به گزارش می متالز، بازار سرمایه پس از رشدهای پی درپی در ماههای گذشته و پشت سر گذاشتن رکوردهای جدید، طی هفتههای اخیر حال روز خوشی ندارد و در روزهای محدودی شاخص با رشد مواجه شده و در اکثر روزها تابلو بورس سرخ پوش بود، تداوم ریزش شاخص به گونهای در حال ادامه یافتن است که این موضوع موجب نگرانی برای سهامداران شده است و همین دلیل موجب ایجاد جو روانی و صف فروش در اکثر سهمها شده است و به نوعی سهامداران حقیقی را نسبت به بازار بی اعتماد کرده است تا به هر قیمتی که شده سهام خود را عرضه کنند تا مانع ضرر بیشتر شوند.
تمام این اتفاقات در بازار سرمایه در حالی صورت گرفته که بارها رییس جمهور و دولتمردان بر حمایت از بورس تاکید کردند.
حسن روحانی پیشتر در جلسه هیات دولت با بیان اینکه سهام بنگاههای اقتصادی از امکانات دولت محسوب میشود گفته بود؛ سهام بانکها، شرکتهای دولتی و شرکتهایی که به نحوی متعلق به نیروهای مسلح است، همه باید بیایند و سهامشان را عرضه کنند.
رییس جمهور با بیان اینکه باید بورس را محکم و مستحکم نگه داریم، تاکید کرده بود؛ امروز بزرگترین مسوولیت وزارت اقتصاد در کنار سایر مسوولیتهای مهمی که دارد، مساله بورس، تقویت، حفاظت و نگهداری بورس است.
وی گفته بود؛ سهام باید عرضه شود و همه دستگاهها باید سهام جدید را در بورس عرضه کنند، امروز شرایط خوبی است که هم مردم استفاده کنند و هم دولت از بنگاهداری فاصله بگیرد.
همچنین عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی نیز در حمایت از بورس در صفحه شخصی خود در فضای مجازی تاکید کرده بود؛ با توجه به اقبال مردم به حضور در بازار سرمایه، عرضه سهام شرکتهای دولتی و بانکها و تکمیل سهم شناور شرکتهای بورسی از ضرورتهای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا و عمق بخشیدن به بازار سرمایه است.
در راستای اجرای ضوابط قانونی کاهش بنگاهداری بانکها، بخشنامهای را در خصوص ضرورت واگذاری سهام شرکتهای وابسته به بانکها در بورس صادر کردم، نحوه اقدام و عملکرد بانکها، شاخص مهم ارزیابی عملکرد مدیران بانکها در همراهی با سیاستهای اقتصادی دولت است.
رئیس کل بانک مرکزی: شرایط بازار سرمایه امکان خوبی برای تامین کسری بودجه از راه عرضه سهام بنگاهها و اموال مازاد و مهمتر از همه، انتشار هدفمند و مدیریتشده اوراق بدهی که ضد تورمی هستند، دارد.
وی همچنین گفته بود، شرایط بازار سرمایه امکان خوبی برای بهبود شرایط تامین مالی در کنار تامین کسری بودجه از راه عرضه سهام بنگاهها و اموال مازاد و مهمتر از همه، انتشار هدفمند و مدیریتشده اوراق بدهی که هر دو ضد تورمی هستند را فراهم کرده است که امید است دولت از آن استفاده نماید.
تمام این صحبتها در حالی صورت گرفته که سهامداران انتظار دارند در شرایط امروز، رییس جمهور با حمایت از بازار سرمایه به صحبتهای خود درباره "بورس محکم" عمل کند.
در این باره روح الله حسینی مقدم عضو شورای عالی بورس در رابطه با وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: تجربه نشان داده همواره باید سرمایهگذاری در بازار سرمایه با نگاه بلندمدت و استراتژیهای مناسب و خرید و فروش سهام در صنایع مختلف که ارزنده هستند، باید صورت بگیرد.
