به گزارش می متالز، «محمدرضا بهرامن» افزود: آمارهای منتشر شده نشان می دهد اکنون تولید سنگ تزیینی و نمای کشور به حدود 12 میلیون تن رسیده که نشانه توانمندی این بخش است؛ اما در عرصه صادرات بدلیل شرایط نوسان نرخها و در مقطعی رونق بازار داخلی، توجه به صادرات به عنوان یک اصل جدی مورد کم توجهی شد.
وی خاطرنشان ساخت: حضور در بازارهای جهانی سنگ، نیاز به یک سیاست مدون و بلندمدت دارد که در این ارتباط ضعف داشتیم؛ انتظار می رود دولت دوازدهم با پشتیبانی جدی از این بخش، موجب حرکت رو به جلو در عرصه صادرات شود.
رییس خانه معدن در ادامه از توافقنامه برجام به عنوان سنگ بنای جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی یاد کرد و افزود: مدتها موضوع سرمایه گذاری خارجی در کشور با کم توجهی و بی برنامگی روبرو بود، اما دولت یازدهم توانست در چارچوب توافق برجام، زمینه تعاملات بین المللی را فراهم سازد و گامی مهم در عرصه اقتصادی بردارد.
وی با تاکید بر اینکه برجام آثار موثر خود را بر اقتصاد ایران نشان داد، گفت: البته همچنان در ارتباط با مسایل بانکی جای کار دارد، اما در صنایع بزرگ خود را نشان داد و با رایزنی های لازم به ویژه با دولت های اروپایی، برخی مذاکرات و سرمایه گذاری جدید صورت گرفت و در بخش خودروسازی نیز نتایجی به همراه داشت.
دویست و بیست و دومین جلسه هیات سرمایهگذاری خارجی دوازدهم دیماه امسال در محل سازمان سرمایهگذاری با حضور اعضای هیات سرمایهگذاری خارجی برگزار شد و در مجموع 23 طرح سرمایهگذاری خارجی شامل 16 طرح جدید و هفت طرح دیگر مرتبط به طرحهای فرعی سرمایهگذاری خارجی با اعتبار بیش از 600 میلیون دلار به تصویب هیات سرمایهگذاری خارجی رسید.
بهرامن با بیان اینکه بخش معدن از ظرفیت و قابلیت لازم برای جذب سرمایه گذاری خارجی برخوردار است، گفت: ساختار و ظرفیت سازی جدید در بخش معدن به منظور تامین مواد اولیه مورد نیاز یک مشخصه قابل توجه است و سرمایه گذاری های خارجی در این بخش هرچند مشخصه کلان ندارد، اما در بخش معادن کوچک نیز حداقل پیامد آن فراهم شدن 50 شغل جدید است.
به گفته رییس خانه معدن ایران، ارتباط پیوسته میان خانه معدن با اتاق های ایران و تهران سبب شد تا در مذاکرات با طرف های خارجی برای تصویرسازی شفاف از بخش معدن کشورمان به ایفای نقش بپردازیم و این مهم در پیوند با توافق برجام و رایزنی های پس از آن دنبال شد و تداوم دارد.
بهرامن گفت: برپایی نمایشگاه های تخصصی از توانمندی و زمینه های سرمایه گذاری در بخش معدن، این امکان را به طرف های خارجی داد تا چگونگی همکاری وحضور در عرصه های معدنی ایران را بازشناسند و خانه معدن نیز به منزله چراغ راهنما برای رسیدن به هدف، توسط طرف های خارجی بود.
رییس خانه معدن ایران ادامه داد: شماری از سرمایه گذاران خارجی وارد بخش معدن ایران شده و از مرحله اکتشاف تا فرآوری فرصت حضور یافته اند، اما این مهم آغاز راه است و انتظارات فعالان معدنی را برآورده نمی سازد.
وی ابراز امیدواری کرد، سیاست شفاف سازی فعالیت های اقتصادی در بُعد داخلی، این فرصت را برای سرمایه گذاران خارجی فراهم سازد تا با اطمینان بیشتری در این عرصه وارد شوند؛ در عین حال سیاست حمایتی دولت از بخش معدن، اطمینان خاطر لازم را به طرف های خارجی می دهد.
صادرات محصولات معدن وصنایع معدنی ایران در دوره 10 ماهه امسال ( منتهی به دی ماه) افزون بر 53.3 میلیون تن به ارزش بیش از 7.5 میلیارد دلار بود که بیشترین سهم مربوط به زنجیره فولاد و محصولات فولادی به ارزش 2.7 میلیارد دلار ثبت شد.
انتظار می رود امسال مجموع صادرات فولاد کشور به رقم رکوردگونه هشت میلیارد دلاری برسد.