تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۱۶۷
کد خبر: ۱۳۲۴۹
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
بهبود عرضه قراضه، نجات‌بخش بازار مس

سال 2017 با 163 هزار تن کسری عرضه مس به پایان رسید

می متالز - بازار کاتد مس سال پرماجرای 2017 را در حالی به پایان رساند که کسری 163 هزار تنی عرضه این فلز صنعتی گزارش شده بود.
سال 2017 با 163 هزار تن کسری عرضه مس به پایان رسید

به گزارش می متالز، تولید جهانی کاتد مس طی سال گذشته، رشد 0.6 درصدی داشت در حالی که مصرف ظاهری این فلز سرخ، به میزان 0.7 درصد افزایش یافته بود. شایان ذکر است که بهبود دسترس‌پذیری به قراضه و ضایعات مسی، عامل افزایش تولید مس تصفیه شده بود؛ چرا که تولید کاتد مس از منابع اولیه، افت 0.15 درصدی را به ثبت رساند.

تولید جهانی مس تصفیه شده طی سال 2017، به پشتوانه افزایش تولید ثانویه مس (تولید از قراضه)، رشد 0.6 درصدی را شاهد بود. تولید اولیه مس تصفیه شده (به روش‌های پیرومتالورژی و هیدرومتالورژی) طی سال میلادی گذشته با افت 0.15 درصدی نسبت به سال 2016 همراه بود؛ در حالی که تولید مس تصفیه شده از قراضه، در این مدت، حدود 4.5 درصد نسبت به سال 2016 افزایش یافت. طبعا بهبود دسترس‌پذیری به قراضه و ضایعات مس، عامل رشد تولید ثانویه کاتد مس بود. گفتنی است، چین بیشترین سهم از این افزایش تولید را به خود اختصاص داد.

نمودار 1، میزان تولید جهانی مس تصفیه شده به روش اولیه و ثانویه را برای سال‌های 2013 تا 2017 به تصویر می‌کشد. همانطور که در این نمودار قابل مشاهده است، تولید اولیه طی 5 سال گذشته به استثنای سال 2017، سیری صعودی پشت سر گذاشت؛ در حالی که تولید مس تصفیه شده به روش ثانویه، در بازه مورد بررسی، در حال نوسان بود.بیشترین میزان تولید کاتد مس از قراضه و ضایعات مسی، متعلق به سال 2017 بود که توانست، افت تولید اولیه کاتد را پوشش دهد. افت تولید کاتد مس از کانسنگ و کنسانتره، ناشی از عملکرد ضعیف بخش معدن در نیمه نخست سال گذشته بود.

چین با رشد 5 درصدی تولید مس تصفیه شده طی سال 2017 نسبت به 2016، بیشترین تأثیر را بر افزایش جهانی تولید این فلز صنعتی داشت. پس از چین، هند با رشد 6 درصدی و نهایتا کشورهای اروپایی با بهبود سطح تولید پس از اجرای برنامه‌های تعمیراتی طی سال 2016، بیشترین سهم را در دست داشتند.

در مقابل، تولید مس تصفیه شده شیلی به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ مس تصفیه شده در جهان، طی سال گذشته، افت 7 درصدی داشت. علاوه بر شیلی، تولید کاتد مس ژاپن و ایالات متحده آمریکا نیز با به ترتیبب نرخ 4 و 12 درصدی کاهش یافت. علت اصلی افت تولید ژاپن و ایالات متحده را می‌توان، تعطیلی واحدهای ذوب و پالایش جهت اجرای برنامه‌های تعمیر و نگهداری در نظر گرفت.

در بررسی منطقه‌ای تولید مس تصفیه شده، آفریقا، آسیا و اروپا شاهد رشد به ترتیب 1.5، 3.5 و 3.7 درصد تولید بودند؛ در حالی که آمریکای شمالی، لاتین و اقیانوسیه، افت به ترتیب 7.5 و 15 درصدی تولید را به ثبت رساندند. در نتیجه مطالعات گروه بین‌المللی مطالعات مس، مصرف ظاهری این فلز صنعتی در جهان به استثنای چین، افزایش 0.5 درصدی را تجربه کرد و چین با رشد مصرف ظاهری 0.9 درصدی نسبت به سال 2016 همراه بود. به گزارش «فلزات آنلاین» در میان کشورهای مهم مصرف‌کننده مس به جز چین، هند و ژاپن شاهد رشد مصرف و ایالات متحده آمریکا، آلمان و کره جنوبی، با افت مصرف ظاهری همراه بودند.

با توجه به حجم تولید و مصرف جهانی مس تصفیه شده طی سال 2017، بازار این فلز سرخ، شاهد کسری عرضه 163 هزار تنی بود؛ اگرچه با در نظر گرفتن تغییرات موجودی انبارهای رسمی چین، رقم کسری عرضه به 135 هزار تن کاهش یافت. در نهایت، بازار کاتد مس سال 2017 در حالی بسته شد که میزان کسری عرضه نسبت به 2016، حدود 13 هزار تن افزایش یافت و روند نزولی 4 سال اخیر را شکست.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد