تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۴۰
بازدید: ۲۹۰
کد خبر: ۱۲۳۱۰۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک:

فضای سبز هپکو در آستانه نابودی کامل

می متالز - اگر مدیریت کارخانه هپکو به بی توجهی ها ادامه دهد، چاره ای جز شکایت به مراجع قضایی نداریم. غلامی، مدیرعامل کارخانه هپکو: درختان خشک شده را می شود درست کرد، به فکر احیای کارخانه باشید.
فضای سبز هپکو در آستانه نابودی کامل

به گزارش می متالز، انتشار تصاویری از خشک شدن درختان و فضای سبز اطراف شرکت هپکو, گمانه زنی های گوناگونی را بر سر دلایل اصلی وقوع این امر به دنبال داشته است. دلایلی که هر یک از آن ها فعالان زیست محیطی را به یاد خشک کردن درختان باغ های درون شهری, برای اعمال تغییر کاربری های غیرمجاز, می اندازد.
اما آیا واقعا خشک شدن این فضای سبز به چنین بهانه هایی مربوط است و یا دلایل دیگر دارد؟
حسنی، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک طی پاسخ به سوال فوق، ضمن بیان این نکته که خشک شدن درختان جنب کارخانه هپکو به دنبال بی توجهی این کارخانه به وظایف زیست محیطی خود بوده است، گفت: فضای سبز متعلق به کارخانه هپکو با کم توجهی های موجود در حال از بین رفتن است و دست شهرداری از نظر قانونی برای آبیاری و مراقبت از این فضای سبز کوتاه می باشد.

تمام مسوولیت های حفظ و نگهداری از فضای سبز داخل و اطراف کارخانه هپکو, بر عهده خود این مجموعه است

حسنی ادامه داد: مدت زمان طولانی است که کارخانه هپکو به دلیل مشکلات خود از رسیدگی به فضای سبز موجود در آن ناحیه, سر باز می زند. به نظر می رسد رسیدگی به این وظیفه را کلا فراموش کرده است; لذا شهرداری به دنبال این امر و مشاهده خسارت های گسترده ی وارد شده به فضای سبز مذکور، تا به این لحظه, سه اخطار را برای مدیریت مجموعه هپکو صادر نموده که هیچگونه پاسخ مناسبی برای آن ها دریافت نشده است. به همین منظور, شهرداری برای حفظ فضای سبز هپکو, در آستانه شکایت از این کارخانه به مراجع قضایی قرار دارد. وی افزود: هر چند تمام مسوولیت های حفظ و نگهداری از فضای سبز داخل و اطراف کارخانه هپکو بر عهده خود این مجموعه است; اما به هر حال شهرداری با انجام برخی نامه نگاری ها و درخواست هایی که داشت, توانست مجوز آبیاری بخشی از فضای سبز اطراف کارخانه را دریافت کند. در ادامه ی این اقدام و چند نوبت آبیاری, تعدادی درخت از خشک شدن نجات یافتند; با این حال, برای ورود به کارخانه و آبیاری کل فضای سبز با ممانعت هایی رو به هستیم که هنوز هم ادامه دارند.

دلیل اصلی خشک شدن درختان, عدم رسیدگی و آبیاری است

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری اراک با اشاره به اینکه به جز ارجاع پرونده خشک شدن فضای سبز کارخانه هپکو به مراجع قضایی, کار دیگری از شهرداری بر نمی آید، گفت: با بررسی های صورت گرفته، متوجه شده ایم که بخش وسیعی از فضای سبز کارخانه هپکو از بین رفته و یا در حال نابودی است. اگر هم امروز بخشی از فضای اطراف این کارخانه هنوز سبز مانده, به دلیل انجام چند نوبت آبیاری آن توسط شهرداری است.
حسنی در پایان اظهار کرد: در خصوص این موضوع که خشک شدن درختان کارخانه هپکو به دنبال عدم انجام آبیاری بوده یا موارد دیگری نیز در آن دخیل می باشد , نمی توان اظهار نظر خاصی داشت. اما آنچه مشهود است، دلیل اصلی خشک شدن درختان به عدم رسیدگی و آبیاری برمی گردد.

کار به شکایت شهرداری نمی رسد

غلامی، مدیر عامل کارخانه هپکو ضمن بیان اینکه پیگیری های لازم برای حفاظت از فضای سبز متعلق به کارخانه انجام شده است، گفت: مسئول فضای سبز کارخانه را تغییر داده ایم و درحال حاضر مسوول جدید نیز با جذب چند نیروی مناسب, مشغول ساماندهی درختان و رسیدگی به وضعیت آن ها است.
غلامی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده, دیگر کار به شکایت شهرداری نمی رسد. البته اینکه شخصی بگوید فضای سبز کارخانه از بین رفته یا درحال از بین رفتن است، درست نیست; زیرا نیروهای فضای سبز کار خود را آغاز کرده اند و به زودی همه چیز مانند گذشته می شود.
وی اضافه کرد: اگر شهرداری یا سایر مسوولان استان واقعا دلسوز هستند، بهتر است بیایند و به مشکلات دیگر هپکو رسیدگی کنند، فضای سبز برای هپکو چندان اولویتی ندارد.
مدیرعامل کارخانه هپکو در پایان صحبت های خود اظهار کرد: بهتر است به جای نگرانی برای احیای فضای سبز به فکر احیای وضعیت کارخانه باشند; چرا که اگر درختان خشک شوند, بازهم می شود آن ها را درست کرد ,اما این امر برای کارگران امکان پذیر نیست.

عناوین برگزیده