تاریخ: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۲۲
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۱۳۳۸۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بیماری رئیس جمهور آمریکا به نفع طلا و ضرر سهام تمام شد

تب بازارها با کرونای ترامپ

می متالز - چهار هفته مانده به انتخابات آمریکا، اکنون بازارها با یک خبر غافلگیرکننده دیگر مواجه شده‌اند؛ ابتلای ترامپ و همسرش به بیماری کرونا. همین موضوع سبب شد تا سطح ریسک در بازارها افزایش قابل‌توجهی داشته باشد.
تب بازارها با کرونای ترامپ

به گزارش می متالز، موضوعی که هرقدر برای پناهگاه‌های امن دارایی خبر خوبی است برای بازارهای پُر ریسک مانند سهام، نامطلوب بوده است. در حقیقت در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران ترجیح دادند تا به دارایی‌های کم‌ریسک‌تر از جمله طلا و ین ژاپن روی بیاورند.

طلا به‌راحتی در روز جمعه توانست از مرز مهم روانی ۱۹۰۰ دلاری عبور کند و ارزش صد ین ژاپن نیز در روز گذشته نسبت به دلار با افزایش ۳۹/ ۰ درصدی مواجه شد. از سوی دیگر تمامی شاخص‌های آتی بازار‌های سهام آمریکا در واکنش به خبر بیماری ترامپ و افزایش سطح ریسک در بازارها در روز جمعه بیش از یک‌درصد کاهش پیدا کردند.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران بر این باورند که همچنان احتمال افزایش سطح ریسک در بازارها وجود دارد. در حالی‌که گزارش‌ها از علائم خفیف بیماری ترامپ خبر می‌دهند،  اما او با ۷۴ سال سن در گروه افراد آسیب‌پذیر در برابر کرونا قرار دارد. اگر عواملی مانند اضافه‌وزن نیز به سن بالای او اضافه شود، احتمال وخیم‌تر شدن حال رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا کم نیست. از سوی دیگر احتمال مثبت‌شدن تست کرونای دیگر دولتمردان ارشد واشنگتن در روزهای آینده نیز وجود دارد. در این‌صورت احتمالا بازارها در هفته‌های منتهی به انتخابات ماه نوامبر با نوسانات زیادی مواجه خواهند شد.

تحلیلگران همچنین تاخیر احتمالی در تصویب بسته حمایتی جدید ضدکرونا را نیز یکی دیگر از پیامدهای بیماری ترامپ عنوان کرده‌اند. درحالی‌که در روزهای اخیر تحلیلگران از افزایش احتمال تصویب بسته حمایتی جدید خبر می‌دادند، بیماری ترامپ می‌تواند تمام معادلات را به‌هم بزند.

 

بهترین عملکرد هفتگی طلا در دو ماه اخیر

انتشار خبر ابتلای دونالد ترامپ به ویروس کرونا، سبب شد تا قیمت اونس در بازارهای جهانی افزایش پیدا کند. در حقیقت معاملات طلای جهانی با افزایش نااطمینانی‌ها روز جمعه به پیشروی خود ادامه داد؛ در حالی‌که ارزش فلز زرد در روز پنج‌شنبه بیش از یک‌درصد افزایش پیدا کرده بود، در روز جمعه نیز با حرکتی ملایم‌تر توانست جایگاه خود را در بالای مرز روانی۱۹۰۰ دلاری استحکام ببخشد. در حالی‌که در روزهای گذشته بیشتر کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند احتمالا در کوتاه‌مدت روند قیمتی اونس نزولی باشد، اکنون با غافلگیری پیش‌آمده و ابتلای ترامپ به کرونا، طلا به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل شد.

به دلیل تغییر مسیر اونس و جهش‌های این پناهگاه امن دارایی در دو روز آخر هفته، اکنون طلا در آستانه ثبت بهترین عملکرد هفتگی خود حداقل در دو ماه اخیر قرار گرفته است. طلا از ابتدای هفته‌جاری تا معاملات میانه‌روز جمعه، به‌‌عنوان آخرین روز معاملاتی هفته در بازارهای جهانی، ۶۴/ ۲ درصد بازدهی داشته است؛ طلا بعد از رالی پر سرعت خود در ماه جولای، آخرین‌بار در هفته منتهی به ۲‌آگوست، توانسته بود با ثبت بازدهی هفتگی ۳درصدی، بیش از هفته‌ای که گذشت سود به سرمایه‌گذاران برساند.

