تاریخ: ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۴۹
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۱۳۱۵۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شستا بخریم، بفروشیم یا تنها نظاره گر باشیم؟

می متالز - نماد شستا این روزها و بعد از یک اصلاح قیمتی متوقف می باشد. این نماد بسیاری را در ضرر و زیان فرو برده است. شستا را بخریم، بفروشیم یا تنها نظاره گر معاملات آن باشیم؟
شستا بخریم، بفروشیم یا تنها نظاره گر باشیم؟

به گزارش می متالز، سازمان بین المللی تأمین اجتماعی در چارچوب هدایتی خود برای پایداری سازمان های تأمین اجتماعی، توجه به موضوع سرمایه گذاری را برای تمام سازمان های مزبور امری ضروری می داند تا این سازمان ها در گذر زمان بتوانند ارزش دارایی ها و منابع خود را حفظ و صیانت نمایند. به همین منظور سازمان تامین اجتماعی به عنوان محوری ترین سازمان بیمه ای کشور به منظور حفظ ارزش ذخایر بیمه شدگان و تامین منابع لازم برای ایفای حمایت ها و تعهدات بلند مدت و کوتاه مدت در تاریخ 6/1/1365 با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریالی دست به تاسیس شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) به عنوان یک مجموعه تخصصی در امر سرمایه گذاری زد. هدف اصلی شستا مدیریت کارآمد منابع مالی تخصیص یافته با رویکرد سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازارهای سرمایه داخلی و خارجی از طریق فعالیت های تولیدی، خدماتی و بازرگانی می باشد.

امروز پس از 33 سال فعالیت مستمر، شستا به یکی از شرکت های بزرگ اقتصادی در سطح خاورمیانه تبدیل شده است و با تدوین چشم انداز و افق های آرمانی خود و برنامه ریزی استراتژیک می رود تا در آینده ای نه چندان دور به یک بنگاه اقتصادی تراز اول در سطح فراملیتی و منطقه ای تبدیل شود. در حال حاضر به‌ طور متوسط معادل ۱۰ درصد از مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شرکت ‌های زیر مجموعه شستا است.

شرکت شستا مالک شمار زیادی شرکت تابعه و زیر مجموعه است، که برای نمونه می توان به شرکت کارخانجات داروپخش، داروسازی اکسیر، داروسازی فارابی، شرکت کشت و دام داری فکا، شرکت داروسازی زهراوی، داروسازی ابوریحان، داروسازی کاسپین تأمین، لابراتوار های رازک، پارس دارو و شرکت ژلاتین کپسول ایران اشاره کرد.

شستا دارای ۱۸۷ شرکت زیر مجموعه (مدیریتی) و ۹ شرکت هلدینگ فرعی است، که فعالیت ‌های گسترده‌ ای را در صنایع مختلف در ایران انجام می‌ دهند. این فعالیت‌ ها در بخش توزیع از صنایع دارویی، بخش سیمان از صنعت ساختمان، بازار قیر از صنایع پایین ‌دستی نفت، کارخانجات لاستیک و تایر، ترابری ریلی و برخی فعالیت‌ های اقتصادی دیگر است. از شرکت ‌های وابسته که تمام یا بخش عمده ای از سهام آن ‌ها متعلق به شستا است، می توان به شرکت سرمایه ‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تاپیکو، شرکت سرمایه‌ گذاری دارویی تامین تیپیکو، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت سرمایه ‌گذاری صدر تامین تاصیکو، شرکت صنایع مس باهنر، شرکت پالایش نفت ایرانول، شرکت نفت پاسارگاد، شرکت لاستیک بارز، کارخانجات داروپخش، توزیع داروپخش و ... اشاره کرد.

هلدینگ های زیر مجموعه:

  • سرمایه‌ گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین
  • سرمایه ‌گذاری دارویی تأمین
  • سرمایه ‌گذاری سیمان تأمین
  • سرمایه‌ گذاری صدر تأمین
  • سرمایه ‌گذاری صبا تأمین
  • سرمایه ‌گذاری صنایع عمومی تأمین
  • خدمات ارتباطی رایتل
  • سرمایه‌ گذاری توسعه انرژی تأمین
  • کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
منبع: نبض بورس
عناوین برگزیده