تاریخ: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۹
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۱۲۹۲۶۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی مطرح کرد

پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم پژوهش و توسعه فناوری

می متالز - در جلسه پایش مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران که با حضور عباس نعیمی، قائم‌مقام ایمیدرو برگزار شد، مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران به بیان مشکلات این مرکز و ارائه راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت برای توسعه این مرکز پرداخت.
پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم پژوهش و توسعه فناوری

به گزارش می متالز، مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی درباره اهمیت بهبود توسعه و فرآیندهای پژوهش و فناوری گفت: ما گزارش‌های خوبی جمع‌آوری و به ایمیدرو ارسال کرده‌ایم. معتقدیم نباید به بخش پژوهش و فناوری نگاهی کلی داشت؛ چرا که پرداختن به این موضوع در توسعه و بهبود فرآیندها موثر است و انجام آن در جهش تولید که شعار محوری سال است نمایان خواهد شد.
مجید وفایی‌فرد درباره توسعه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران گفت: باتوجه به اینکه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران یک مرکز تخصصی آزمایشی و تحقیقاتی در بخش معدن به‌شمار می‌رود، توسعه پژوهشی و فناوری در بخش معدن و در حوزه فرآوری از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین منظور نیاز است به مقوله توسعه پژوهش و فناوری در ایمیدرو توجه شود.
وی ادامه داد: توسعه پژوهش و فناوری تنها به برطرف شدن مشکلات مرکز کمک نمی‌کند، بلکه در صنعت و معدن نتایج مطلوبی بر جای می‌گذارد. با افزایش سهم پژوهش و تحقیقات در کشور ما شاهد رشد بخش معدن که یکی از بخش‌های مهم اقتصاد کشور به‌شمار می‌رود، خواهیم بود.
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی درباره بهبود توسعه و فرآیندهای پژوهش و فناوری گفت: گزارش‌های خوبی جمع‌آوری و به ایمیدرو ارسال کرده‌ایم و معتقدیم به بخش پژوهش و فناوری نباید نگاهی کلی داشت؛ چراکه پرداختن به این موضوع در توسعه و بهبود فرآیندها موثر است و انجام آن در جهش تولید که شعار محوری سال است، نمایان خواهد شد.

 

تاثیر طرح‌های پژوهشی در صنعت

وفایی‌فرد تصریح کرد: طرح‌های کلان فرآوری از جمله بهینه‌سازی و ارزیابی کارخانه‌های فرآوری در کشور، اقتصاد و بهره‌وری سبز در معادن و صنایع معدنی، مدیریت پسماند و بازفرآوری باطله‌های معدنی، بومی‌سازی و ساخت مواد مصرفی و تجهیزات فناورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی در مرکز ارائه شده که حمایت از این طرح‌ها فعالیت‌های کاری را توسعه می‌دهد و در صنعت نیز اثرگذار خواهد بود.
مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی درباره ارائه طرح‌های گسترش فرآیندهای پژوهشی به ایمیدرو گفت: در این زمینه کارهایی در گذشته انجام شده و درحال‌حاضر نیز انجام می‌شود. 
همچنین این مرکز، برنامه‌ها و پلن‌های خود را به ایمیدرو ارائه و آمادگی خود را برای برعهده گرفتن محوریت اجرای آن با همکاری دانشگاه‌ها در قالب پروژه‌های کلان اعلام کرده است.

 

ظرفیت‌های دانشگاهی

وی ادامه داد: ما تاکید کرده‌ایم که قرار نیست پروژه‌ها به‌صورت ۱۰۰درصدی ازسوی این مرکز اجرا شود، بلکه باید ظرفیت‌های دانشگاهی را نیز در نظر گرفت. ضمن اینکه از سال‌های گذشته و با ساخت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران ظرفیت آزمایشگاهی و سخت‌افزاری خوبی با تلاش‌های بسیار ایجاد شده که برخی از اقلام آن نیز در خاورمیانه منحصر به‌فرد است. 
در مقابل و در بخش دانشگاهی نیز ظرفیت نرم‌افزاری نیروهای متخصص وجود دارد که تعدادی از آنها در مرکز فعالیت دارند و برخی دیگر نیز در دانشگاه‌ها مشغول کار هستند که بهره‌گیری از آنها در اجرای پروژه‌های تصویب‌شده می‌تواند زمینه‌ساز حرکت در بخش صنایع معدنی باشد.

وفایی‌فرد درباره اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها در اجرای طرح‌ها گفت: این مرکز از گذشته تجربه همکاری با دانشگاه‌ها را داشته و درحال‌حاضر نیز چندین دانشگاه با ما همکاری دارند. به‌طوری که اکنون اعضای هیات علمی آنها نیز به‌صورت مشاور درگیر پروژه‌های مرکز هستند و از توان فنی این مرکز نیز برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: اعتقاد ما این است که دانشگاهیان در انجام پروژه‌ها باید بیشتر دخیل شوند و تست‌های آزمایشگاهی، فرآوری و پایلوت نیز باید گسترش یابد، چراکه برای راه‌اندازی یک کارخانه و کاهش هزینه‌ها نیاز است تا در ابتدای کار تحقیقات و جمع‌آوری اطلاعات انجام شده و سپس به سمت سرمایه‌گذاری کلان برویم. انجام این اقدامات در شروع یک پروژه سبب می‌شود در آینده هزینه‌های زیادی را متحمل نشویم.

 

پژوهش و فناوری زمینه‌ساز رشد

مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی درباره تشکیل کنسرسیومی متشکل از صنایع معدنی بزرگ کشور در بخش پژوهش و توسعه فناوری گفت: تصمیم‌گیری درباره تشکیل کنسرسیوم برعهده ایمیدرو است. 
پیشنهاد و راهکار مرکز این بود که شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی به‌همراه شرکت‌های بزرگ معدنی کنسرسیومی را به‌منظور توسعه فناوری تشکیل دهند. البته مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در این زمینه تصمیم‌گیر نیست و تنها راهکار ارائه می‌دهد. امیدواریم مدیران بخش‌های مختلف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی به‌منظور توسعه پژوهش و فناوری با بررسی راهکارها تصمیمات مهمی در زمینه راه‌اندازی یک شرکت یا کنسرسیوم اتخاذ کنند؛ همان‌طور که ایمیدرو در بخش اکتشافات کنسرسیوم تشکیل داد و راهبردهای خوبی را نیز دنبال کرد.

منبع: صمت
عناوین برگزیده