 

طلا در انتظار تست‌ دولتمردان

با افزایش سطح ریسک در بازارها پس از ابتلای رئیس‌جمهور آمریکا به کرونا، طلا به‌سرعت واکنش نشان داد و در حالی‌که پیش‌بینی می‌شد که فلز زرد برای عبور از مرز ۱۹۰۰ دلاری کار سختی در پیش دارد، روز پنج‌شنبه به‌راحتی از این مرز روانی مهم عبور کرد. تحلیلگران بر این باورند که این احتمال وجود دارد که همچنان سطح ریسک و نااطمینانی در بازارها افزایش پیدا کند، به‌خصوص در صورتی‌که تست کرونای دیگر دولتمردان آمریکایی که در روزهای گذشته با ترامپ از نزدیک در ارتباط بوده‌اند نیز مثبت اعلام شود، آنگاه احتمال دارد طلا وارد روندی صعودی مشابه ماه‌های گذشته شود.

علاوه بر ابتلای ترامپ و همسرش به کرونا، تصویب طرح جدید حمایتی در کنگره نیز می‌تواند موجب شود تا طلا مجددا به روند صعودی خود بازگردد. در حالی‌که نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا همچنان به مذاکرات خود برای دستیابی به توافق درباره بسته‌حمایتی جدید ادامه می‌دادند، مجلس نمایندگان در روز پنج‌شنبه طرح پیشنهادی ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون دلاری نمایندگان دموکرات را به تصویب رساند. با این حال به‌نظر نمی‌رسد این طرح از سوی مجلس سنا که اکثریتی جمهوری‌خواه دارد به تصویب برسد و به قانون تبدیل شود. در حقیقت هنوز توافقی میان سران دو حزب حاصل نشده است ولی با این وجود برخی از تحلیلگران احتمال توافق میان دو حزب بر سر بسته حمایتی را بیشتر از هفته‌های گذشته ارزیابی کرده‌اند. در صورت توافق میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها، سرمایه‌گذاران برای پوشش ریسک تورم، مجددا اقدام به خرید طلا خواهند کرد. البته این موضوع را نیز باید در نظر داشت که ابتلای ترامپ به کرونا می‌تواند سبب تاخیر در تصویب هرگونه بسته حمایتی جدید در آمریکا شود.

 

واکنش شدید بازارهای آتی

روز جمعه انتشار خبر بیماری ترامپ و همسرش و آغاز فرآیند قرنطینه آنها، سبب شد تا سرمایه‌گذاران اقدام به خروج از بازارهای پر‌ریسک کنند. این در حالی است که فقط چهار هفته به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی‌مانده است و شاخص‌های آتی بازارهای سهام آمریکا واکنش بسیار شدیدی به بیماری ترامپ نشان دادند.  تمام شاخص‌های آتی بورس آمریکا در روز جمعه با ریزشی بیش از یک درصد مواجه شدند. شاخص آتی S&p۵۰۰ در حالی که در هفته‌ای که گذشت روندی مثبت داشت، اما عامل غافلگیرکننده کرونای ترامپ سبب تغییر فضای ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران شد تا این شاخص با کاهش ۳۲/ ۱‌درصدی روبه‌رو شود. شاخص آتی داوجونز نیز در حالی با افت ۲۹/ ۱‌درصدی مواجه شد که این شاخص با احتساب روز جمعه نیز بازدهی هفتگی مثبت ۸۷/ ۰‌درصدی را به ثبت رساند. شاخص آتی نزدک (nasdac)همچنین ۲ درصد کاهش پیدا کرد و با این وجود در هفته‌ای که گذشت بازدهی مثبت ۸/ ۱ درصدی داشت. در حقیقت بیماری غافلگیر‌کننده ترامپ به‌طور واضحی سبب چرخش روند بازارهای سهام ایالات‌متحده شد. بازارهای سهام اروپا نیز واکنشی مشابه بازارهای آتی سهام آمریکا به این اتفاق داشتند. شاخص STOXX ۶۰۰ نیز که متشکل از ۶۰۰ کمپانی با سایزهای مختلف از کشورهای مختلف اروپایی است روز جمعه با کاهش ۶۷/ ۰‌درصدی به خبر بیماری ترامپ واکنش نشان داد. برخی از تحلیلگران بر این باورند که این موضوع می‌تواند نگرانی در بازارها را افزایش دهد و از این طریق سبب شود که بازارهای سهام آمریکا تا ۱۰ درصد با اصلاح مواجه شوند. این موضوع همچنین می‌تواند سبب پایین کشیده‌شدن شاخص‌های آسیایی نیز شود. این در حالی است که اگر ترامپ با علائم شدیدی روبه‌رو نشود، بازارها پس از افت موقتی خود می‌توانند به‌سرعت سودهای از دست رفته خود را مجددا به‌دست آورند.

عناوین برگزیده