به گزارش می متالز، در نشست مذکور 32 طرح جدید سرمایه گذاری خارجی با حجم سرمایه گذاری خارجی بیش از 1.6 میلیارد دلار به همراه چندین طرح سرمایه گذاری مربوط به افزایش سرمایه گذاری خارجی، تمدید مجوز سرمایه گذاری و انتقالات ارزی سرمایه گذاران خارجی به تصویب رسید.
بنابراین گزارش، طرح های مذکور، محدود به یک بخش اقتصادی خاص نبوده و تنوع آن در حوزه انرژی، صنعت، کشاورزی، حمل و نقل و خدمات گسترده شده و سرمایه گذاران اتباع کشورهایی مختلف را در فهرست سرمایه گذاران خارجی دارد. همچنین، پراکندگی طرح ها در سطح کشور نیز از تنوع بالایی برخوردار است بطوری که 12 استان کشور پذیرنده این طرح ها خواهند بود.
این گزارش بیان می دارد: به رغم محدودیت های موجود، هیات سرمایه گذاری خارجی، در سال 1399، طی جلساتی، مجموعا 60 طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش تقریبی۲/۴ میلیارد دلار، به تصویب رسانده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش سه برابری را نشان می دهد.
دستیابی به این میزان از تقاضای سرمایه گذاری خارجی، نشان دهنده ظرفیت های اقتصادی و مزیت های نسبی موجود کشور و جذابیت بازارهای داخلی و منطقه ای ایران است که باعث ایجاد امیداوری نسبت به آینده و ادامه جریان سرمایه گذاری خارجی به کشورمان خواهد شد.
سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی فنی ایران با شناسایی فرصتها، بازاریابی، مذاکرات فنی با متقاضیان سرمایه گذاری خارجی و نهایتاً طرح پروژه ها در هیات سرمایه گذاری خارجی، بسترسازی لازم را برای ورود و بکارگیری سرمایه خارجی در طرحهای اقتصادی و توسعه ای کشور فراهم می نماید. بدیهی است تحقق طرحهای مصوب و پیشرفت مناسب فیزیکی و مالی طرح، مستلزم همکاری و مشارکت فعال و موثر دستگاههای اجرایی ذیربط در عملیاتی شدن طرحها می باشد. در این میان نقش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در متنوع سازی کانال های ورود سرمایه خارجی به کشور و ایجاد اطمینان به سرمایه گذاران خارجی برای امکان انتقال سرمایه خارجی از اهمیت بسزایی برخوردار خواهد بود.