تاریخ: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۰۱
بازدید: ۲۵۲
کد خبر: ۱۳۰۳۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چرام «صمت» می‌خواهد/ شهرستانی با 20 واحد صنعتی محروم از صمت

می متالز - نماینده مستقر شرکت شهرکهای صنعتی استان در چرام گفت: شهرستان چرام با توجه به داشتن زیرساخت‌های مناسب هم در زمینه صنعت و معدن و هم در حوزه بازار از داشتن دستگاه کاملا تاثیرگذار و مهم صنعت معدن و تجارت محروم است.
چرام «صمت» می‌خواهد/ شهرستانی با 20 واحد صنعتی محروم از صمت

به گزارش می متالز، سجاد فرهمند با بیان اینکه از سال ۱۳۲۷  بر اساس اتفاقاتی که در صنعت دنیا و کشور به وقوع پیوست از محورهای اساسی برنامه‌ریزی، توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه صنعت در کشور اعلام شد.

نماینده مستقر شرکت شهرک های صنعتی استان در چرام و کهگیلویه، گفت: تا سال ۱۳۴۳ اتفاق خاصی در صنعت کشور و زیرساخت‌های صنعتی کشور نیفتاد اما در همان سال سازمان نواحی صنعتی  به منظور برنامه ریزی و اجرای طرح‌های مربوط به احداث نواحی صنعتی ایجاد شد.

وی افزود: در سال ۱۳۴۷  و در برنامه چهارم، سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران با هدف توسعه صنایع کوچک و بهبود وضع آن و کمک به سرمایه‌گذارانی که در بخش غیردولتی تمایل به سرمایه گذاری داشتند تشکیل شد و  اواخر دهه ۴۰ تا اوایل دهه ۵۰ خیلی تلاش کردند که بتوانند نواحی صنعتی را در کل کشور احداث کنند که در آن بازه زمانی اتفاقاتی افتاد و مشکلاتی بود اما در چهار نقطه از کشور، البرز در سال ۴۷، باختران سال ۵۰  و در کاوه سال ۵۲  و در رشت سال ۵۳ شهرک صنعتی احداث شد.

فرهمند ادامه داد: در سال ۱۳۶۲ سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با کلیه وظایف تعریف شده به منظور ایجاد هماهنگی و استفاده مطلوب از امکانات شهرک های صنعتی و ایجاد هرچه بیشتر امکانات زیربنایی  و ارائه خدمات به متقاضیان در وزارت صنعت ادغام شد، در این ایام وزارت صنایع متشکل بود از وزارت صنایع سنگین و فلزات که در بحث ملی شدن صنایع بزرگ اتفاقاتی افتاد و مشکلاتی از قبیل تحریمها و جنگ و ... هم وجود داشت و نهایتا در سال ۱۳۸۴ عملا سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران فعالیت خودش رو آغاز و در سال ۱۳۹۰ بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان یک سازمان توسعه ای اعلام شد.

نماینده مستقر شرکت شهرک های صنعتی استان در چرام با اشاره به قسمتی از خدمات حمایتی از صنایع کوچک که در شرکت شهرک های صنعتی صورت می گیرد، تصریح کرد: آموزش برای شاغلین و مدیران واحدهای صنعتی بر اساس سرفصل های اعلام شده، راه اندازی تورهای صنعتی داخلی و خارجی، بازدید از واحدهای صنعتی پیشرفته و موفق در خارج و سایر استان‌های کشور به منظور آشنایی مدیران و شاغلین واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان با روشهای تولید و واحدهای صنعتی بازدید شونده از جمله این خدمات است.
 

وی گفت: برگزاری نمایشگاه محصولات و یا حمایت از شرکت واحدهای صنعتی  در نمایشگاههای محصولات داخلی و خارجی، حمایت ریالی از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با بخش صنعت، انواع تفاهم نامه های داخلی و خارجی، واگذاری دفاتر کار مجازی به هر یک از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان در سایت ‏sme.ir به منظور تبلیغات و فروش محصولات تولیدی و تامین منابع مالی واحدهای صنعتی از طریق پرداخت کمک‌های فنی و اعتباری و نوسازی به تجدید ساختار و صنایع کوچک (از سال ۹۰ تا ۹۴) از دیگر مواردی بود که فرهمند به آن اشاره داشت.

وی در بخش بعدی از سخنان خود خطاب به مسئولان شهرستان چرام، ابراز کرد: ضمن عرض تشکر از خدمات ارزنده و قابل ستایش دوستان و همکاران در سازمان صمت استان و شهرستان کهگیلویه، شهرستان چرام با توجه به داشتن زیرساخت‌های مناسب هم در زمینه صنعت و معدن و هم در حوزه بازار از داشتن دستگاه کاملا تاثیرگذار و مهم صنعت معدن و تجارت محروم بوده و دور از انتظار نیست که مسئولین شهرستان این چالش بزرگ رو حل و فصل کنند.

وی تصریح کرد: علیرغم اینکه شهرستان چرام در بین شهرستان‌های چهارگانه کهگیلویه بزرگ دارای شهرک صنعتی با بیش از ۲۰ طرح و واحد صنعتی مستقر، معدن فسفات و ... و حوزه بازار می باشد آیا وجود این دستگاه اجرایی مهم  لازم بنظر نمی‌رسد؟.

فرهمند، خاطرنشان کرد: حوزه اختیارات و ماموریت های سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با سازمان صنعت معدن و تجارت در برخی از موارد کاملا متفاوت و جدا از هم بوده و به صورت مستقل عمل می شود، شرکت شهرک های صنعتی به واسطه مصوبه مجلس شورای اسلامی  شرکت توسعه‌ای بوده و در زمینه ایجاد و توسعه زیرساخت‌های شهرک ها و نواحی صنعتی فعالیت کرده و اگر طرح یا واحد صنعتی که در شهرک ها و نواحی صنعتی مستقر و یا متقاضی استقرار هستند  از لحاظ زیرساخت های مورد نیاز جهت امر سرمایه گذاری دارای مشکل باشند، وظیفه شرکت شهرک های صنعتی است که ورود کرده و حل مشکل کند.

وی افزود: ورود به مسائل مشکلات مختلفی که دامن گیر واحدهای صنعتی می باشد تا حدودی متوجه این شرکت بوده و حتی المقدور و تا جایی که امکان دارد ورود می کند اما متولی هر کسب و کاری دستگاهی است که جواز تاسیس و پروانه بهره برداری کسب و کار را صادر می کند، پس با این شرایط و پس از سالهایی که از اعلام شهرستان شدن چرام می گذرد ، وجود دستگاههای اجرایی مهمی مثل سازمان صمت و ... ضروری می باشد.

عناوین برگزیده