صادق سواعدی در اهواز با بیان اینکه تعرفه یک تن سیمان پیش از این ۱۲ دلار بود که اکنون به ۲۶ دلار رسیده است اظهار داشت: کشور عراق اکنون در شرایط نامناسبی قرار دارد که کسری بودجه، جنگ و مسائل مالی حاد موجب شده این کشور برای تامین کسری بودجه خود تعرفهها را افزایش دهد.
وی افزود: این افزایش تعرفهها با فروش کالا همخوانی ندارد بنابراین موجب کاهش میزان صادرات به کشور عراق شده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز بیان کرد: کاهش وزن کالا برای ترخیص نیز در این امر بی تاثیر نیست این میزان از ۵۰ تا ۶۰ تن به ۳۶ تن رسیده است و از این طریق هزینه ترخیص بیشتری از صادرکنندگان دریافت میشود.
وی در خصوص استانداردسازی و تاثیر آن در افزایش میزان صادرات گفت: رعایت استاندارد کالاهای صادراتی برای خود صادرکنندگان اهمیت دارد چرا که در صورت رعایت نکردن به ضرر خودشان است و از بازار هدف حذف میشوند.
سواعدی عنوان کرد: سیمان یکی از کالاهایی است که کشور هدف استاندارد آن را برای کشورهای صادرکننده تعیین میکند و کشورهای صادرکننده موظف به رعایت این استاندارد هستند، شرایط جوی کشور عراق در تعیین استاندارد سیمان بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه شرکتها باید به استانداردسازی اعتقاد داشته باشند، تصریح کرد: استانداردسازی تنها یکی از آیتمهای موثر در افزایش صادرات است و شناخت بازار هدف و شرایط آن نیز یکی دیگر از آیتمهای مهم در این زمینه به شمار میرود.
این صادرکننده نمونه بیان کرد: شرکتهای کشورهای رقیب با کاهش تعرفه و حذف هزینههای حمل و نقل برای صادرکنندگان موجب کاهش قیمت تمام شده کالا میشوند که این موضوع در کاهش قیمت کالا در کشور هدف موثر است.
وی گفت: کشور ترکیه با دادن سوبسیدها و کاهش تعرفه موجب کاهش قیمت کالا در عراق شده و یکی از مهمترین رقبای کشور ما در بازار عراق است.
عضو هیات نمایندگان اتاق اهواز تاکید کرد: دولت در این امر نقش ویژهای دارد که با ارائه مشوقها، کاهش هزینههای حمل و نقل و کاهش هزینههای گمرکی میتواند کمک شایانی در کاهش قیمت تمام شده کالا داشته باشد چرا که تولیدکنندگان ظرفیت و حدی دارند و نمیتوانند بیش از آن قیمت کالا را کاهش دهند.