تاریخ: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۵
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۱۳۲۳۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر تعاون:

فضای نگرانی بازار کار درحال شکستن است

می متالز - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: فضا نشان می‌دهد مراجعه برای پیدا کردن کار یا بازگشت به کار شکل گرفته و نگرانی که بهار امسال از ناامیدی از حضور در بازار کار اتفاق افتاد، آرام‌آرام درحال شکستن و بازگشت است و امید می‌رود نرخ مشارکت به حالت گذشته بازگردد.
فضای نگرانی بازار کار درحال شکستن است

به گزارش می متالز، عیسی منصوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برآورد این بود که به‌صورت عام آسیب‌دیدگی بخش رسمی و غیررسمی کشور شامل آنهایی که ساعت کارشان کم شد یا یک مقدار جابه‌جایی در شغل یا توقف موقت داشتند، حدود ۶ میلیون نفر است اما آنهایی که به‌صورت کامل ریزش داشتند؛ ارزیابی حدود یک و نیم میلیون نفر است.وی درمورد مطالبه بیمه بیکاری کارگران بیان کرد: ۸۵۰ هزار نفر در سامانه مربوطه نام‌نویسی کرده بودند که حدود ۷۰۰ هزار نفر آنها می‌توانستند مشمول بیمه بیکاری شوند و بنابر منابعی که در اختیار داشتیم، تلاش کردیم که تعهدات را انجام دهیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: این عدد نسبت به نرم کشور ۴۰۰ هزار نفر بالاتر بود و از این رو دولت رقمی را برای این بخش به‌صورت جداگانه اختصاص داد که به‌صورت تدریجی درحال پرداخت است. وی تشریح کرد: به‌دلیل شرایط خاصی که بر کشور حاکم است، ناچار هستیم که به‌صورت ویژه و انتخابی حوزه‌ها و کسب‌وکارهایی را مورد توجه قرار دهیم که به حفظ و ایجاد اشتغال در این شرایط منجر شود. وی تاکید کرد: این موضوع به‌طور خاص در مورد اردستان قابل اثبات است و جریان کسب‌وکار و رونق اشتغال را در حوزه‌های مورد تاکید به‌صورت میدانی می‌توان دید. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز بازدید میدانی از برخی طرح‌هایی که با این چارچوب مورد حمایت قرار گرفتند، داشتیم؛ اغلب کسب‌وکارها درحال تکمیل طرح‌ها یا توسعه کسب‌وکارها هستند و تقاضای بالفعل خوبی برای فعالیت‌هایشان وجود دارد. وی اظهار کرد: اغلب این فعالیت‌ها از رسته‌های مورد تاکید وزارت کار و دولت است و بنابر این کوشش داریم در ماه‌های آینده نتایج ملموس آنها را ببینیم. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: بسته اولی که در اسفندماه گذشته در مواجهه با شیوع کرونا روی میز گذاشتیم، اولویت نخست بود و مرحله بعد حمایت از کسب‌وکارهای آسیب دیده را در دستور کار داشتیم که از جمله تاکنون برای نزدیک به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، کسب‌وکارهایی به بانک‌ها معرفی شدند که حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است و این فرآیند ادامه دارد.

وی افزود: متقاضیانی که برای این وام نام‌نویسی کردند و پرونده‌هایشان فعال شده است، باید تا پایان مهرماه پیگیری کنند که بتوانند وامشان را دریافت کنند و البته هماهنگی با بانک‌مرکزی و ۱۹ بانک فعال دیگر صورت گرفته است که با سهولت و سرعت بیشتری این تسهیلات را در اختیار قرار دهند. منصوری ادامه داد: از سوی دیگر تسهیلات خوبی فراهم شده بود و تلاش شد برای رقم‌های ۱۶ میلیون به پایین جز سفته ضمانتی وجود نداشته باشد و برای رشته‌هایی مانند حمل‌ونقل و گردشگری هم تسهیلات ویژه در نظر گرفته شد. وی تشریح کرد: برای ادامه کار بنا به نظر رئیس‌جمهوری یک بسته خاص توسعه و حمایت از کسب‌وکار و اشتغال برای یک سال باقی مانده تا پایان عمر دولت تدوین شده است که امید می‌رود پس از تصویب بلافاصله اجرا کنیم. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: حمایت‌های حوزه کارآفرینی هم به‌طور بدیهی در این شرایط معطوف به برخی رسته‌های منتخب است و به‌صورت فراگیر و باز عمل نمی‌شود؛ برای نمونه توسعه شبکه خانه‌های خلاق امسال در هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی برای کمک به پایداری کسب‌وکارهای حوزه گردشگری در دستور کار است تا در این شرایط که دچار افول در بازار هستند، بتوانند روی پای خود بایستند و به‌صورت مصرح در دستور کار کارگروه اقتصادی ستاد کرونا نیز هست. وی اضافه کرد: کارهایی در بحث باشگاه کارآفرینی جوانان در سطح ملی نیز انجام می‌شود و ایجاد بنیادهایی که پلت‌فرم حوزه نوآورانه را تقویت می‌کنند؛ مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و تولید محتوای فرهنگی و دیجیتال که حضور آنها در بازارهای جهانی به‌دلیل شرایطی که دارند در دستور کار هست و هم اکنون بخشی از این فعالیت‌ها جریان دارد. منصوری گفت: با وجود همه این شرایط کوشش می‌کنیم به‌صورت غیرمتمرکز حمایت از کسب‌وکارها تداوم داشته باشد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت