر به آن پرداخته شده است. به غیر از اثربخشی آموزش در دانشگاه ها، در آموزش غیر رسمی به دلیل انحلال مراکز آموزشی در بخش معدن در دولت یازدهم عملا هیچ مرکزی برای آموزش فارغ لتحصیلان و شاغلان بخش معدن نداریم.
سیاسی راد خاطرنشان کرد: ایمیدرودر این راستا به ساماندهی آموزش بهره وری با همکاری موسسات بین المللی پرداخته تا به حل این مشکل کمک کند. درمدت 5 ساله دولت تدبیر و امید با استفاده از فرصت های خارجی 42 کارگاه آموزشی و عملی برای بخش برگزار کردیم که در برخی از این دوره ها 15 کشور خارجی حضور داشتند. در بخش آموزش کارگری و کارشناسی 200هزار نفر ساعت در قالب 462 دوره برای 7هزار و 700 نفر از مهندسین و کارشناسان با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن و سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار شد.

 

رصدخانه فعالیت های معدنی در سال آینده

وی همچنین خبر داد: در بخش فناوری نیز رصدخانه فعالیت های معدنی در دانشگاه صنعتی شریف در سال آینده ایجاد خواهد شد. در توانمندسازی نیز برنامه های خاصی پیش بینی شده است که یکی از این برنامه ها برگزاری دوره DBA در دانشگاه شهید بهشتی است که از مدیران و کارشناسان همه بنگاه های حاضر در بخش معدن دعوت می شود که ثبت نام کنند.
وی در پایان گفت: جایزه بهره وری در ابتدا با 22 بنگاه شروع شد و اکنون با 59 بنگاه در دو بخش بنگاه های بهره ور و پروژه های بهره ور به کار خود ادامه می دهد.در این همایش تاکید بر شاخص مالی نبوده و عوامل توانمندساز و نتایج در حوزه مشتریان و کارکنان و منابع انسانی نیز در نظر گرفته شده است.یکی از اهداف این همایش این است که افرادی که در سکوت در این حوزه تلاش می کنند تلاششان دیده شود و تجارب به اشتراک گذاشته شده و بتوانیم به این طرح سرعت بخشیم و سهم بهره وری را از 20 درصد به 50 درصد(همچون کشورهای پیشرفته) افزایش دهیم.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده