تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۸:۵۰
بازدید: ۲۱۸
کد خبر: ۱۲۵۷۸
سرویس خبر : انرژی

هزینه برای کیفیت آب، سرمایه‌گذاری در سلامت جامعه است

می متالز - قائم‌مقام وزیر نیرو در چهارمین نشت کارگروه‌های اجرایی نظام جامع کیفیت منابع آب گفت: هزینه کردن برای ارتقای کیفیت آب، سرمایه‌گذاری برای سلامت جامعه است.
هزینه برای کیفیت آب، سرمایه‌گذاری در سلامت جامعه است

به گزارش می متالز، ستار محمودی قائم‌ مقام وزیر نیرو در چهارمین نشست کارگروه‌های اجرایی نظام جامع کیفیت منابع آب با رویکرد "کیفیت آب، کیفیت زندگی، امنیت اجتماعی" در تالار آبگینه شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد: وزارت نیرو هرگز کیفیت را فدای کمیت نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه کیفیت آب شرب، خط قرمز وزارت نیرو است، افزود: هرگز اجازه نخواهیم داد تا کمیت بر کیفیت پیشی بگیرد و در شرایط حساس ترجیح می‌دهیم کمیت را کاهش دهیم ولی کیفیت آب مورد نیاز جامعه پایدار بماند.

وی با اشاره به اینکه در 26یا 27 سال گذشته ساختارها تغییر کرده و زیرساخت ها و ظرفیت سازی‌های خوبی صورت گرفته است، افزود: در زمان حاضر بیش از 800 آزمایشگاه به منظور پایداری کیفیت آب شرب کشور به طور شبانه روزی در حال فعالیت هستند و وزارت نیرو تلاش دارد تا بهره وری و راندمان بخش آب را توام با نیاز کشور افزایش دهد.

محمودی با اشاره به این مطلب که استاندارد آب کشور بر اساس استاندارد جهانی است، افزود: در برخی جهات استاندارد آب کشور قوی‌تر از استاندارد جهانی WHO است.

وی با بیان اینکه بیش از 29 میلیارد مترمکعب ذهاب، پساب و فاضلاب داریم که نه تنها قابل شرب نیستند؛ بلکه آلوده کننده آب شرب نیز هستند، اذعان داشت: اگر این 29 میلیارد مترمکعب بتواند در مجموعه بیلان آبی مورد استفاده قرار گیرد، نزدیک به 30 درصد آن تهدید زا است که بایستی برای آن چاره اندیشی کرد.

قائم‌مقام وزیر نیرو ادامه داد: هرچه بتوانیم این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم می‌توانیم از پساب به عنوان منبع دوم آبی استفاده کنیم و زه‌آب‌ها و مواردی که در کشاورزی به عنوان زهکش‌ها از آنان استفاده می‌کنیم را می شود با تغذیه زمین کشاورزی و استفاده از آنها به عنوان آفت‌کش‌ها و سموم به سمت مبارزه بیولوژیکی سوق داد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا نیز در خلال این نشست گفت: پروژه‌ای 13 گانه در بخش آب با همکاری نهادهای مربوطه تعریف شده که یکی از محور های آن اجرای برنامه ایمنی آب است.

رحیم میدانی اظهار داشت: همه مشکلات فعلی بخش آب را نمی توان ناشی از تغییر اقلیم دانست بلکه اقدامات گذشته نیز مسائل کنونی بخش آب را پوشش نداده و باید با بررسی های عمیق کارشناسی از ادامه این بحران جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه انسان از بزرگترین نعمت آفرینش یعنی عقل برخوردار است اظهار داشت: با استفاده از قوه عقل می توانیم مشکلات را شناسایی و راه حل ها را تشخیص، طراحی و اجرا کنیم.

میدانی با تاکید بر اینکه در هیچ مقطعی نباید امید را از دست دهیم گفت: کشور ما از متخصصان ارزشمندی برخوردار است که می‌توانیم با استفاده از دانش و تجربه این متخصصان و برنامه ریزی درست از مشکلات عبور کنیم.

وی با تاکید بر اینکه دو برنامه وزیر نیرو در ارائه به مجلس شورای اسلامی به صورت مستقیم به این نشست مهم بر می گردد افزود: کیفیت آب در سراسر کشور برای وزیری که ده سال سابقه کار در مجامع بین المللی را دارد، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بر آن تاکید دارد.

همچنین مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران در این نشست گفت: در راستای صیانت از منابع ملی و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی حریم و بستر رودخانه ها، ساماندهی این اراضی در دستور کار شرکت آب منطقه ای تهران قرار دارد و با جدیت پیگیری می شود.

محمدرضا بختیاری ادامه داد: این نشست با رویکرد کیفیت آب، کیفیت زندگی و امنیت اجتماعی از چهار سال گذشته به همت دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو برگزار شده که کاری ضروری در صنعت آب محسوب می شود.

وی با اشاره به وضعیت بارندگی گفت: متاسفانه امسال وضعیت بارندگی مناسب نیست به طوری که میزان بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته در کشور حدود ۴۰ درصد و در استان تهران ۴۲ درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: در صورت مستمر بودن کاهش بارندگی در استان تهران پیشبینی می شود که آورد رودخانه ها با ۷۰۰ میلیون مترمکعب کاهش از ۱۸۰۰ میلیون متر مکعب به ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب برسد.

وی با تاکید بر اینکه باید خودمان را با خشکسالی سازگار کنیم گفت: هم اکنون درحال عبور از دوران خشکسالی هستیم و بی توجهی که در ۵۰ سال گذشته در منابع آب صورت گرفته باعث شده، منابع آب سطحی و زیرزمینی را تاثیر قرار دهد.

بختیاری با بیان اینکه با تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز، از تصرف اراضی ملی و آلودگی منابع آب جلوگیری می شود تصریح کرد: اکنون اگر با قدرت و قاطعیت با متجاوزان برخورد نکنیم طی سال های نه چندان دور رودخانه هایی مثل جاجرود و کن که تامین کننده آب شرب استان تهران هستند، وجود نخواهد داشت.

وی یادآور شد: پس از برخورد با متجاوزان به حریم و بستر رودخانه ها، باید این اراضی ساماندهی شود که این موضوع با جدیت در دستور کار شرکت آب منطقه ای تهران قراردارد و در این زمینه مذاکراتی با شهرداری های استان تهران و بخش خصوصی صورت گرفته است که اگر این مهم صورت نگیرد اراضی حریم و بستر رودخانه ها به واسطه ارزش افزوده بالایی که دارند، طی مدت کوتاهی مورد تجاوز قرار خواهند گرفت.

وی در پایان گفت: در سال جاری ۱۱ ایستگاه پایش آنلاین منابع آب سطحی در بالادست و پایین دست سدهای استان تهران ایجاد شد که بر اساس آن هر ده دقیقه وضعیت کیفی آب به صورت آنلاین رصد می شود.

عناوین برگزیده