تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۰۳
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۱۳۲۳۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
صدای ناقوس جنگ تجاری؛

ترامپ فیتیله را بالا کشید

می متالز - پس از اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از سوی ترامپ و اقدام متقابل چین حالا واشنگتن که گویا انتظار اقدام تلافی جویانه پکن را نداشته است، اعلام کرده که بر روی ۱۳۰۰ قلم کالای وارداتی دیگر از چین تعرفه وضع خواهد کرد.
ترامپ فیتیله را بالا کشید

به گزارش می متالز، العالم در یادداشتی نوشته است: دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با وجود هشدارهای اتحادیه اروپا و چین ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۶ (۸ مارس) سند مربوط به افزایش تعرفه گمرکی برای واردات فولاد و آلومینیوم را امضا کرد که بر اساس آن واردات فولاد به آمریکا ۲۵ درصد و آلومینیوم ۱۰ درصد مشمول عوارض کمرگی شد.

ترامپ پس از وضع تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم در جریان جنگ لفظی تجاری با اروپا بار دیگر در یک نشست انتخاباتی در پنسیلوانیا شرکت‌های خودرو ساز آلمانی و اروپایی را نیز به وضع تعرفه‌های گمرگی بالا تهدید کرده بود که این بار نیز واکنش کمیسیون اتحادیه اروپا را برانگیخت و این اتحادیه در باره تشدید مناقشات تجاری به واشنگتن هشدار داده بود.

با وجود هشدارهای اروپا به ترامپ در خصوص به راه افتادن جنگ تجاری اما این اتحادیه در عمل اقدامی تلافی جویانه در برابر افزایش تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم از خود نشان نداد و به انفعال در برابر ترامپ روی آورد. 

اما چین که بزرگترین تولیدکننده فولاد در جهان است، هشدارهای خود به ترامپ را عملی و دست به اقدامات تلافی جویانه زد.

چین روز دوشنبه (۱۳ فروردین ماه ۱۳۹۶) با وضع تعرفه‌های جدید برای گوشت خوک، میوه و سایر محصولات آمریکایی به اقدامات ترامپ پاسخ داد و با اعمال تعرفه‌های جدید تا ۲۵ درصد، در مجموع ۱۲۸ قلم کالای آمریکایی مشمول تعرفه کرد.

خبرها حاکی است که به دنبال اقدام چین، بازارهای بورس آمریکا روز دوشنبه افت قابل توجهی کرد که تا حدودی به خاطر نگرانی از بالا گرفتن جنگ تعرفه‌ها بود.

حالا در مرحله جدید جنگ تجاری که ترامپ به راه انداخته، دفتر نمایندگی تجاری آمریکا موسوم به (USTR) فهرست جدیدی برای اعمال تعرفه بر روی ۱۳۰۰ کالای وارداتی دیگر از چین به ارزش ۵۰ میلیارد دلار را منتشر کرده است.

خبرگزاری شینهوا گزارش داده که لیست پیشنهادی دفتر نمایندگی تجاری آمریکا شامل کالاهای هوافضا، کالاهای تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی، محصولات رباتیک و ماشین آلات است.

بنابر اعلام رسمی مقامات چین، این کشور قصد ندارد در برابر جنگ تجاری آمریکا مانند اروپا منفعل عمل کند به طوری که گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه این کشور روز سه شنبه (۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۷) اعلام کرد اگر آمریکا اصرار به مبارزه تجاری دارد چین به طور قاطع تا آخرین لحظه می‌ماند و کنار نمی‌کشد.

گنگ شوانگ در واکنش به جنگ تجاری آمریکا گفته است «ما از نبرد تجاری هراسی نداریم اگر کسی اصرار به جنگ با ما دارد و حتی وارد حریم خانه شود ما قاطعانه تا پایان باقی می‌مانیم و مبارزه خواهیم کرد.»

بسیاری از کارشناسان و سازمان‌های جهانی به دنبال اعلام دیدگاه‌های افراطی ترامپ، در باره خطرات وقوع جنگ تجاری هشدار داده اند. گابریل فلبرمایر، پروفسور علوم اقتصادی در آلمان در مصاحبه با روزنامه "ویرتشافتز وخه" درباره خطر به راه افتادن جنگ ارزی، مالیاتی و تجاری با آمریکا و عواقب بی اعتبار شدن سازمان تجارت جهانی در سایه سیاست‌های ترامپ هشدار داده است.

پیش از اقدام ترامپ به وضع تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم، کریستالینا گئورگیوا Kristalina Georgieva مدیر کل بانک جهانی نیز با هشدار به ترامپ درباره جنگ تجاری، به وی توصیه کرده بود که "پیامدهای تصمیم خود را به اعمال مالیات بر واردات فولاد و آلومینیوم به دقت" مورد ارزیابی قرار دهد.

به نظر می‌رسد ترامپ که اروپا را مغلوب زیاده خواهی‌های خود کرده بود، انتظار واکنش قاطع از سوی چین را نداشت. وی گام در راهی گذاشته که بنابر نظر قاطع کارشناسان و هشدارهای مکرر جهانی، بی شک به زیان اقتصاد آمریکا و اقتصاد جهانی خواهد بود و با شرایط موجود فرجامی‌برای آن متصور نیست.

عناوین برگزیده