به گزارش می متالز، عباس جرجانی با بیان این مطلب افزود: این بسته از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغ و دستورالعمل اجرایی و فرآیند پرداخت تسهیلات آن از سوی وزارت امور اقتصاد و دارایی طراحی و ایجاد شده است.
جرجانی ادامه داد: فرآیند پرداخت تسهیلات ریالی و ارزی این بسته شامل مراحل ثبت درخواست، تایید درخواست، معرفی به بانک، پرداخت تسهیلات و نظارت در سامانه هماهنگ بهین یاب به نشانی www.behinyab.ir صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: بر اساس ضوابط اعلامی، مشمولین این تسهیلات بر اساس عملکرد بازگشت ارز حاصل از صادرات، سوابق صادراتی، اولویت محصول صادراتی و کشورهای هدف تعیین می شوند و این تسهیلات ترجیحی تنها برای متقاضیانی است که اقدام به اخذ تسهیلات جدید می نمایند و مشمول استمهال تسهیلات قبلی نخواهد بود.
وی ادامه داد: بانک های توسعه تعاون، توسعه صادرات ایران، صادرات ایران، پارسیان، کشاورزی و ایران-ونزوئلا بانکهای عامل طرف قرارداد در این خصوص هستند که موضوع این بسته حمایتی به آنها ابلاغ شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی تاکید کرد: بنگاههای صادارتی استان نیز میتوانند برای بهرهمندی از تسهیلات بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی سال ۹۸ از طریق سایت بهین یاب و طبق فرآیند اعلام شده اقدام نمایند.
شایان ذکر است؛ نرخ سود تسهیلات اعطایی بر اساس بسته فوق الذکر به صورت میانگین نرخ سود تسهیلات صندوق توسعه ملی و نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود.
در خصوص تسهیلات ارزی به خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی؛ در قالب اعتبار خریدار، تجهیز کارگاه، و نیز سرمایه در گردش شرکت های ایرانی صادراتی فعال در زمینه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در قالب اعتبار فروشنده مطابق رویه های موجود صندوق نرخ سود این تسهیلات، در صورت گشایش اعتبار اسنادی (LC) با قرارداد معتبر در حوزه خدمات فنی و مهندسی بر اساس نظام نامه پرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی محاسبه می شود.
گفتنی است؛ استفاده از این گونه تسهیلات ارزی صندوق منوط به عدم تبدیل ارز به ریال می باشد.