تاریخ: ۲۶ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۰۷
بازدید: ۳۱۷
کد خبر: ۱۳۰۱۷۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

بازار جهانی مس و آلومینیوم رونق گرفت

می متالز - رشد قیمت آلومینیوم و مس در اخرین معاملات صورت گرفته در بازارهای جهانی در حالی صورت گرفت که زمزمه‌هایی از افزایش فروش خودرو در بازارهای جهانی از جمله چین به گوش می‌‎رسد.
بازار جهانی مس و آلومینیوم رونق گرفت

به گزارش می متالز، بنابر اعلام بورس فلزات لندن،‌ بهای مس در هفته جاری با افزایش ۳۰ دلاری روبرو شده است.

گزارشها نشان می‌دهد، در روز منتهی به چهارشنبه ( ۲۶ شهریور ماه)، بهای جهانی مس در مقایسه با هفته گذشته رشد ۳۰ دلاری به ازای هر تن را نشان می‌دهد و به سطح ۶ هزار و ۸۱۳ دلار و ۵۰ سنتی صعود کرده است.

همچین هر تن مس برای تحویل در سه ماه آینده ۶ هزار و ۸۰۰ دلار برآورد شده است.

‌ آمارها از کاهش محسوس انبارهای مس در بازارهای جهانی حکایت دارد که این مساله نشان می‌دهد میزان تقاضا برای خرید فلز سرخ در جهان رو به افزایش گذاشته است.

آمارهای منتشر شده در بورس فلزات لندن حاکی است بهای آلومینیوم نیز امروز ۲۶ شهریور ماه، نسبت به آخرین معاملات انجام شده در هفته گذشته حدود ۵.۵ دلار در ازای هر تن افزایش نشان می دهد و در سطح یک هزار و ۷۶۷ دلار رسیده است.

همچین هر تن آلومینیوم برای تحویل در سه ماه آینده یک هزار و ۸۰۶ دلار برآورد شده است.

همچنین میانگین موجودی آلومینیوم در انبارهای بورس فلزات لندن نیز از یک میلیون و ۵۳۳ هزار و ۶۲۵ تن در هفته گذشته به یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۵۰۰ تن در هفته اخیر تقلیل یافته که این مساله نشان میدهد میزان تقاضا برای خرید آلومینوم در بازارهای جهانی با افزایش روبرو شده است.

رونق مجدد اقتصاد چین به عنوان دومین اقتصاد جهان پس از چند ماه رکود، بر افزایش تقاضا برای خرید آلومینیوم و مس در جهان بی‌تاثیر نیست.

گفتنی است درحالی‌که در چند ماه گذشته به سبب شیوع بیماری کرونا اکثر صنایع در جهان از جمله خودروسازی متحمل خسارات مالی فراوانی شده‌اند، انتشار آمارهایی مبنی بر رونق فروش در بازارهای چین که بزرگترین تولیدکننده خودرو در جهان است، بارقه‌ای از امید را در بازارهای جهانی خودرو به وجود آورده است.

به گفته مقام‌های چین، میزان فروش خودرو در ماه گذشته میلادی آگوست (مرداد-شهریور) ۱۲ درصد افزایش یاقته است.

به باور کارشناسان اقتصادی، افزایش تقاضا برای خرید خودرو در بازار چین می تواند موجبات رونق بازار جهانی فلزات را از جمله فولاد، آلومینیوم و مس به دنبال داشته باشد.

در ماه جولای (تیر - مرداد) میزان فروش خودروهای سواری در سراسر جهان در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته میلادی به سبب افزایش شیوع بیماری کرونا با کاهش هفت درصدی روبرو شده است.

این در حالیست که بازار خودروسازی در چین در ماه جولای رشد بیش از ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.

گزارش‌ها حاکی است، تولید ناخالص داخلی چین در نیمه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۱.۶ درصد کاهش یافته و این رقم برای سه ماهه نخست سال گذشته ۶.۸ درصد کاهش و برای سه ماهه دوم ۳.۲ درصد رشد داشت.

میزان تولید شمش آلومینیوم در پنج ماه نخست سال ۹۹ نیز در ایران با رشد ۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه شد.

با توجه به هدف‌گذاری تولید این فلز استراتژیک در برنامه‌های توسعه کشور، تولید این محصول از ابتدای امسال تا پایان مردادماه در واحدهای آلومینیوم سازی، حدود ۱۷۵ هزار تن بوده که در مقایسه با عملکرد مدت مشابه سال قبل حکایت از رشد تولید ۷۰ درصدی این محصول دارد.

تولید این محصول به تفکیک واحدهای تولیدکننده آلومینیوم در کشور شامل شرکت آلومینیوم ایران با تولید بیش از ۸۰ هزار تن، رشدی معادل ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است این رقم برای شرکت المهدی و هرمزال بیش از ۶۶ هزار تن با رشدی معادل ۱۶۰ درصد است و در همین راستا شرکت آلومینای ایران با راه اندازی واحد شمش در یکسال اخیر در این مدت بیش از ۹ هزار تن تولید داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰۷ درصد رشد تولید داشته است.

یکی از بزرگترین دلایل رشد تولیدات در این بخش، ایجاد ظرفیت‌های جدید است که در ابتدای امسال آلومینیوم جنوب به عنوان بزرگترین، مجهزترین و کاملترین خط تولید این فلز در کشور اضافه شد و تاکنون با ورود ۶۴ دیگ به مدار تولید، حدود ۲۳ هزار تن تولید داشته است.

علاوه براین، ایران اکنون ۴.۲ درصد از ذخایر جهانی مس را دراختیار دارد و طرح جامع مس برای افق ۱۴۱۰ طراحی شده است.

تولید کاتد مس در پنج ماهه امسال توسط واحدهای تابعه سازمان ایمیدرو و شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی به رقم ۱۱۵ هزار و ۷۰۱ تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال افزایش پنج درصدی دارد.

گزارش ایرنا برپایه جداول آماری مورد بررسی، مرداد ماه نیز تولید کاتد مس به رقم ۲۴ هزار و ۶۲۱ تن رسید و در مقایسه با ماه مشابه در سال ۹۸ رشد ۲۳ درصدی را ثبت کرد.

تولید کاتد مس در سال ۱۳۹۸ به رقم ۲۵۰ هزار تن رسید و پیش‌بینی‌شده امسال به رقم ۲۸۰ هزار تن برسد.

تیرماه امسال مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد: ذخایر مس به میزان ۵۲۸ میلیون تن افزوده شده و شناسایی ذخایر جدید مس سبب کسب جایگاه کشورمان از لحاظ ذخیره در رده هفتم شد.

عناوین برگزیده