تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۱۳
بازدید: ۱۶۹
کد خبر: ۱۳۱۵۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
نگرانی بازار از بازدهی کم مس

سبزی بهار، بازار مس را سرخ‌تر خواهد کرد

می متالز - بررسی قیمت مس طی هفته اول فروردین ماه نشان می‌دهد که جو بازار تحت تأثیر پیش‌بینی افزایش نرخ بهره در ایالات متحده آمریکا، به سمتی رفت که نتیجه آن کاهش 4 درصدی قیمت مس بود؛ البته نتیجه برگزاری جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو، عدم نیاز به افزایش چهار مرتبه‌ای نرخ بهره طی سال 2018 بود و اعضای کمیته بر این باور بودند که نرخ تورم سال 2018 نیز بدون تغییر خواهد ماند. این امر در کنار پیش‌بینی افزایش نرخ بهره در سال 2019، سبب تضعیف مجدد ارزش دلار و پیش‌بینی بهبود اوضاع بازار فلزات پایه بود.
سبزی بهار، بازار مس را سرخ‌تر خواهد کرد

به گزارش می متالز، روز دوشنبه گذشته، قیمت مس با تقویت ارزش دلار طی ساعات اولیه روز و بهبود شرایط عرضه که ناشی از کاهش نگرانی اهالی بازار از وقفه‌های تولیدی بود، با 2 درصد افت به سطح 6 هزار و 700 دلار بر تن سقوط کرد؛ این در حالی بود که این فلز سرخ بازار هفته اول فروردین را با سطح قیمتی 6 هزار و 900 دلار بر تن به پایان برد. با وجود افزایش ارزش دلار در ساعات ابتدایی روز دوشنبه گذشته، در پایان روز، شاخص آن  0.25 درصد افت کرد و به 89.98 واحد رسید. گفتنی است که موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن، افت حدود 2 هزار و 200 تنی را به ثبت رساند اما همچنان در سطوح بالایی قرار داشت.

روز سه‌شنبه گذشته و در نتیجه جو روانی حاکم بر بازار ابتدای هفته، قیمت مس افت اندکی را به ثبت رساند. در این شرایط، سرمایه‌گذاران بر این باورند که بازار مس بازدهی کم و ریسک بالایی دارد؛ این جهت‌گیری میان اهالی بازار تا پیش از جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو مورخ چهارشنبه، 22 مارس، ادامه داشت. شاخص ارزش دلار در پایان روز سه‌شنبه، افت اندک 0.03 درصدی را به ثبت رساند و برابر با 89.95 واحد شد. موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن نیز، با افزایش 3 هزار و 200 تنی، نه‌تنها افت روز گذشته را جبران کرد، بلکه از جمله دلایل افت بازار مس بود.

روز چهارشنبه گذشته، باز هم اوضاع بازار مس چنگی به دل نمی‌زد و قیمت، افت 2 درصدی را به ثبت رساند و در سطح 6 هزار و 600 دلار بر تن معامله شد. علت اصلی این امر، تقویت احتمال افزایش نرخ بهره‌های ایالات متحده آمریکا توسط فدرال رزرو بود که معاملات فلزات پایه را با افت قیمت مواجه ساخت. علاوه بر این، ترس از وقوع جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین، نگرانی اهالی بازار را نسبت به بازدهی کم و ریسک بالای بازار مس افزایش داد. شاخص ارزش دلار در پایان روز چهارشنبه، افت 0.64 درصدی داشت و به 89.37 واحد رسید. همچنین موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن نیز افت اندک 600 تنی را به ثبت رساند که حامی قیمت نبود.

صبح روز پنج‌شنبه، در پی برگزاری جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو، ارزش دلار به شدت کاهش یافت؛ چرا که در این جلسه، نتیجه بر عدم تغییر کنونی نرخ بهره بود و باور اعضا بر این بود که نرخ تورم در سال 2018 تغییری نخواهد داشت؛ در نتیجه پیش‌بینی نرخ بهره پایه برای سال 2019 برابر با 2.9 درصد در نظر گرفته شد. علاوه بر این، نرخ بهره صندوق‌های فدرال رزرو نیز با کاهش 25 واحدی به 1.5 تا 1.75 درصد رسید. به طور کلی، این اتفاقات سبب شد تا ورق بازار به نفع فلزات پایه برگردد. قیمت مس در این روز، صعود یک درصدی را در بورس فلزات لندن به ثبت رساند و مجددا به سطح 6 هزار و 700 دلار بر تن بازگشت. گفتنی است که در پایان روز پنج‌شنبه، شاخص ارزش دلار، افزایش 0.11 درصدی را به ثبت رساند و به 89.47 واحد رسید. کاهش 2 هزار و 400 تنی موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن نیز، در این حمایت بی‌تأثیر نبود.

روز جمعه، با کمرنگ‌تر شدن اثر نتیجه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو و تشدید نگرانی اهالی بازار از وقوع جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین (در پی اعمال تعرفه وارداتی بر کالاهای چینی) و همچنین کاهش سرعت رشد اقتصاد جهانی، قیمت مس، بازیابی روز گذشته را از دست داد و با افت یک درصدی مجددا به سطح 6 هزار و 600 دلار بر تن بازگشت. این در حالی بود که شاخص ارزش دلار در طول روز روند نزولی داشت و در پایان روز، افت 0.49 درصدی را به ثبت رساند و به 89.03 واحد رسید. گفتنی است که موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن، طی آخرین روز کاری هفته گذشته، به میزان یک هزار و 750 تن کاهش یافت و در سطح 317 هزار تن قرار گرفت.

نمودار 1، نوسانات قیمت نقدی و موجودی انبار مس در بورس فلزات لندن را طی یک ماه اخیر به تصویر می‌کشد. با توجه به نمودار زیر قیمت مس طی هفته‌ای که گذشت، افت 4 درصدی را به ثبت رساند؛ در حالی که از موجودی انبارهای این فلز صنعتی در این مدت، یک هزار و 575 تن کاسته شد.

در نتیجه بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان بازار مس، یکی از موانع رشد قیمت طی مدت اخیر پس از سال نو چینی‌ها، سطوح بالای موجودی انبار مس در سراسر جهان بود. این امر در کنار افت فصلی تقاضای مس، مانع از صعود قیمت مس در بازارهای جهانی شده است. انتظار می‌رود که با آغاز فصل بهار و رونق فعالیت‌های ساخت‌وساز و ساخت‌وتولید، وضعیت بازار مس نیز با حمایت بیشتری همراه شود.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین