تاریخ: ۰۱ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۵۱
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۱۳۱۶۲۷
سرویس خبر : انرژی

افزایش ۸ درصدی مصرف آب در پایتخت

می متالز - مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران گفت: امسال میزان مصرف آب شرب در تهران ۸ درصد افزایش داشت. سیدحسن رضوی در نشستی خبری با بیان اینکه اختلافات آبی از سال ۸۴ تاکنون وجود داشته و ادامه دارد، گفت: انتظار داریم مجلس جدید به این موضوع ورود کرده و مشکلات مربوط به مدیریت حوضه‌ای آب را در راستای اصلاح قانون قبلی انجام دهد.
افزایش ۸ درصدی مصرف آب در پایتخت

به گزارش می متالز، در همین راستا وزیر نیرو اعلام کرد که شرکت فاضلاب شهری و روستایی و همچنین شرکت مدیریت منابع آب ایران با معاونت آب و آبفای وزارت نیرو ادغام شود.  به گفته این مقام مسوول شرایط بدی در وضعیت تامین آب تهران شاهد هستیم که این مشکلات نسبت به سایر استان‌ها در تهران بیشتر شده است. استان تهران حدودا کمتر از یک درصد وسعت کشور را به خود اختصاص داده در حالی که ۲۰ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند و به طور قدیم دارای ۱۶ میلیون نفر جمعیت ثابت و حدود ۴ میلیون نفر جمعیت شناور است که از این میزان ۹۴ درصد جمعیت شهری و ۶ درصد جمعیت روستایی است. رضوی با بیان اینکه میزان تراکم در تهران ۹۷۳ نفر در کیلومتر مربع است، اظهار کرد: تراکم تهران ۲۰ برابر کل کشور است. این استان چهارمین استان صنعتی کشور و نخستین استان خدماتی ایران به شمار می‌رود به نحوی که ۵۰ درصد مالیات کشور در تهران اخذ می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران افزود: سرانه آب در کشور حدود ۱۳۷۶ متر مکعب در سال برای هر نفر است در حالی که این رقم برای تهرانی‌ها ۱۸۴ متر مکعب در سال برای هر نفر است. به این ترتیب تهران بعد از استان سیستان و بلوچستان بیشترین کمبود و تامین سرانه را دارد. وی با تاکید بر اینکه توجه اساسی به وضعیت فعلی زیرساخت آب تهران نمی‌شود، تصریح کرد: طرح‌های زیرساختی تامین آب تهران یک دهه عقب است. علت آن هم این است که ادارات و مسوولانی که باید پیشتاز رسیدگی به این موضوع باشند توجه چندانی به این وضعیت ندارند. نمایندگان تهران در دوره قبلی مجلس توجه چندانی به این استان نداشتند و برای آنها اهمیتی نداشت. این در حالی است که اگر تامین مالی انجام شود سامانه آب شرق و غرب استان که ۱۰ سال عقب است سامان می‌گیرد. به‌نظر می‌رسد نمایندگان تهران تنها در پی دریافت رای مردم استان هستند و باقی کارها را به امید خدا می‌گذارند. وی با تاکید بر اینکه مدیران اجرایی تهران دست تنها هستند، اظهار کرد: نمی‌توان به تنهایی مشکلات را ساماندهی کرد، در تهران افراد ذی‌نفوذ زیادی هستند اما متاسفانه به‌نظر می‌رسد دلسوزی چندانی برای اوضاع زیرساختی آب استان ندارند و دستگاه‌های نظارتی همراهی مطلوبی نمی‌کنند. این مقام مسوول میزان بارندگی را در استان تهران در سال آبی ۹۹-۹۸ تا دیروز معادل ۷/ ۴۶۱ میلیمتر اعلام کرد و گفت: در تهران بیشترین بارندگی سالانه را شاهد بودیم. البته به‌خاطر تغییر الگوهای اقلیمی تا بهمن‌ماه سال ۹۸ بارندگی چندانی نداشتیم اما اوضاع در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت به نحو مطلوبی تغییر کرد و تراز آبی تهران را در اسفند ماه به ۹۲ متر مکعب رساند. این در حالی است که میانگین بارش ۵۱ ساله گذشته تهران معادل ۳/ ۲۸۷ میلیمتر است و ما تنها تا پایان بهار رکورد بارندگی نیم قرن را زدیم.

عناوین برگزیده