به گزارش می متالز، در نمودار 1، قیمت نقدی معاملات آلومینیوم در بورس فلزات لندن بههمراه میزان موجودی این فلز طی یک ماه گذشته نشان داده شده است. همانطور که مشاهده میشود، قیمت نقدی آلومینیوم طی هفتههای گذشته، پس از پیشنهاد وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا برای اعمال محدودیت تجارت و افزایش تعرفههای گمرکی آلومینیوم و محصولات آن که افزایش یافته بود، به روند اصلاحی و نزولی خود ادامه داد و هفته گذشته را با قیمت 2 هزار و 140 دلار بر تن به پایان رساند.
طی هفتههای گذشته قیمت آلومینیوم طی 2 مرحله افزایش یافته بود. مرحله اول افزایش قیمتها که بهواسطه کاهش ارزش دلار و شدت گرفتن خریدها با بازگشت سرمایهگذاران و دلالان چینی به بازار، پس از تعطیلیهای سال نوی چین صورت گرفته بود. مرحله دوم افزایش قیمتها که در اوایل هفته سوم فوریه اتفاق افتاده بود، عمدتا متأثر از سیاستهای دولت آمریکا برای مقابله با دامپینگ آلومینیوم این کشور بود. پس از این 2 مرحله افزایش قیمت آلومینیوم، این فلز سبک روند اصلاحی پیش گرفت و به سطوح قیمتی پایینی سقوط کرد. هر چند که طی روزهای هفته گذشته که ارزش دلار با اندکی افزایش همراه بود، به سقوط بیشتر قیمت آلومینیوم طی این هفته دامن زد. بهطور کلی میتوان گفت که قیمت آلومینیوم طی هفته گذشته، قیمت میانگین 2 هزار و 161 دلار بهازای هر تن را رقم زد که نسبت به هفته پیش از آن، افت 2.6 درصدی داشت. در عین حال طی این هفته، بیش از 7.8 هزار تن از موجودیهای قابل فروش انبارهای بورس فلزات لندن کاسته شد.
در پیشنهادی که وزارت بازرگانی ایالات متحده برای اجرای اقدامات ضد دامپینگ آلومینیوم به ریاست جمهوری این کشور ارایه داده بود، علاوه بر افزایش میزان تعرفههای گمرکی، سهمیهبندی و محدودیت مبادلات تجاری را با برخی از کشورها خواستار بود. این در حالی است که طی سالهای اخیر تقاضای وارداتی محصولات آلومینیومی ایالات متحده، نهتنها بهدلیل افزایش میزان تقاضا، بلکه بهدلیل کاهش میزان عرضه داخلی، رشد چشمگیری داشته است. در این پیشنهاد 3 گزینه برای مقابله دامپینگ صنعت آلومینیوم آمریکا مطرح شده است. در گزینه اول، اعمال تعرفه 7.7 درصدی برای واردات تمامی محصولات آلومینیومی از تمامی کشورها پیشنهاد شده است. گزینه دوم، شامل اعمال تعرفه 23.6 درصدی روی تمامی محصولات آلومینیومی وارداتی از کشورهای چین، هنگکنگ، روسیه، ونزوئلا و ویتنام میشود. در این گزینه، ایالات متحده، واردات این محصولات را از سایر کشورها بهطور کامل قطع خواهد کرد و در نهایت در گزینه سوم، تمامی کشورهای صادرکننده محصولات آلومینیومی به ایالات متحده، تنها مجوز 86.7 درصد حجم صادراتی سال 2017 را کسب خواهند کرد.
با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده در روز ابتدایی ماه مارس (پنجشنبه، 10 اسفند) نظر خود را با اعمال تعرفه 10 درصدی گمرکی روی تمامی محصولات آلومینیومی برای مقابله با دامپینگ اعلام کرد. البته با توجه به اینکه تصمیم نهایی برای این پیشنهاد از سوی نهاد ریاست جمهوری تا اواسط ماه آوریل اتخاد خواهد شد، این بیانیه تأثیر اندکی روی رشد قیمت آلومینیوم گذاشت. با این وجود انتظار میرود که این بیانیه از رشد قیمت آلومینیوم طی روزهای آتی حمایت کند و مانع از سقوط بیشتر قیمت آلومینیوم طی این هفته شود.