به گزارش می متالز، محمدجعفر صالحی با بیان این مطلب در ادامه افزود: مصوبه یکمیلیون و 750هزارتنی که 22 مرداد به تصویب هیات دولت رسیده اما متاسفانه تا به اکنون ابلاغ نشده است و ما همچنان در این زمینه بلاتکلیف هستیم.
وی ادامه داد: تنها یک محموله 100هزارتنی از چاه گز و 50هزارتن نیز از محل مصوبه برای تامین مواد اولیه ذوب آهن اصفهان دریافت کردیم؛ اما تا زمانی که مصوبه یادشده به شرکت تهیهوتولید مواد معدنی ایران و مجتمع سنگان برای تامین مواد اولیه ذوب آهن ابلاغ نشود، اقدامی نمیتواند صورت پذیرد.
معاون خرید ذوب آهن اصفهان گفت: اکنون همراهی و تعامل ذوب آهن اصفهان با بخش خصوصی بیشتر شده و از اینرو شاهد روند روبه رشد و بهبودی هستیم، با این وجود، اگر قرار باشد برنامهریزی برای فعالیت 3 کوره به صورت همزمان داشته باشیم توان بیشتری لازم است. برای مثال زیرساختهای حمل و نقل هم اکنون جوابگو نیست و می بینیم که ناحیه شرق (سنگان) و یزد به گلوگاه برای تامین مواد اولیه تبدیل شدهاند و تا زمانی که راه آهن این گلوگاهها را مرتفع نکند، شرایط تغییری نخواهد کرد و عملا به اهداف خود نخواهیم رسید.
به گفته وی، شرایط و مسیر حمل و نقلی در کشور باید اصلاح شود و تمهیداتی برای دیزل، لوکومتیو و سرعت سیر محصولات و بازرگانی اندیشیده شود تا امکان دسترسی به اهداف را داشته باشیم. بنابراین تا بهبود شرایط مجبوریم بخشی از بار را از طریق حمل جاده ای جابه جا کنیم که این امر نیز ترافیک سنگین به دنبال دارد، از طرف دیگر اگر قرار باشد روزی 3تا 4هزارتن از مواداولیه را از طریق جاده ای حمل کرده و کمبود ریلی را جبران کنیم به طور متوسط 200 کامیون به این مسیر اضافه می شود که حجم سنگینی بوده و خطرات مرتبط با خود را دارد.
صالحی همچنین در زمینه تامین زغالسنگ مورد نیازذوب آهن اصفهان نیز گفت: در زمینه تامین زغال داخلی مشکلی وجود ندارد اما اگر پیشروی و توسعه استخراج زیر زمینی در معادن زغالسنگ کشور اتفاق نیافتد در آینده ناچاریم کک و زغال بیشتری وارد کنیم که خود باعث خروج ارز بیشتر از کشور خواهد شد و این درحالیست که در اهداف ذوب آهن اصفهان خروج ارز از کشور جایگاهی ندارد.
به گفته وی، سهم زغالسنگ کرمان در میزان مصرف ذوب آهن اصفهان حدود 15درصد است، یعنی از یک میلیون و 200هزارتن زغال مصرفی داخلی حدود 200هزارتن سهم زغالسنگ کرمان است که در سابقه رکوردهای قبلی بین 350هزارتن تا 400هزارتن نوسان دارد.
وی با اشاره به اینکه از نظر کیفی زمینه برای اصلاح و بهبود زغالسنگ مصرفی داخلی وجود دارد در ادامه گفت: تلاش بر این است که در فاز اول افزایش کمی و در فاز دوم سهم زغال داخلی را در مصرف خود افزایش دهیم و در این شرایط کمکی به صنعت استخراج زغالسنگ در کشور داشته باشیم.
صالحی ادامه داد: بحث دیگر مطرح شده با زغالسنگ کرمان در خصوص زغالسنگ حرارتی مورد نیاز در پروژه PCI است که این زغال وارداتی بوده و اکنون که در شرایط خاصی قرار داریم تامین آن میتواند از ذخایر داخلی کشور انجام شود؛ در این زمینه به نظر می رسد معدن آب نیل کرمان میتواند نیاز ما به زغال حرارتی را تامین کند؛ بنابراین قرار بر این شده است تا بررسی اولیه کیفی روی زغال این معدن انجام شود و در صورتی که امکان استفاده از وجود داشته باشد، در حدود 200هزارتن در سال از این معدن از زغال حرارتی آن برای پروژه PCI ذوب آهن اصفهان استفاده شود.