به گزارش می متالز، همچنین مدیرعامل شرکت تامین آب خلیج فارس و پیمانکار پروژه گفت: فاز نخست پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان، یزد و هرمزگان در مهرماه امسال با تلاش چندین ساله بخش خصوصی و دولت افتتاح می شود.
علیار یاری شامگاه سه شنبه با اعلام این خبر به رسانه ها اجرای فاز نخست پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان، یزد و هرمزگان که با تلاش چندین ساله بخش خصوصی و دولت در جریان است را نشان از تلاش شبانه روزی دلسوزان دانست.
وی با اشاره به ایستگاه شیرین سازی آب خلیج فارس افزود: این بخش یکی از پروژه های خاص و مهم ما قلمداد میشود و در نوع خود در کشور، خاورمیانه و منطقه منحصر بفرد بوده زیرا در حجم بزرگ طراحی و بخشی از آن اجرا و عملیاتی شده و با زیرساخت های بزرگ، فرایند تولید مرحله به مرحله اجرا میشود.
به گفته علیار پروژه انتقال آب از خلیج فارس در حجم گسترده با ۱۱ ایستگاه پمپاژ و در مسیر ۸۳۰ کیلومتری اجرا میشود که با این مشخصه پروژه ای در کشور وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تامین آب خلیج فارس اضافه کرد: پروژه انتقال آب از خلیج فارس یک ظرفیت بزرگ با ویژگی ها و طراحی بینظیر در کشور با همت و همراهی سه سهامدار با اراده و بزرگ و متولیان امور در استان کرمان بهسرعت در حال اجرا است.
وی بیان داشت: شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی چنین مسئولیت بزرگی را پذیرفتند و توانستند در کشور از تمامی مسیرهای دشوار و فراز و نشیبهای کاری با سربلندی عبور کنند و با افتخار امروز با وجود نامهربانی های دنیا این طرح را به ثمر بنشانند.
یاری ادامه داد: بسیاری کشورهای دنیا با وجود برخی تعهدات به علت تحریم ها و اعمال دشمنی استکبار با ما همراهی نکردند و کارشکنی کردند و با وجود اقدامات قانونی اجناس را تحویل این پروژه ندادند اما عملیات نصب و اجرا و مهندسی این طرح توسط مهندسان داخلی اجرا شد.
وی افزود: همکاران ایرانی "خواستن توانستن است" را صرف کردند و بزرگترین دارایی ما نیروی انسانی بود که با استفاده از آن امروز پروژه را به محصولی مناسب تبدیل کردیم.
علیار تصریح کرد: پروژه شیرین سازی ۲۰۰ هزار مترمکعبی را مهرماه امسال افتتاح می کنیم و خط انتقال در ظرفیت مطلوب تا منطقه گلگهر سیرجان آماده افتتاح شده و قطعه دوم و سوم نیز بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
پیمانکار پروژه انتقال آب خلیج فارس تاکید کرد: امسال با رفع مشکلات ارزی قطعه نخست را در مهرماه امسال، قطعه دوم تا مس سرچشمه را تا پایان امسال افتتاح می کنیم و اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس می تواند با اقدامات بعدی متولیان امور، توسعه آینده در زیرساخت کشور را در زمان کمتر فراهم کند.
وی اجرای کریدور آب و زیرساخت های شیرین سازی را بهترین هدیه برای کشور دانست و گفت: هزینه بسیاری برای زیرساختها طرح انتقال آب از خلیج فارس شده و دولت و مسئولان سه استان دارای منافع، باید برنامه ریزی برای بهره برداری از سه طرح شیرین سازی در استانها داشته باشند.
استاندارکرمان که روز سه شنبه برای شرکت در مراسم انتقال آزمایشی آب خلیج فارس به منطقه گل گهر سیرجان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران گفت: آب شیرین شده خلیج فارس به مخزن ۴۵ هزار مترمکعبی در سیرجان وارد می شود و با خط لوله انتقال بطول ۱۵ کیلومتر به مجتمع گل گهر می رسد.
محمد جواد فدایی با بیان اینکه این پروژه در ۲۴ مهرماه توسط رییس جمهوری به صورت رسمی افتتاح می شود ، تصریح کرد: فاز ۲ و سه این پروژه که انتقال آب به مس سرچشمه و چادرملوی یزد است تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
استاندار کرمان تاکید کرد: اجرای این پروژه نشان داد که با وجود همه تحریم ها و محدودیت ها پروژه با هشت هزار میلیارد تومان منابع ریالی و ۲۵۰ میلیون یورو منابع ارزی اجرا شد و در طول اجرای این پروژه به صورت متوسط حدود ۱۰ هزار نفر مشغول به کار بودند و همچنین حدود ۲۰۰ شرکت پیمانکاری در اجرای این پروژه همکاری داشتند.
وی گفت: پروژه انتقال آب از خلیج فارس به صنایع استان های کویری کشور می تواند الگوی برای اجرای پروژه های مشابه شود.