تاریخ: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۴۳
بازدید: ۲۱۹
کد خبر: ۱۳۳۰۸۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
خلیل‌آبادی:

کارخانه سیمان در حال بلعیدن کانون ری باستانی است

می متالز - عضو شورای شهر تهران گفت: روستای امین‌آباد نقطه ثقل و مرکزی ری قدیم و باستانی است که کارخانه سیمان این منطقه در حال بلعیدن آن است.
کارخانه سیمان در حال بلعیدن کانون ری باستانی است

به گزارش می متالز، حسن خلیل‌آبادی، رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، در دویست و سی و نهمین جلسه رسمی این شورا در نطق پیش از دستور خود ضمن گرامیداشت 27 سپتامبر، روز جهانی گردشگری گفت: براساس مصوبه سازمان جهانی گردشگری از سال 1980، این روز به نام روز گردشگری نامگذاری شده و هرساله به منظور پیشرفت و توسعه این صنعت، همایش‌هایی در کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا گردشگری را یکی از صنایع اشتغال‌زا و پردرآمد و جزو درآمدهای پایدار کشورهای هدف خواند و گفت: اغلب کشورهای دارای تمدن و سابقه تاریخی و صاحب میراث‌های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی مقصدی جذاب برای گردشگران هستند.

خلیل‌آبادی افزود: متأسفانه ایران با دارا بودن رتبه پنجم جهان در جاذبه‌های طبیعی و همچنین تنوع اقلیم، اقوام و گویش‌ها و با توجه به ظرفیت‌های فراوان تاریخی، پزشکی، فرهنگی و مذهبی برای جذب گردشگر هنوز تا نقطه مطلوب در رشد این صنعت فاصله دارد و در سال‌های گذشته حداکثر 0.2 درصد از درآمد گردشگری جهان سهم اقتصاد ایران بوده است!

وی با اشاره به اینکه در تهران، ری و تجریش که از یک مدیریت شهری برخوردار هستند، از نظر گردشگری در تهران و تجریش امکانات فراوانی ایجاد شده است، اظهار کرد: ولی به علت فقدان سیاستگذاری کلان و ساز و کار واحد، مدیریت شهری نه تنها از این اقتصاد بهره چندانی ندارد، حتی هزینه‌کرد هم داشته است.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر در تهران با اشاره به وجود پارک‌های سرخه حصار، پارک جنگلی چیتگر، پارک طالقانی، باغ گیاه‌شناسی و ده‌ها بوستان و مجموعه‌های تاریخی، تفریحی و فرهنگی و مذهبی مثل برج میلاد و مجموعه عباس آباد، گفت: علی‌رغم آنکه برای تمام این مراکز بودجه تخصیص داده می‌شود، درآمد پایداری را شاهد نیستیم و علت آن چیزی جز مغفول ماندن این حوزه و وجود درامدهای ناپایداری مثل تراکم فروشی و عوارض فصلی در مدیریت شهری نیست.

خلیل‌آبادی ادامه داد: مدیریت شهری براساس بند 22 ماده 55 قانون شهرداری‌ها مکلف است از میراث طبیعی، تاریخی، مذهبی و ... شهر حفاظت کند و می‌تواند از این راه بر درآمدهای شهری بیفزاید.

وی با تأکید بر ضربه وارد شده به صنعت گردشگری به سبب بیماری کووید 19 گفت: با کمال تأسف با پدیده کرونا که سایه سنگین خود را بر سر بشریت و مشاغل مختلف خصوصا صنعت گردشگری گسترده است، روبه رو هستیم و براساس آمار شورای جهانی گردشگری و سفر، نه تنها ایران بلکه در سرتاسر جهان 50 میلیون شغل مربوط به صنعت گردشگری در معرض خطر است و در ایران صنعت گردشگری با شیوع کرونا حدود سه هزار میلیارد تومان زیان دیده است.

رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورا افزود: انتظار می‌رود وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهرداری تهران و همه ارکان نظام با کمک و همراهی دیگر بخش‌های دولتی و خصوصی مرتبط با توسعه گردشگری، به یاری این صنعت که به تازگی درحال روی پای خود ایستادن بود بیایند و این حوزه حساس و زودرنج را یاری کنند، چراکه در صورت شکست در حوزه گردشگری بازآفرینی آن دشوار خواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد: روستای امین‌آباد که در دامنه کوه بی‌بی شهربانو قرار دارد و نقطه ثقل و مرکزی ری قدیم و باستانی است، متأسفانه با وجود بقعه بی بی شهربانو، گنبد اینانچ و استودان که مقبره‌ای تاریخی در شهرری است، رها شده و سیمان تهران جای جای این کوه با عظمت و بام جنوبی تهران را می‌بلعد.

خلیل‌آبادی افزود: متاسفانه در حال تخریب کوه بی‌بی شهربانو هستیم، درحالی که کارخانه سیمان تهران درحال تخریب این بنا است و این بنای تاریخی می‌تواند بام جنوبی تهران باشد و در گذشته نیز یکی از گزینه های احداث برج میلاد بوده است.

سیدمحمود میرلوحی در جریان جلسه شورای شهر تهران در تذکری به پیروز حناچی شهردار تهران اظهار کرد: با گذشت بیش از سه سال از طرح مسئله املاک نجومی و گزارش بازرسی کل کشور از نحوه و میزان واگذاری تعداد قابل توجهی ملک شهرداری به افراد، مدیران سابق شهرداری و اشخاصی که ارتباط اداری با شهرداری نداشتند و انتظار افکار عمومی در خصوص اطلاع‌رسانی در این موضوع به نظر می‌رسد اقدامات لازم و مؤثر برای بازپس‌گیری حقوق شهرداری صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: مجوز تخفیف تا 50 درصد قیمت کارشناسی ملک به تعاونیهای کارکنان نمی‌توانسته به مدیران و اشخاص خارج از شهرداری تعمیم داده شود همچنین تشکیل تعاونی به نام شهرداری و اشخاص که رابطه اداری با شهرداری نداشتند محل تأمل و بررسی حقوقی است.

عضو شورای شهر تهران در پایان گفت:  حدود 220 نفر افراد تحت عناوین مختلف از این تخفیفات که برخی رقم چند میلیارد تومانی است برخوردار شده‌اند و موضوع در شعبه 15 دادرسی کارکنان دولت مطرح بوده و با توجه به پرونده اخیر و محکومیت بازپرس شعبه مذکور درخواست می‌شود گزارش اقدامات حقوقی و قضائی در راستای استرداد حقوق شهرداری و دریافت وجوه مذکور به اطلاع شورا رسیده شود.

عناوین برگزیده