به گزارش می متالز، سجاد غرقی با اشاره به در پیش بودن برگزاری پنجمین همایش بینالمللی سنگ آهن ایران در ۱۸ اردبهشت سال جاری توضیح داد: عمدتا تشکلهای صنفی نماینده بنگاههای خصوصی کوچک و متوسط هستند و باید با این اولویت پیشنهادهای کارشناسی ارائه دهند.
وی گفت: آن چیزی که در این همایش و در دورههای گذشته نیز وجود داشته، آن است که هم مطالبات فعالان حوزه مطرح شده و هم پیشنهادها ارائه شده است.
وی افزود: دوره اول و دوم این همایش روی غیرکارشناسی و مضر بودن پیشنهاد عوارض صادرات متمرکز بود. دوره سوم بحث اصلی تدوین استراتژی صنعت سنگ آهن بود و پیشنهادهایی در این رابطه اعلام شد که مشخصترین آنها حمایت از تشکیل کنسرسیومهای معدنی بود. در همایش چهارم نقش SMEها پررنگ بود.
عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ادامه داد: این موارد پیشنهادهایی بود که به مخاطب موثر یعنی حاکمیت (دولت و مجلس) ارائه شد تا بتوان شرایط کسبوکار را تسهیل داده و هزینههای محیطی کسبوکار را کاهش داد و در نهایت سرمایهگذاری را امن کرد.
غرقی تاکید کرد: با در نظر گرفتن جمیع جوانب به نظر من انجمن سنگآهن در همایشهای خود وظیفهاش را انجام داده است اما مساله ما ساختار حکمرانی این زنجیره است که موجب میشود این پیشنهادها بعضا مسموع واقع نشود.
این فعال معدنی خاطرنشان کرد: رشد منفی ۸ درصدی در معدن به خوبی گویای وضعیت این بخش است. البته این ۸ درصد صرفا از معادن بزرگ احصاء شده است و اگر معادن متوسط و کوچک را نیز لحاظ کنیم شرایط نامطلوبتری را نتیجه خواهیم گرفت.