به گزارش می متالز، زانیار احمدی گفت: ترس و رفتارهای هیجانی در سرمایهگذاری باعث ایجاد نوسانهای پیشبینی نشده و غیرعادی در هر نوع بازاری میشود و آسیب آن در درجه اول متوجه اشخاصی خواهد شد که در آن بازار فعالیت میکنند.
وی تاکید کرد: آئیننامه حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از سرمایهگذاران و سهامداران به معنای تزریق نقدینگی و تورمزا بودن آن در بازار نیست، بلکه راهی جهت ایجاد ثبات و پایداری در بازار و کنترل هیجانات القا شده به آن است.
مدیر گروه آمار و تحلیل ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در این آئیننامه الزام وجود بازار ساز و بازار گردان برای تمام سهام بزرگ و کوچک وجود دارد و ایجاد ثبات در بازار به معنی کنترل نوسانات تمام سهام است.
احمدی با بیان اینکه سپردهگذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار و همچنین امکان سرمایهگذاری مستقیم بانکها در بازار سرمایه با توجه منع مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی، نگرانیهایی در خصوص تورمزا بودن این اقدام مطرح کرده است، تصریح کرد: لازم به تاکید است که صندوق تثبیت بازار جهت ایجاد ثبات در بازار، افرایش نقد شوندگی، کاهش ریسکهای سیستمی و کنترل هیجانات هم در شرایط صعودی و هم در شرایط نزولی بازار اقدام به بازار گردانی و خریدوفروش اوراق بهادار میکند.
وی ادامه داد: به همین منظور در آئیننامه تاکید شده است که منابع به صورت بهینه در صندوق تثبیت مدیریت شود و این به معنای تزریق نقدینگی بدون داشتن استراتژی نیست. علاوه بر این، با ورود بانکها به سرمایهگذاری مستقیم در بازار سرمایه بسیاری از منابع آنها آزاد خواهد که نه تنها به نقد شوندگی بازار سهام کمک میکند، بلکه میتواند موجب توسعه بازار تامین مالی در بازار سرمایه و ابزارسازی جهت کنترل هیجانات بازار پول و سیاستگذاریهای پولی شود.
به گفته احمدی، این امر همچنین باعث میشود بسیاری از بانکها نقدینگی خود را مدیریت کرده و در نهایت منتج به سودآوری آنان در میانمدت و بلندمدت شود و آغازی برای فعالیت بانکداری اختصاصی به صورت حرفهای در صنعت بانک باشد.
مدیر گروه آمار و تحلیل ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: بازار سرمایه در شرایط حاضر نه تهدیدی برای سایر بازارها، بلکه فرصتی برای تغییر ساختار اقتصادی کشور از بانک محور بودن به بازار سرمایه محور شدن، تغییر روشهای تامین مالی با کمترین هزینه و همچنین توسعه ابزارها جهت مدیریت منابع و مصارف کشور است.
احمدی با اشاره به اینکه بازار سهام، بازاری اثرپذیر است و نسبت به هر نوع سیاستگذاری، اخبار و اظهارنظرها حساس است و بسته به شرایط بازار در فاصله زمانیهای متفاوت، واکنش نشان میدهد، گفت: لزوم وجود آئیننامه الزام وجود بازار ساز و بازار گردان جهت حفظ هیجانات بازار و ایجاد ثبات در آن انکارناپذیر بود.
وی در پایان تصریح کرد: هرچند اندازه بازار سرمایه در حال حاضر نسبت به برخی از بازارهای دیگر کوچک است اما به جهت وجود بورسهای مختلف جهت معاملات ابزارها و کالاها و همچنین دخیل بودن منافع تعداد بالایی از سرمایهگذاران و شرکتهای تولیدی و خدماتی در بازار سرمایه، کنترل این بازار به معنای کنترل اقتصاد کشور است و تمام نهادهای حاکمیتی و نظارتی از قبیل دولت، مجلس، سازمان بورس، بانک مرکزی و بیمه لازم است با سیاستهای هماهنگ شده و تعاملی نقشه اقتصادی کشور را ترسیم کنند.