حسینی مقدم : همیشه هدف اصلی متولیان بازار سرمایه، ایجاد ثبات در این بازار بوده؛ چون ثبات کمک میکند تا سرمایه گذاران استراتژی مناسب تری در این بازار اتخاذ کنند
عضو شورای عالی بورس در پاسخ به این سوال که "آیا حمایت از بازار سرمایه ادامه خواهد داشت" گفت: قطعا همیشه هدف اصلی متولیان بازار سرمایه، ایجاد ثبات در این بازار بوده؛ چون ثبات کمک میکند تا سرمایه گذاران استراتژی مناسب تری در این بازار اتخاذ کنند، همواره حمایت از بازار سرمایه از جانب مسوولان و متولیان این بازار به منظور اعتمادبخشی و ایجاد ثبات در این بازار، تداوم خواهد داشت.
همچنین سعید اسلامی بیگدلی با بیان اینکه زمانی که همه خرید و فروشها بر اساس صف در حال انجام است همیشه بازار دارای رفتار هیجانی است، اظهار کرد: مهمترین راهکار حمایتی که نهاد حاکمیتی باید از بازار انجام دهد این است که طرحی اجرا شود تا اثر صفها و خرید و فروش صفی از بین برود که در این مقطع زمانی این مهمترین نیاز بازار است.
عضو شورای عالی بورس افزود: اصلاح قوانین و مقررات در شرایطی که بازار ملتهب است کار بسیار سختی است بنابراین بازار باید به آرامش برسد تا قانون و مقرراتی که منجر به رفتارهای هیجانی میشود اصلاح شود.
اسلامی بیگدلی گفت: البته این موضوع هم قابل درک است که بخش زیادی از سهامداران از قشر متوسط جامعه هستند به همین دلیل حاکمیت، دولت و سازمان بورس به عنوان ناظر خود را مسوول حفظ سرمایههای مردم میدانند.
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه نیز با اشاره به صحبتهای رییس جمهور درباره "بورس محکم" اظهار کرد: دولت خواهان یک بازار قوی و مستحکم است به دلیل اینکه نتایج آن در سطوح مختلف برای مردم نتایج مثبتی است.
وی گفت: همه دولتها در همه کشورها نسبت به بازار سرمایه و ثروت عمومی مردم در بازار مسوول هستند و این احساس مسوولیت را دارند.
دارابی خاطرنشان کرد: حتی طی شب گذشته رییس جمهور آمریکا درباره رشد بورس این کشور توئیت و ابراز رضایت و خوشحالی کرد بنابراین در همه دنیا بازار سرمایه برای دولتها مهم است و قطعا با توجه به اینکه دولت ۸۰ درصد اقتصاد را در اختیار دارد رییس جمهور احساس مسوولیت میکند.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: با توجه به نوسانان بازار سرمایه و اصلاحی که صورت گرفته دولت خود را مسوول میداند و سعی میکند از بازار حمایت کند.
وی با بیان اینکه دولت طی ماههای اخیر اقداماتی انجام داد که منجر به ضعیف شدن بازار شد، تصریح کرد: افزایش نرخ بهرهای که به صورت پیوسته از سوی دولت صورت گرفت میتواند برگردانده شود و همچنین تخفیف خوراک پالایشگاهها که مبنای موفقیت صندوق دارا دوم خواهد بود میتواند گامهای خوبی در جهت حمایت بازار باشد.
در حالی که به گفته کارشناسان، شاخص بازار به اندازه کافی اصلاح شده و در آخرین روز بازار بر روی عدد یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد ایستاد، چشم همه سهامداران به بازار هفته آینده خواهد بود تا نحوه حمایت دولت از بازار را مشاهده کنند و آیا اینکه دولت به وعده خود در حمایت از بازار عمل خواهد کرد و یا حمایتها فقط در حد حرف باقی خواهد ماند.